Aanbiedingen waar je zo weinig aan hebt dat het bijna irritant is

Het is wel te begrijpen dat je als merk of winkel geen dingen gratis weg kan geven, maar ook nog wel wat leuks voor je klanten wil organiseren. Maar als je het doet, doe het dan goed. En doe het niet op sommige manieren … die vaak alleen maar in teleurstelling eindigen. Is ook niet echt positieve binding met je merk, maar dat marketing geklets ter zijde.

 

KORTING OP ALLES* (met uitzondering van …)

Ja, en wat is de uitzondering? PRECIES. Uitgezonderd van korting is alles wat mooi of interessant is. Het enige wat je wél wil kopen zit geen korting op. Natuurlijk heb je wel eens wat gekocht omdat het in de aanbieding was, maar dan moet het nog wel een goede deal zijn. En niet iets wat je simpelweg helemaal niet wil. Zonde.

 

Korting tot wel 70%*

Alweer zo een irritant sterretje hé. In 9 van de 10 gevallen zijn er 3-en-een-halve aanbiedingen waar daadwerkelijk die korting op zit, en da’s dan echt zo een prullaria geval wat bijna niemand wil kopen. De rest zit dan 10% korting op, ofzo. Of gewoon helemaal niks. Moet ik van binnen altijd een beetje om huilen.

 

410E8CE0-2C41-4FCE-9C97-2751F49CF6B6

 

SORRY MEVROUW IS VERKEERD GELABELD.

Hier word ik nou echt pissig van. Ik wist niet dat het kon, tot het me overkwam. Dit was dan niet met make-up, maar met een jeans. Ik pak. een afgeprijsde jeans. Van een plank waar 324802898302 dezelfde jeans liggen, die ALLEMAAL afgeprijsd zijn. Ik ga ‘m afrekenen. Komt de gewone prijs zonder korting op het scherm. Dus ik zeg -me beseffende dat ik als de ultieme gierige klant overkom- dat het in de aanbieding is. Een half jaar later komt de mevrouw in kwestie erachter wat er aan de hand is: hij is verkeerd gelabeld en hoort niet afgeprijsd te zijn. Pardon? En die hele stapel jeans dan? Goede jeans vinden is zeldzaam, dus ik heb die broek alsnog gekocht. Met een hele zure bakkes. Maar ben wel blij wanneer ik ‘m aan heb. Heeft iemand dit ook wel eens meegemaakt?

0,5% korting bij aankoop van 90829302 artikelen

Ja, ik overdrijf. Houd ik van. Maar 20% korting op het goedkoopste artikel bij aankoop van minstens zo veel artikelen … is me te veel moeite. Als je in een wat minder luxe positie zit is elke euro korting natuurlijk mooi meegenomen. Maar het doel van dit soort acties is vaak puur mensen trekken. En ik denk niet dat je er zo veel nieuw publiek mee trekt. Of zit er toch een gekke werkende psychologie achter?

Wat vind jij nou echt een onzinnige aanbieding?

Posts created 897

7 gedachten over “Aanbiedingen waar je zo weinig aan hebt dat het bijna irritant is

  1. Omg die eerste gaat sowieso over Douglas :’) Ik zag mensen al enigszins boos reageren omdat geen enkel merk meedeed aan die kortingsactie afgelopen dinsdag. Zo irritant.

  2. Ik snap het nut niet 2e halve prijs (bij de meeste drogisterijen). Terwijl het 9 van de 10 keer met 1+1 gratis in de aanbieding is.

  3. Haha heel herkenbaar! Ik was laatst bij de Etos en daar hadden ze korting op alle skincare (behalve een aantal merken, nou goed, ik zie het door de vingers). Dus ik neem vrolijk twee producten van dr. Van der hoog mee naar de kassa: HEBBEN ZE ALLEEN KORTING OP GEZICHTSREINIGERS (dus tonic enzo). EEN FACEWASH IS TOCH OOK GEZICHTSREINIGING??? Ugh haha.

  4. Tja ik ken het >< zelf werk ik ook in een winkel (bouwmarkt maar die hebben ook aanbiedingen) en niks is vervelender om tegen de klant te zeggen dat dát product niet in de aanbieding is. Waarom doen bedrijven zo moeilijk, of alles in de aanbieding, of niks. BAM veel duidelijker :p

  5. Haha geniaal en heel herkenbaar! 🙂 Die beginfoto had er zo één van mij kunnen zijn, de rechtse drie producten heb ik ook! 😉
    Hetgene waar ik gek van word is koppelverkoop voor de solden!

  6. Die eerste is vet irritant ja, die uitzondering is vrijwel op alles wat ik graag met korting zou willen kopen. Of dat er een grote korting is én dat het wel geldt op mijn favoriete product, maar het is uitverkocht, of de winkel heeft (bewust) te weinig ingekocht. Of er is een kortingsactie en het personeel heeft het achter gezet voor zichzelf en familie. Dat heb ik dus meegemaakt bij Douglas. ‘Sorry hihi, maar er zijn maar vijf stuks en die staan achter voor ons zelf hihi’.

    Of dat je een cadeauset krijgt… als je eerst voor minimaal 120 euro wat koopt. En dat staat dan heel minimalistisch in superkleine lettertjes verstopt onder de aankondiging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven