zomerse pastasalade met kip en pesto

Makkelijk én lekker recept: Pastasalade met kip en pesto

Ken je dat, vooral op hete, zomerse dagen … dat je geen zin hebt om te koken, maar wel iets lekkers wilt eten? Bekijk voordat je besluit om naar de snackbar te gaan dit snelle én lekkere recept voor pasta met kip en pesto.

Zomerse pastasalade met kip en pesto

De benodigdheden zijn dus voor 4 personen, maar als je met meer of minder eet is het makkelijk om te halveren of te verdubbelen. Voor een vega versie hoef je alleen de kipstukjes te vervangen door een vegetarische lekkernij.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 400 gram fusili
  • 2 kipfilets
  • Potje pesto (van ongeveer 180 gram)
  • Zakje rucola
  • Geschaafde Parmezaanse kaas
  • Tenen knoflook, aantal naar je eigen smaak
  • Knoflookpoeder
  • Vers gemalen peper en zout
zomerse pastasalade met kip en pesto

Helemaal geen gekke ingrediënten dus. Dingen als peper, zout en knoflook heb je waarschijnlijk in huis. Staat daar nou verse knoflook én knoflookpoeder? Jep, dat klopt. Ik vind dat beide knoflookvarianten een andere soort knoflookdimensie aan een gerecht toevoegen en gebruik dus wel eens beiden in mijn gerechten.

Zo maak je deze zomerse pasta met kip en pesto

Breng het water voor de pasta aan de kook en snijd ondertussen de kipfilets in kleine blokjes. Pers of snijd ook de knoflook. Kruid daarna de kipblokjes met knoflookpoeder, peper en zout. Bak de verse, gesneden knoflook eerst even aan in de pan, en doe daarna de kip erbij.

Het water dat je op hebt gezet zal nu wel koken, dus de pasta kan erin. Tip van het huis: scheutje olie erbij gaat de boel minder van plakken. Kook de pasta verder gewoon volgens de verpakking en bak de kipstukjes door tot die ook gaar zijn.

Nu gaan we er letterlijk een potje van maken. Een potje pasta! Giet de pasta eerst even af en doe daarna de gebakken kipstukjes en pesto erdoor. Roer het geheel goed door. Schep je pasta op en doe er wat rucola en Parmezaanse kaas op. Of een heleboel kaas, als je een beetje zoals ik bent.

Extra serveertip

Voordat ik het vergeet: stokbroodjes met kruidenboter zijn super lekker om bij deze pastasalade met kip en pesto te serveren. Stokbrood met kruidenboter is eigenlijk bijna altijd wel lekker, maar in dit geval is het al helemaal meant to be.

Ga jij dit recept eens uitproberen?