Van je oudere iPhone naar iPhone XRwat verandert er dan allemaal

Van je oudere iPhone naar iPhone XR: wat verandert er dan allemaal?

Je mag je abonnement verlengen of je iPhone begint ouderdomsklachten te krijgen. Dan wordt het tijd voor een upgrade! De tijd heeft ondertussen natuurlijk niet stil gestaan en nieuwere modellen -zoals de iPhone XR- zijn toch net even een stukje anders in gebruik geworden. Wat je daarvan kunt verwachten lees je hier.

De iPhone 8 z’n trouwe dienst zit erop

Toen de iPhone 8 bij KPN net uitkwam was het natuurlijk een top model. Een gloednieuwe update met de geliefde portretfunctie in de camera. Mijn iPhone 8 werkt nog, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Tijd om te verdiepen in een overstap!

Geen home button meer

Als je een iPhone 8 -of ouder- hebt is het gebruik van de home button waarschijnlijk volledig bij je in geprogrammeerd. Bij de iPhone XR is die opeens weg! Als gewoontedier is het dan ook fijn om te weten hoe je die nieuwe iPhone dan wél opeens moet besturen.

De home button wordt voornamelijk vervangen door swipen en de zijknoppen. Zo ga je terug naar het beginscherm door van onder naar boven te swipen en maak je een screenshot door de rechter zijknop en bovenste volumeknop tegelijk in te drukken. De iPhone XR uitschakelen doe je op dezelfde manier als het maken van een screenshot, alleen houd je de knoppen dan 3 seconden lang in gedrukt.

Van je oudere iPhone naar iPhone XRwat verandert er dan allemaal

Face ID

Als je van een ouder model overstapt en je aan de iPhone XR gaat wagen heb je opeens Face ID! Met deze functie stel je jouw gezicht in en kun je een stuk sneller je telefoon ontgrendelen en apps gebruiken. Je kunt Face ID als een soort gezichtswachtwoord zien; het is zelfs gekoppeld aan Apple Pay!

Meer technische voordeeltjes van de iPhone XR

Ten eerste: de batterij van de iPhone XR gaat weer langer mee. Gelukkig maar, want m’n oudere iPhone heeft niet zo’n lange adem meer. Heeft je powerbank ook weer wat meer rust.

Nog een toffe, nieuwe eigenschap van de iPhone XR is het Liquid Retina scherm. Voor de minder technisch aangelegden zegt dat misschien niet zo veel. In Jip en Janneke taal: de kwaliteit van je scherm is merkbaar beter én je scherm registreert vingeraanrakingen beter. Dat ligt dus extra fijn in de hand. En dat mag ook wel, bij zo’n nieuwe aanwinst!

Heb jij al een iPhone XR vastgehouden of bemachtigd?

*Dit betreft een samenwerking.