dameskleding ergernissen

Herkenbaar? | Deze dingen zijn een beetje jammer aan vrouwenkleding

Soms zijn er van die kleine dingetjes in het leven die je storen. Gewoon een beetje. En dingen waarbij je je afvraagt: waarom? Deze dingetjes aan damesmode zijn zo’n beetje de niet-zo-ideale combinatie van die twee. Herkenbaar?

Broekzakken en nep zakken

Je zou bijna denken dat dameskleding expres weinig tot geen pocketruimtes hebben zodat je meer tassen koopt. It’s a conspiracy! Soms loopt het toch echt een beetje uit de hand. Zo heb ik een faux-leren jasje die een stuk of 12 ritsen heeft – waarvan er precies 0 echt zijn. Ja, de rits kan open, maar er zit gewoon. Niks. Gewoon dicht. Gewoon vet onhandig. Gewoon je kan er niet eens een eurocent muntje in kwijt.

Rare verhoudingen in jeans

Mensen komen in allerlei soorten en maten. Zou je denken. Niet in de wereld van jeans! Oké, je hebt verschillende maten in sizing en lengte, maar alsnog weten ze er regelmatig een potje van te maken. Zo’n broek die dan bij je bovenbenen goed zit, maar bij je heupen veel te strak. Of andersom. Waarom zit er in díe verhoudingen niet meer variatie?

Foto’s in webshops waar je eigenlijk geen zak aan hebt

Ik ben zo iemand die liever onder m’n luie dekentje op wat knoppen klikt tot mijn kleding naar me toe komt in plaats van dat ik alle levensenergie moet sparen om naar de stad te fietsen en me in een drukke winkel moet proppen en vouwen. Maar dat ben ik. Online shoppen dus! Inmiddels ben ik redelijk behendig geworden in het gokken van de juiste maat, maar niet alle webshops leveren altijd accuraat en handig beeldmateriaal van hun kledingstukken. Zie onderstaande foto als voorbeeld.

 

 

Maten die raar uitvallen

Waarom vallen maten soms raar uit? Waarom is een maat niet gewoon volgens regelgeving gebonden aan bepaalde afmetingen? In de ene winkel word je van een bepaalde maat een menselijke rollade, terwijl dezelfde maat in een andere winkel groot valt. Lichtelijk vermoeiend. Desalniettemin blijf ik van shoppen en kleding houden, geen zorgen.

Wat is jouw kleding-ergernis?