hoe kom je van veel zweten af

Hoe kom je van veel zweten af & ervaring met botox tegen zweten

Mensen hebben het niet zo graag over het onderwerp ‘zweten’. Althans, niet zo direct in het gezicht. Als er iemand op kantoor of in je klas zich kapot zweet zal er niet snel iemand dat tegen diegene zeggen. En waarschijnlik weet diegene het zelf ook wel. 1 ding weten we allemaal: het is oncomfortabel en ongemakkelijk. Daar wil je vanaf! Maar hoe lukt dat?

Als je een heftige work-out achter de rug hebt of een sprintje naar de bus hebt moeten trekken is het niet zo gek dat er wat gezweet wordt. Da’s normaal, en zelfs gezond. Je lijf doet z’n werk. Het wordt wel erg vervelend als je gewoon random zweet. En kei veel. Bijna altijd. Of als je -zoals ik aardig wat last van had-  cold sweats hebt. En deodorant niet echt veel meer doet dan ervoor zorgen dat je naar zweet én bloemetjes ruikt, maar nog steeds klotsende oksels hebt.

De makkelijke anti-zweet tips

Sommige dingen liggen voor de hand, maar het kan geen kwaad om ze toch uit te proberen:
– Let er bij deo op dat het zweten moet voorkomen in plaats van maskeren. Rollers doen het vaak beter
– Scheer je oksels. Ook als je man bent. Misschien juist dan. Helpt serieus, vooral tegen geur.
– Draag luchtige stoffen & let op welke stofjes je meer/minder in zweet

Maar vaak genoeg werken die simpele tips niet, of niet goed genoeg. Super vervelend. Ik was het op een gegeven moment zat om als een pinguïn met de armpjes naar beneden door het leven te gaan, en na het internet afstruinen naar ervaringen kwam ik uit op het product dat m’n leven heeft gered: de Odorex depper. Het is geen deodorant, maar voorkomt echt dat je gaat zweten. Als je vlák nadat je je oksels geschoren hebt op doet brandt het ook flink. Als het brandt weet je pas echt dat er iets aan het werk is. Maar even serieus, ik was meteen van zweetplekken en cold sweats af! Mega opluchting.

Maar als ook Odorex je niet meer kan redden, en je gewoon écht heel erg blijft zweten is er nóg een oplossing: botox in je oksels laten spuiten. Als je heel heftig zweet kan je huisarts je een doorverwijzing geven en kan -afhankelijk van je zorgverzekeraar etc- het zelfs vergoed worden. Botox tegen zweten zit dus niet in hetzelfde straatje als een rimpeltje dicht laten spuiten omdat je dat mooier vindt staan.

 

hoe kom je van veel zweten af

 

Toevallig heeft een vriendin van mij dit laten doen, die graag meehelpt met deze goede boodschap verspreiden. Haar ervaring met botox injecties tegen zweten:

“Ik zweette vaak door kleding heen en moest een paar keer per dag van shirt wisselen vanwege vlekken en geur. Ik was vaak bang om kleding te verpesten met plekken en dit is ook wel veel gebeurd. Ik zweette niet omdat ik het warm had, soms had ik juist verkleumde vingers door de kou en nog steeds klotsende oksels.

De huisarts heeft me een doorverwijsbrief gegeven zodat ik een afspraak kon maken voor een behandeling met botox. De afspraak moet ruim van te voren worden gemaakt omdat de botox apart besteld moet worden en op lengte en gewicht wordt afgestemd en geleverd. De prikken die je krijgt zijn er best veel en doen wel pijn, maar goed te doen, niet ondraaglijk.

Na de behandeling merk je binnen 2 weken dat het zweten minder wordt en na 2 weken zweette ik helemaal niet meer. Officieel is een behandeling voor ongeveer 6 maanden, maar ik merkte pas na meer dan 3 jaar dat ik weer meer ging zweten.”

Hoe erg het zweten ook is, er is altijd wel een oplossing! Je hoeft er niet mee te blijven zitten.

 

Zou jij het tegen iemand zeggen als diegene veel zweet?