Tips om af te vallen voor iedereen die mega veel van eten houdt

Ja, deze tips kun je ook gebruiken als je ook nog eens niet van sporten houdt. Ik ben geen fan van meer lichaamsbeweging dan van de bank naar bed rollen en af en toe eens een wandelingetje naar school trekken… Ik kan me dus goed voorstellen dat sporten ook niet echt de voorkeur heeft. (Hoewel het natuurlijk altijd de gezonde, verstandige keuze is, maar ik heb niet het idee dat ik daar recht van spreken over heb.)

Cheat meals zijn je vriend

Cheat MEALS, want als je van een hele dag een cheat dag maakt leerde de ervaring mij het volgende: JA, het is mogelijk om in 1 dag genoeg te eten om je hele vooruitgang van een volledige week kapot te maken. Als je maar genoeg eet. Doe dus bijvoorbeeld 2 cheat meals per week: 1 plan je in, zodat je iets hebt om naar uit te kijken, de andere bewaar je voor een random eetbui of gewoon als je het verdient. Of een lekker taartje tegen komt. Bedenk het maar.

Altijd weer die porties hè …

Ja, ik blijf het zeggen: doseren is key. Vreet, maar geniet met mate, zou op m’n familiewapen kunnen komen te staan. Je lichaam went ECHT aan minder eten. Net zoals je lichaam ook went aan meer eten, waardoor je na verloop van tijd meer honger krijgt. Hongergevoel tijdens te eerste dagen van een dieet is daarom ook normaal. Je moet echter niet altijd met honger lopen. Ga dus op zoek naar de ‘sleutelportie’ die je verzadigt, maar niet te groot is. Rustiger eten kan je hierbij helpen. Het duurt namelijk even voordat je maag het seintje naar je brein heeft gegooid dat het zo wel genoeg is.

 

burger-1868732_960_720

 

Probeer niet om in 1x van vaste McDonald’s klant naar quinoa-konijn over te stappen

Als je van quinoa met broccoli en spruiten houdt kan je het doen, maar als dat het geval was had dit artikel je waarschijnlijk wat minder aangesproken. Probeer jezelf niet in 1x te veel te veranderen. Ook niet als je op een crashdieet gaat. Hoe ingrijpender de verandering, hoe moeilijker het is om het vol te houden. Het zit gewoon tegen het depressieve aan als je ELKE DAG van je dieet honger en vreselijke trek in lekkers hebt. Je kan ook binnen de lijnen van je dieet -en dus niet als cheat meal- eens iets lekkers inplannen. Een ECHT koekje in plaats van gedroogde havermout met banaan uit de oven. Zo lang je de voedingswaarden maar in de gaten houdt en ook een beetje let op de vitamientjes kan het allemaal.

Love yourself!

Het moet natuurlijk met een beetje cheesy self love worden afgesloten, dit artikel. Maar ik geloof er écht in: je bereikt meer als je in jezelf gelooft en van jezelf houdt. Neem dus ook eens de tijd om te fluiten naar die knappe dame in de spiegel of om je te bedenken wat voor goede, toffe dingen je allemaal al gedaan hebt en bent!

 

Welk gerecht of voedsel vind jij nou echt onweerstaanbaar?

 

 

Posts created 878

9 gedachten over “Tips om af te vallen voor iedereen die mega veel van eten houdt

  1. Oh, ik ben hetzelfde. Ik haat sporten en ik houd van eten. Gelukkig ben ik niet te dik, maar ik zou toch wat ‘strakker’ willen zijn. Tja, dan moet je wel sporten en gezonder eten maar ik ben te veel fan van McDonals, chocola en frituur om het echt vol te houden!

  2. Haha ik vind jou toch zo een leuk persoon he! Ik ben zelf ook echt een snacker. Ik hou van pizza, friet, chips, chocola en alles wat erop lijkt, maar gelukkig heb ik niet de noodzaak af te vallen. Als dat wel ooit moet zal ik deze tips zeker toepassen.

  3. Ik hou te veel van chips, chocola, nootjes, alles wat slecht is ? oja en natuurlijk van pizza en van die grote vette bakken bami van de Chinees. Goed om nog eens te horen dat porties echt kleiner kunnen en dat je lichaam daar aan gaat wennen, daar valt voor mij nog veel winst te behalen ?.

  4. Ik doe het ongeveer zoals jij hier zegt. Voor mezelf heb ik doordeweeks ‘streng’ en ik heb in ‘t weekend wel alcohol en/of snacks. Anders is het ook niet leuk/te doen om vol te houden.

  5. Hahaha heerlijk artikel! Maar inderdaad, minder eten went. Ik eet de afgelopen sinds een paar weken minder, en ook minder vaak. Als ik nu bijvoorbeeld ergens uit eten ga zit ik veel sneller vol dan normaal. Water drinken tijdens eten (eigenlijk altijd water drinken) helpt ook goed. Het gevoel dat je hebt als je dorst hebt lijkt heel erg op het honger gevoel.
    Ik vind snoep onweerstaanbaar xD

  6. Heerlijk artikel! Ik ben ook echt van de portiegrootte aanpassen. Zo geniet ik liever van een klein stukje goede oude kaas dan van een groot stuk 20+ (blehhh) kaas. Gelukkig hou ik wel van sporten en lopen, merk echt dat ik daardoor meer kan eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven