benefit hello happy soft blur foundation review

Benefit Hello Happy Soft Blur foundation | review & look

 

 

Benefit Hello Happy Soft Blur foundation review

Alert, alert! Benefit komt weer met een onweerstaanbaar leuk en schattig product: de Benefit Hello Happy Soft Blur foundation. Vanaf ongeveer half juli zal deze te koop zijn in de (web)winkels, maar deze tante heeft alvast de Benefit Hello Happy Soft Blur foundation getest. Hier is de review.

Zoals je kunt zien is de verpakking weer typisch Benefit: speels maar toch kwalitatief en gewoon visueel erg aantrekkelijk. Benefit is een high-end merk, en daar zit ook een high-end prijskaartje aan: de foundation zal ongeveer €30 gaan kosten. We willen natuurlijk wel weten wat we daarvoor terugkrijgen.

 

Benefit hello happy soft blur foundation review swatches

 

Benefit heeft met de verschillende kleuren waarin de Hello Happy Soft Blur foundation verkrijgbaar is aan zo veel mogelijk verschillende tintjes gedacht. De kleuren die het beste bij mij leken te passen zijn 4, 5 en 6. Als je twijfelt over je kleur raad ik je aan om op Youtube reviews op te zoeken. In video’s zie je het toch het beste.

De dekking van deze foundation is niet heel heftig: de verpakking geeft aan dat ‘ie sheer is. Het is geen dekking die een tattoo weg zou toveren, maar er zit toch zeker wel wat dekking in, zoals je op de swatches kunt zien.

De foundation heeft -op mijn huid- niet een heel uitgesproken finish. Ik zou niet zeggen dat ‘ie echt heel glowy of heel matte is. Wat me wel opviel zodra ik de foundation ging uitblenden, is dat de finish eigenlijk best wel naturel aanvoelt. Dat komt ook doordat de dekking niet zo belachelijk hoog is. Natuurlijk houden we van dikke dekking (ik tenminste wel), maar een iets zachtere dekking die ook wel op te bouwen valt geeft gewoon wat meer een naturel uitstraling. Geen zorgen; je kan de dekking wel tot ongeveer medium opbouwen, voor de Instagram-makeup-full-face-ultra-glam-fans onder ons. Ik ben ook zo’n type.

 

https://www.instagram.com/p/BklGCr2g_fW/?taken-by=matteshimmer

 

En mogen we nog even drie hoeraatjes voor de Benefit Hello Happy Soft Blur foundation? Op mijn gezicht oxideerde ‘ie niet! Iets waar ik vervelend snel last van heb met foundations. Ik dank de make-up goden altijd weer op mijn blote knietjes wanneer ik een foundation vind die m’n gezicht niet in een paar uur tot een oempa-loempa omtovert. Nee, deze foundation maakt me blij. Side note: mijn huidtype is normaal tot droog. Als je een hele vette huid hebt denk ik dat je deze foundation ook wel kan gebruiken met een matterende primer, maar zoek voor de zekerheid ook naar een review van iemand met een vettig huidtype. Het is in ieder geval niet een super glowy foundation waar je hoofd enorm van gaat glimmen, da’s al een begin.

Conclusie: niet alleen de verpakking tovert een glimlach op mijn gezicht, ook de werking van de Hello Happy Soft Blur foundation maakt me blij. Alleen als je echt een hele hoge dekking zoekt zijn er andere alternatieven die dan beter bij je passen. Voor een naturel look of als medium dekking voldoende voor je is, vind ik het echt een aanrader!

Zou jij de Benefit Hello Happy Soft Blur foundation willen proberen?