Wenkbrauw tips: zo maak je extra fleeky wenkbrauwen!

Na veel tijd, oefening, testen van producten en wenkbrauw-fails heb ik toch eindelijk een wenkbrauw routine ontwikkeld waar ik erg tevreden mee ben. Voor alle details in een wenkbrauw routine is er wel een product of trucje dat je kan helpen! Voor een extra fleeky look. Of een extra volle look, of een extra naturel look. Wat je wenkbrauw wensen ook zijn, er is een antwoord.

Mijn eigen wenkbrauwen zijn eigenlijk wel vrij strak en zien er niet per sé natuurlijk uit. Persoonlijk houd ik ervan om een duidelijke vorm te maken (ja, maken, want van mezelf heb ik maar halve wenkbrauwen) en deze redelijk strak af te werken.

Tips om wenkbrauwen een strakkere look te geven

Van nature weinig wenkbrauw hebben is geen ‘excuus’ om onnatuurlijk ogende wenkbrauwen te hebben. Dat is een kwestie van smaak! Als je van jezelf weinig wenkbrauwen hebt en vollere naturel brows wilt, scroll dan een stukje verder. Eerst gaan we het over strakke, fleeky insta brows hebben. Een beetje zoals ik ze draag.

Voor een strakke wenkbrauw zoek je een product met sterk pigment. Een gepigmenteerde, gekleurde gel crème (die beter bekend staan als Pomades) zoals de Benefit Ka Brow is daar heel geschikt voor. Met een pomade zoals de Ka Brow kun je namelijk heel gedefinieerde, strakke lijnen zetten – en dus ook een duidelijke vorm creëren.

Omdat niemand zó een vaste hand heeft dat je nooit een foutje maakt en meteen dé perfecte, strakke lijnen hebt, is het handig om ergens foutjes mee te corrigeren. Daarom introduceer ik in de wenkbrauw routine: de concealer! Ja, het gaat normaal gesproken onder je ogen, maar vanaf vandaag ook bóven je ogen. Met een concealer op een eyelinerkwastje kun je namelijk de randen van je wenkbrauwen ‘verbeteren’ en strakker afwerken.

De concealer die je hiervoor gebruikt hoeft trouwens niet zó licht te zijn als je highlight-kleur: als je toevallig een miskoop hebt liggen die iets te donker is om als highlight-concealer te gebruiken is die juist erg geschikt om je wenkbrauwen mee af te werken.

No Title

No Description

Of misschien wil je juist wel een meer naturel look

Leuk, al die strakke insta brows, maar het dagelijks leven is niet voor iedereen een Insta-glam-parade. Gelukkig kan je met make-up ook vollere, natuurlijke wenkbrauwen creëren!

Heb je van jezelf al genoeg wenkbrauwharen en wil je eigenlijk alleen maar de vorm een beetje benadrukken? Dan is het zo simpel als met een wenkbrauwpoeder je eigen wenkbrauwvorm volgen.

Helaas is niet iedereen gezegend met volle, bushy brows. Daarvoor zijn er ook tips! Neem 2 verschillende kleuren wenkbrauw poeder of pomade: een lichtere en een donkere (die nog wel bij je eigen haarkleur passen). De lichtere kleur kan een poeder of een pomade zijn, dat maakt niet uit. De donkere kleur moet wél een pomade, stift of vloeibaar zijn.

Met de lichte wenkbrauwkleur maak je de basisvorm van de wenkbrauw en vul je deze in. Met de donkere kleur zorg je dat je een zo dun mogelijk kwastje of stiftpuntje hebt, en teken je losse haartjes in de ‘basis-brow’ die je net met de lichtere kleur gemaakt hebt.

Doordat je de donkere haartjes in de lichtere kleur hebt getekend, heeft je wenkbrauw meer dimensie en ziet het er meer uit alsof er gewoon écht haartjes groeien. Een fijne techniek voor een naturel look! Het vereist misschien wel wat oefening, maar dan heb je ook wat.

Voor elke wenkbrauw stijl zijn er dus wel verschillende handige technieken!

Hoe werk jij jouw wenkbrauwen het liefste bij?