Gekleurd haar shampoo conditioner gepigmenteerd kleur

Color shampoo en conditioner voor gekleurd haar getest! Wat werkt beter?

Sinds ik gekleurd galaxy haar heb zit het toch een stukje anders met m’n haarverzorging. Normaal gesproken wil je natuurlijk al dat je haar zo zacht en gezond mogelijk is, maar nu wil ik ook nog eens zo lang mogelijk de kleuren in m’n haar mooi houden. Gelukkig zijn daar gekleurde color shampoos en conditioners voor! Ik testte de Schwarzkopf Bold Color Wash shampoo én de Indola Colorblaster Pigmented Conditioner.

Shampoo en conditioner voor gekleurd haar – die ook nog eens je haar bijkleurt

Voor deze review heb ik dus de Schwarzkopf Bold Color Wash en Indola Colorblaster Pigmented Conditioner producten gebruikt. Goed om van te voren te weten wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Beide producten zijn bedoeld om je haar te verzorgen en extra kleur aan je haar toe te voegen. Het is dus niet alleen een kleurbehoud product! Deze producten hebben een lichtelijk kleurend effect. Maar niet zo sterk als haarverf.

Het verschil tussen de twee is dat de Schwarzkopf Bold Color Wash een shampoo is en de Indola Colorblaster een conditioner. Als je het product zelf vergelijkt zie -op de foto- dat ze ook echt een verschillende dikte hebben. Schwarzkopf is wat dunner en Indola is meer een crème.

Gekleurd haar shampoo conditioner gepigmenteerd kleur

Wat werkt beter: Schwarzkopf Bold Color Wash of Indola Colorblaster?

Op het eerste gezicht vind ik de Schwarzkopf Bold Color wash er geconcentreerder en sterker uitzien. Maar: je weet het pas zeker als je het geprobeerd hebt!

Ik heb het risico genomen om de linkerhelft van m’n haar met Indola te doen en de rechterhelft met Schwarzkopf. Beide producten gebruik ik op dezelfde manier en breng ik aan op vochtig (dus niet doorweekt) haar. Half uurtje in laten trekken. Daarna heb ik het met Olaplex en koud water uitgewassen.

En, doet het wat?

Aan de foto kun je sowieso zien dat de kleur weer lekker levendig en niet zo afgemat is. Dat is al goed! Ik heb verschillende kleuren in m’n haar, en dus ook van beide producten verschillende tinten gebruikt. Het verschilt zowel per product als per kleur wat het resultaat is! Een fijne overeenkomst tussen de producten: m’n haar voelt erna zachter en verzorgd aan.

Gekleurd haar shampoo conditioner gepigmenteerd kleurDe resultaten:

Schwarzkopf Bold Color Wash Shampoo review


Purple: van alle producten en kleuren werkte deze het sterkst! Ik had per ongeluk een blauw en turquoise stukje haar meegepakt en die werd echt gewoon paars.
Blue: een sterke kleur. Ongeveer even sterk als blauw van Indola. Geeft een mooie opfrisser aan de kleur, maar niet zo dominant als Purple.
Pink: Roze is op de een of andere manier een super moeilijke kleur. Ik merkte er maar weinig resultaat van. Ook met verven is roze trouwens een kleur die er vervelend snel uitgaat.

Indola Colorblaster Pigmented Conditioner review


Willow (roze): van alle haarkleur shampoos en conditioners merkte ik van deze het minste effect, helaas.

Clarendon (blauw): Ongeveer hetzelfde als de blauwe shampoo van Schwarzkopf. Niet zo dominant als het paars van Schwarzkopf, maar geeft zeker een zichtbare opfrisser in het blauw.

Conclusie: als je gekleurd haar hebt en het minder vaak wil hoeven verven is een gekleurde shampoo of conditioner ideaal. Het verschilt per kleur hoe sterk de werking is, maar de meeste kleuren hebben een merkbaar effect. Alleen roze is nou eenmaal een lastig kleurtje.

De Indola Colorblaster Pigmented Conditioner en Schwarzkops Bold Color Wash zijn allebei verkrijgbaar bij Haarspullen.nl – voor ongeveer €20 (nu in de aanbieding voor zo’n €10). Van beide merken zijn er meer kleuren beschikbaar!

Hoe houd jij gekleurd haar bij?