make-up uit het buitenland en douanekosten

Make-up uit het buitenland & douanekosten | Wanneer wel en niet?

Make-up uit het buitenland & douanekosten

Je bestelt enthousiast die nieuwe make-upjes waar je nachten van hebt gedroomd en dagen van hebt gekwijld. Geweldig, tot je opeens aan de deur een extra rekening krijgt: douanekosten. Vet zuur. Wanneer krijg je die nou wel en niet? In dit artikel vertel ik meer over wat je kan verwachten. Dat scheelt weer een nare verrassing.

Douanekosten bij make-up uit Amerika

De douanekosten die je betaalt zijn eigenlijk een soort importheffingen. Belasting dus. Uit Amerika (en ook andere werelddelen buiten Europa, maar vaak komt make-up daar niet vandaan) mag je daar dus lekker voor dokken. Hoe veel is dat?

Je betaalt douanekosten wanneer je bestelwaarde €22 of hoger is. Het bedrag aan douanekosten bestaat uit een ‘starttarief’ van ongeveer €13 + zo’n 20% van de waarde van de bestelling. Hoe duurder je bestelling was, des te hoger de douanekosten.

Sommige Amerikaanse webshops zijn slim genoeg om ervoor te zorgen dat je de douanekosten (a.k.a. importbelastingen) al betaalt tijdens het afrekenen. Geen verrassingen aan de deur! O.a. Beautylish, Tarte en Lime Crime doen dit. Wanneer je afrekent zie je dus taxes op het kostenoverzicht staan, dan zit je goed! Douanekosten al betaald.

 

Hoe zit dat nou met Engeland?

Ondanks al het gedoe met de Brexit heb je voorlopig geen last van douanekosten als je uit het Verenigd Koninkrijk bestelt. Dat betekent dat je met een gerust hart en zonder extra kosten kan bestellen van sites als Beautybay, de Morphe EU site en Anastasiabeverlyhills.co.uk. Wanneer daar eventueel verandering in zou komen schrijf ik daar natuurlijk een blogje over.

Ik wil helemaal geen douanekosten!

Snap ik helemaal. Ik ook niet. Bestel daarom de producten die je niet in Nederlandse winkels vindt bij Britse webshops of webshops die van te voren (onder het eerste kopje genoemd) je taxes al berekend hebben. Veel shop plezier!

Heb je nog een andere vraag over make-up & douanekosten?