beautyblog reviews

Hoe je onhandige, kleine make-up foutjes corrigeert

 

We schieten allemaal wel eens uit met onze eyeliner of moeten niezen terwijl je je mascara nét op hebt gedaan. Het is geen pretje. Was je nét zo ver gekomen met je make-up, moet zo’n klein detail het verpesten! Hoewel ik dan geneigd ben om een potje te gaan zitten janken zijn er makkelijke manieren om zo’n foutje weg te werken.

 

Uitgeschoten met eyeliner

Vooral als je een ingewikkelde make-up look maakt met veel verschillende tinten oogschaduw is het mega zuur als je uitschiet met je eyeliner. Je kan aan beide kanten de wing dikker maken, maar op een gegeven moment zit daar ook een grens aan, als je geen panda wil worden. Als je het met een wattenstaafje probeert weg te halen smeer je het vaak alleen maar uit … dus wacht ik meestal even tot het opgedroogd is en ga er dan overheen met concealer. Als dát droog is doe je de oogschaduwkleur die daar hoort te zitten er weer overheen. Even blenden en klaas is kees.

 

Kat von D Tattoo Liner Trooper review

 

Uitgeschoten met mascara

Als je met je bovenste wimpers uitgeschoten bent met mascara kun je misschien beter de eyeliner-tips opvolgen, maar het zijn meestal de onderste wimpers die problemen veroorzaken. Heb je net je hart en ziel gestoken in het flawless blenden van foundation en concealer, zitten er van die zwarte spikkelvlekjes op. NOOOOO. Wat doe je dan? Wacht eventjes tot het droog is. Neem een matte oogschaduw of poeder die dezelfde kleur als je foundation/concealer heeft en ga daarmee over de vlekjes heen tot ze weg zijn.

 

Uitgeschoten met lipstick

Dit kan je voorkomen door een lipliner onder je lipstick te gebruiken, maar vooral met liquid lipsticks doe ik daar zelf ook meestal niet aan. Met een liquid lipstick kan je het nog op ninjasnelheid met je vinger weghalen, voordat het opgedroogd is. Als dat niet lukt of het nog steeds vlekt kan je het simpelweg afwerken met foundation (of concealer) en een scherp of plat kwastje. Foundation matcht uiteraard beter met je .. jawel …. foundation …
Of je kan je kans grijpen en kijken hoe overlined lips je staan.

 

Schiet jij wel eens uit terwijl je je make-up doet? Hoe los je dat op?

Posts created 885

12 gedachten over “Hoe je onhandige, kleine make-up foutjes corrigeert

 1. Tips Needed! Mijn bovenste wimpers raken mijn wenkbrauwbot en ooglid waardoor ik standaard compleet onder de mascara zit. Hierom doe ik mn mascara dan maar aks eerste, met als resultaat dat er stukjes van elke denkbare makeup op die mascara komt en het minder fris oogt. Als ik de mascara wel als laatste doe, ben ik zo zwart dat het niet weg te werken valt.

  1. Hmm… probeer eens mascara af te poederen? Als het een witte waas geeft kun je het ook met een zwarte oogschaduw proberen.

  2. Zelfde probleem als Mira: ik doe mascara als laatste, nà settingspray en na het aanbrengen van (waterproof) mascara onmiddellijk even met de haardroger eroverheen.
   Werkt voor mij erg goed op deze manier, is ‘s avonds wel een crime om het er weer af te halen, zit ik dan met watjes kokosolie op m’n ogen om de mascara los te weken :p

 2. Handige tips! Ik werk met uitgeschoten eyeliner altijd vliegensvlug met mijn wattenstaafjes, werkt voor mij toch het makkelijkste. Zeker omdat mijn eyeliner toch altijd vrijwel gelijk droog is. 🙂

 3. Handige tips! Ik wil ze zeker eens gaan proberen, aangezien ik geen vaste hand heb waardoor ik vaak rondloop met panda-oogjes én overlined lippen (die mij dus totaal niet staan haha

 4. Ik ben ook zo een uitschieter, vanmorgen lukte mijn eyeliner niet zo goed en dan ga ik toch altijd met een wattenstaafje wrijven..Goede tips! Ik ga ze de volgende keer toepassen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven