liquid matte lipstick aanbrengen zonder uitdrogen

Hoe breng je een matte lipstick aan en zorg je dat ‘ie niet uitdroogt?

Hoe breng je matte lipstick aan zonder dat deze uitdroogt

Matte lipsticks kunnen een ware verrijking van het beauty leven zijn. Ze drogen op waardoor ze lang blijven zitten en zijn transfer-proof. Maar er kunnen ook nadelen aan zitten: dan drogen ze je lippen uit, veroorzaken velletjes en meer ongemakken. Dat willen we natuurlijk niet! Daarom deze tips.

Scrub je lippen!

Begin met het scrubben van je lippen. Die tip heb je waarschijnlijk al vaker gelezen, maar het blijft een essentiële stap. Gebruik hiervoor een lipscrub of een tandenborstel. Ja, dat kan ook. Wanneer ben je klaar met scrubben? Als er geen velletjes meer hangen en de huid van je lippen egaal is.

Voed de huid van je lippen

Breng niet direct op een gescrubde huid je lippen aan! Je lippen hebben eerst namelijk nog wat verzorging nodig. Als je deze stap overslaat brengt je matte lipstick misschien wel egaal aan, maar droogt hij ook snel weer uit. Voed je lippen royaal met een zachte, creamy lippenbalsem, cosmetische olie of laag vaseline. Wacht even tot dat ingetrokken is. Als je meteen de lipstick aanbrengt gaat die mengen met de olie, balsem of het vet en dat verandert de formule.

 

????? – – – – USED PRODUCTS @jouercosmetics Lip Crème ‘Aubergine’ – – #jouer #jouercosmetics #jouermakeup #instabeauty #beauty #anastasia #morphebabe #makeup #mua #makeupartist #bbdaretoshare #makeuplover #instamakeup #makegirlz #vegas_nay #fiercesociety #beauty #makeupartistsworldwide #featuremuas #featuring_mua #instabeauty #lipart #wakeupandmakeup #instamakeup #shimycatsmua #mua_underdogs #inssta_makeup #makeupartist #motd #fotd #dutchblogger

607 Likes, 22 Comments – Mariska Rietveld (@matteshimmer) on Instagram: “????? – – – – USED PRODUCTS @jouercosmetics Lip Crème ‘Aubergine’ – – #jouer #jouercosmetics…”

 

Breng de matte lipstick aan – maar niet te dik!

Als je matte lipstick niet zo dekkend is, is het slimmer om op zoek te gaan naar een meer dekkende variant. Een dikke laag matte lipstick droogt je lippen namelijk óók sneller uit. Hoe minder je nodig hebt, des te beter. Dat draagt ook een stuk comfortabeler.

Verwacht geen magie

Velen van ons hebben natuurlijke lijntjes in onze lippen. Ik heb ze zelf ook, vrij diepe lijntjes zelfs. Je kan niet verwachten dat die lijntjes verdwijnen! Dat kan alleen met lip fillers, maar dat is weer een ander verhaal. Een nadeel van lijntjes in je lippen is dat die de lijntjes kan accentueren. Je kan dit verminderen door de stappen in dit artikel te volgen, maar ze verdwijnen er niet van. Helaas, maar het moet er toch even bij gezegd worden. Ondanks lijntjes kunnen lipsticks nog steeds gewoon heel mooi staan, dus maak je er geen zorgen om.

Wat voor soort lipstick draag jij het liefst?

Posts created 878

4 gedachten over “Hoe breng je een matte lipstick aan en zorg je dat ‘ie niet uitdroogt?

  1. De matte lippenstift van de Hema doet wonderen hier. En mijn lippen kunnen daar goed tegen, van de vettere lippenstifts gaan ze prikken en jeuken. Beetje allergisch denk ik. Dus ik hou van mat. Soms doe ik klein beetje lipgloss erover als ik het matte even beu ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven