Goede en goedkope steelstofzuiger

Black & Decker steelstofzuiger review | Een goede én goedkope steelstofzuiger?

Normaal zul je op mijn blog niet zo snel huishoudelijke foefjes tegenkomen, maar ik kon het toch niet weerstaan om deze Black & Decker steelstofzuiger te reviewen. Om precies te zijn is het de Black & Decker BHFEV182CP-QW. Is het een goede steelstofzuiger voor een lage prijs? Lees het hier!

Over de Black & Decker BHFEV182CP-QW steelstofzuiger

Een korte voorgeschiedenis: ik haat stofzuigen. Al dat lawaai en geklungel met zo’n ding achter je aanslepen, en dan ook nog dat koord … mij maak je er niet blij mee. Tot ik het fenomeen van de steelstofzuiger ontdekte. Ze maken niet veel minder lawaai, maar zijn ontzettend handig en wendbaar omdat ze draadloos zijn. Oké, het ziet er ook wel tof en fancy uit.

Een probleempje: A-merk steelstofzuigers zijn kneiterduur; je legt er al snel meer dan een halve rug voor neer. Er zijn wel goedkope modellen, maar dan vallen de reviews weer tegen. Na een onderzoekje naar een goede steelstofzuiger die ook nog eens mijn portemonnee niet spontaan in brand steekt, kwam ik uit op dit model van Black & Decker.

Beste goedkope steelstofzuiger

Een fijne, betaalbare steelstofzuiger

De prijs van €175 valt me nog alles mee voor een steelstofzuiger. Het merk Black & Decker is in de bouwwereld redelijk bekend, dus dat zat ook mee. Na een aantal positieve beoordelingen te hebben gelezen was ik overtuigd: dit wordt ‘m. Mijn eerste steelstofzuiger. Wat een magisch moment.

Om nog even de specificaties in de duiken: er worden een aantal verschillende opzetstukken meegeleverd, en als je de stang eraf haalt kun je ‘m ook gebruiken als kruimeldief. Hij heeft 3 standen (zacht, normaal en turbo, gok ik zo) en als kerst op de stofzuigertaart zitten er zelfs LED-lampjes in.

Volledig opgeladen gaat de accu ongeveer een uur mee op de laagste stand. Op turbostand gaat hij wat sneller leeg, maar ik heb nog niet meegemaakt dat ‘ie tijdens het stofzuigen uitvalt.

Steelstofzuiger met led lampjes
Aanschouw de LED-lampjes.

Maakt de Black & Decker BHFEV182CP-QW de verwachtingen waar?

Ik weet niet of ik mezelf een stofzuigerspecialist mag noemen, maar mijn hopes & dreams voor een goede, betaalbare steelstofzuiger zijn in ieder geval helemaal uitgekomen.

Het model is niet al te zwaar (met mijn kuikentjeskracht zegt dat wat), de stofzuiger is op de laagste tot middelste stand sterk genoeg voor harde vloeren en op de turbostand wil een laag tapijtje ook nog wel lukken. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat hoogpolig tapijt wat hardnekkiger kan zijn als daar echt haren en vezels in verdraaid zitten.

Als je geen klein fortuin uit wilt geven aan een steelstofzuiger, dan vind ik dit modelletje van Black & Decker een fijne optie. Zelf heb ik ‘m bij de Wehkamp vandaan, maar ook op Coolblue heb ik dit model voorbij zien komen. Als je de naam in Google intypt vind je ‘m wel!

Heb jij een steelstofzuiger in huis of ben je er nog over aan het dromen?