4 onverwachte voorwerpen die heel handig zijn om je make-up mee te doen

De beautyblendertjes en de kwastjes kennen we allemaal wel. Maar er zijn nog meer handige spulletjes, die gek genoeg niet eens ontworpen zijn om je make-up mee te doen, maar wel enorm handig kunnen zijn. Waarschijnlijk heb je ze gewoon in huis liggen en er misschien nog niet op deze manier naar gekeken.

Plakband

Als je een fleeky queen wil zijn maar de vaste hand soms ontbreekt kan een rolletje plakband je leven redden. Als je voor Instagram strakke swatch foto’s wil maken kan je wat plakbandjes onder elkaar op je arm plakken en de plek tussen de plakbandjes invullen met het product waarvan je een swatch wil maken. Zo worden ze gegarandeerd strak en recht. Geen Photoshop nodig.

Maar ook als je geen Instagrammer of blogger bent en gewoon een vet strakke wing wil zetten maar een beetje rillerig bent of hier en daar uitschiet is het rolletje plakband je vriend. Zelfs als je wél die vaste hand hebt kan het erg handig zijn: je wing aan de ene kan stijler maken dan aan de andere kant is ook snel gebeurd. Met plakbandjes kan je het van te voren al uitmeten.

Pincet

Een pincet is meer dan slechts een marteltuig om je haren mee uit je lijf te trekken. Het is ook gewoon een handig dingetje om zeer kleine voorwerpen vast te houden, en dus bijvoorbeeld handig voor het aanbrengen van nep wimpers en haartjes of losse glitters aan te brengen of juist weg te halen. Voor nep wimpers zijn er ook speciale pincet-achtige tools, maar die heeft niet iedereen altijd in huis.

 

tweezers-2671515_960_720

 

Keukenpapier

Grote kans dat je deze dingen met wattenschijfjes uitprobeert, maar die gaan vaak snel pluizen. Doe het eens met een keukenpapiertje: een kwastje waar te veel product aan zit afvegen, fall-out wegvegen of een uitschietertje weghalen. Keukenpapier heeft namelijk net als wattenschijfjes een absorptievermogen maar gaat daarbij niet pluizen. Yay! WC papier kan ook, maar ik associeer dat meestal met naar de WC gaan, wat het minder aantrekkelijk maakt. Maar het kan.

 

Je telefoon

Oké, dit gaat niet echt om make-up doen, maar meer om te controleren of het wel recht zit en of je het eventueel nog bij wil werken. Op de een of andere manier zie je op een selfie beter of het er een beetje symmetrisch uitziet dan wanneer je in de spiegel kijkt. Ik heb even geen wetenschappelijke theorie die dit onderbouwt, maar probeer het gewoon eens. Werkt echt.

 

Welke niet-beauty voorwerpen gebruik jij toch om je make-up mee te doen?