kistjes en planten

Tips om je interieur makkelijk op te leuken met planten & bloemen!

Sinds we zelf verhuisd en aan het renoveren zijn, houd ik me steeds meer bezig met het huis leuk inrichten. Ik heb het internet voor allerlei leuke meubeltjes afgezocht en een hoop inspiratie opgedaan. Daardoor ontdekte ik iets wat ik een soort hack noem: bloemen en planten.

De juiste keuzes maken het geheel zo’n stuk leuker! Daarom hier een paar tips van het huis.

Zelf vaasjes maken

Dit is zo ongeveer de makkelijkste DIY op aarde. Men neme een vaas en een paar leuke bloemen of takken die bij je interieurstijl passen. Als je een doorzichtig vaasje hebt, zou je ook nog iets van knikkers op de bodem kunnen doen.

Luie mensen hack van de dag: kunstplanten gebruiken. Kwalitatieve kunstplanten zijn bijna niet van echt te onderscheiden, vooral op een afstandje. De gemiddelde bezoeker of bewoner gaat waarschijnlijk niet zijn of haar neus tussen de takjes duwen.

kunstbloemen in huis

Kistjes met planten aan de muur

Ik vermoed dat plantjesdecoratie zoals dit wel bij een hoop interieurstijlen past. Het maakt een kale muur een stuk gezelliger, en ook niet geheel onbelangrijk: ook deze DIY heb je zo in elkaar geknutseld. Je hebt alleen wat kistjes en plantjes nodig.

Hang de kistjes in een gewenst patroon aan de muur, plaats de plantjes en voilà. Je kan natuurlijk ook andere accessoires toevoegen en het helemaal afstemmen op de kleuren die je zelf in huis hebt.

kistjes en planten

Klimop, maar dan binnen

Ik denk dat dit het leukst staat bij wit en houttinten in huis, maar als je het goed combineert kan je het bijna altijd wel stijlvol maken. Haal de klimop naar binnen! Dit kan trouwens ook een tof ideetje zijn om een saaie overloop of grof afgewerkte zolder mee op te fleuren.

klimop binnenshuis

In dit geval adviseer ik je wel om kunstplanten te gebruiken, voordat het helemaal uit de hand loopt met die klimop in huis. Webwinkel in kunstplanten Maxifleur komt dan to the rescue, want zij hebben een uitgebreid en mooi aanbod aan kunstbloemen en -planten, waaronder, jawel, een hele hoop hangplanten!

https://www.maxifleur-kunstplanten.nl/pub/media/catalog/product/cache/12fa5dda357d76de6ed075b35113382b/2/0/208713_philodendron_130_groen.jpg

Groen aan de muur

Oké nog eentje dan. Nóg een makkelijke DIY die een bijzonder resultaat oplevert! Neem een lijst en een selectie aan kunstplantjes en/of -bloemen. Bevestig jouw selectie aan de achterwand en hang de lijst op. Zo simpel kan het toch echt zijn.

https://www.maxifleur-kunstplanten.nl/pub/media/lookbook/5c45aaee09e4b.jpg

Dit voorbeeld hangt dan op een kantoor, maar is zeker niet ongeschikt voor de woonkamer, hal of andere kamer in huis. Ik vind het erg bijzonder! Het is dat ik het tegenkwam op de website van Maxifleur bij de inspiratie-sectie, anders had ik het waarschijnlijk nooit bedacht.

Meer inspiratie voor kunstplanten in huis

Ik heb een aantal leuke tips mogen geven en ik hoop dat je er wat leuks mee kan knutselen. Mocht je nog meer inspiratie willen, vind je op de website van Maxifleur toffe ideeën, van verticale binnentuintjes tot bananenbomen en meer. Maak er wat leuks van in huis!

Heb jij veel planten en bloemen in huis?