derma roller system

Derma Roller | Wat is het en hoe kan je het allemaal gebruiken?

Misschien heb je er al wel eens van gehoord en misschien ook niet: Derma Roller. De Derma Roller System is een set die bestaat uit huidverzorging met als ster van de show natuurlijk de roller! Het ziet er misschien een beetje eng uit door de naaldjes, maar het idee is dat het goed is voor je huid. Hier leg ik uit hoe het allemaal werkt.

Wat is Derma Roller System?

Derma Roller System is de officiële benaming voor de tool die eruit ziet als een rollertje met naaldjes. Bij de set zitten ook wat huidverzorgingsproducten. Gecombineerd kan je die voor verschillende doeleinden gebruiken! Niet alleen voor je gezicht dus. Waar de Derma Roller precies geschikt voor is (gezicht, lichaam of zelfs haar) hangt af van de lengte van de naaldjes. Er zijn 5 verschillende maten Derma Roller naaldjes en als je op de link klikt krijg je een overzichtje van welke maat geschikt is voor welke doeleinden.

Wat kan een Derma Roller allemaal doen?

Als je het zo naast elkaar opsomt klinkt het als een wondermiddel. Met de Derma Roller kan je rimpeltjes, cellulitus, groeistrepen (striae) en haarverlies tegengaan en de textuur van je huid verbeteren. Volgens het bedrijf werkt dit doordat de naaldjes het eigen herstelsysteem van je lichaam triggeren. Oftewel, de naaldjes in je huid wekken een signaaltje op in je lijf dat het zich moet gaan herstellen.

Zelfs heb ik de naaldjes met een lengte van 1.0 mm gekozen, omdat die geschikt zijn voor alle behandelingen met uitzondering van haargroei. Maar ik heb dan ook geen kale plekken op m’n hoofd, dus zal dat niet kunnen testen.

 

derma roller system

Naaldjes in je huid rollen, doet dat geen pijn?

Ligt natuurlijk aan je pijngrens. Als huisdiermama van een egeltje zou je denken dat ik inmiddels prik bestendig ben, maar ik ben eigenlijk een enorm mietje met een lage pijngrens. Het voelt niet echt lekker aan en de naaldjes prikken. Nare pijn is het in ieder geval niet.

Werkt het echt?!

Op de site van vind je een aantal Derma Roller System reviews. Die zijn natuurlijk erg positief, want hé, het is de eigen site van het bedrijf. Aangezien het een flink beetje tijd kost om echt verschil te kunnen zien kan ik nu nog niet precies zeggen of het werkt. Zelf ben ik aan het onderzoeken of dit nou écht werkt tegen mijn groeistrepen en cellulitis op m’n achter-bovenbenen. In m’n gezicht heb ik niet echt veel problemen behalve een beetje textuur, maar ik ga tóch kijken of m’n voorhoofd ook gladder wordt door dit systeem. Over een tijdje dus een vervolg!

Ben je benieuwd of dit voor mij écht werkt? Laat me weten welke behandeling/probleemgebieden je het meest nieuwsgierig over bent!

Heb jij wel eens eerder van Derma Roller gehoord?