NARS niet meer dierproefvrij nederland

NARS is niet meer een dierproefvrij merk

NARS make-up niet meer dierproefvrij

Het was zo mooi: een luxe elegant merk met prachtige producten, en óók nog eens lief voor het dierenrijk. Helaas is die tijd deels voorbij, want NARS is niet meer een dierproefvrij merk.

Gaat NARS nu op dieren testen?

Het is vrij eenvoudig; NARS wil uitbreiden en in China gaan verkopen. China heeft mega veel inwoners en ontwikkelt zich steeds meer en is daardoor een groeiende afzetmarkt. Maar: in China zijn dierproeven verplicht voor de verkoop van cosmetica. Zodra je in China gaat verkopen is je merk dus niet meer dierproefvrij. De producten die ze in andere landen verkopen zijn dan weer niet op dieren getest, maar zodra je op ook maar op 1 plek op dieren test kan je uiteraard niet meer zeggen dat je hele bedrijf dierproefvrij is.

NARS heeft er via Instagram zelf ook nog het een en ander over gezegd:

We want you to know that we hear you. The global elimination of animal testing needs to happen. We firmly believe that product and ingredient safety can be proven by non-animal methods, but we must comply with the local laws of the markets in which we operate, including in China. We have decided to make NARS available in China because we feel it is important to bring our vision of beauty and artistry to fans in the region. NARS does not test on animals or ask others to do so on our behalf, except where required by law. NARS is committed and actively working to advance alternative testing methods. We are proud to support the Institute for In Vitro Sciences (IIVS), a globally recognized organization at the forefront of advancing non-animal methods in China and around the world. NARS is hopeful that together, we can work toward a cruelty-free world. For more on the good work IIVS is doing, see: http://bit.ly/2rVjnwV

26.4k Likes, 15.4k Comments – @narsissist on Instagram: “We want you to know that we hear you. The global elimination of animal testing needs to happen. We…”

 

Ze claimen dus tegen dierproeven te zijn, en hier hard aan te werken, maar betreden wél de markt in China. Waardoor er dus op dieren getest moet worden. De reden die ze daarvoor noemen is dat ze het belangrijk vinden om hun visie op beauty en kunst naar het gebied te brengen.

Veel make-up liefhebbers zijn hier echt niet blij mee, ook wel te merken aan de hashtag #boycottnars die zich over Instagram verspreidde. Het is ook wel jammer om te zien dat een bedrijf een stap terug zet op het gebied van dierproeven.

Moeten we allemaal NARS gaan boycotten of is het genoeg dat de producten die in Europa verkocht worden niet op dieren getest worden? Dat is een keuze die iedereen voor zichzelf moet maken. Ik denk wel dat er vooral in Nederland mensen teleurgesteld gaan raken, vooral omdat dit zó kort voordat NARS naar Nederland komt gebeurt. Maar we kunnen er zelf niet zo veel aan doen. NARS is niet meer dierproefvrij.

 

Wat vind jij ervan dat NARS niet meer dierproefvrij is?

 

 

 

Posts created 907

12 gedachten over “NARS is niet meer een dierproefvrij merk

 1. Nars sheer glow is gewoon top.
  Dus deze zal ik ook gewoon weer gaan kopen, ondanks deze berichten.
  Boycotten vind ik ver gaan. En dat ze nu ook in China gaan verkopen snap ik financieel gezien wel.
  En stap achteruit in dierproefvrije make-up is het helaas wel. Maar aangezien ik ook leren tassen in de kast laat verstoffen, vind ik niet dat zo iets een verschil maakt. Een dier doden voor een accessoire aan je schouder of een dier doden zodat je veilig je gezicht kan versieren….

 2. Ik moet zeggen dat ik het wel begrijp vanuit Nars. China is gewoon een grote markt en zo’n merk wil natuurlijk gewoon geld op de plank. Het is jammer, maar ik geloof er wel gewoon in dat het merk de producten voor Europa e.d. niet op dieren test, dus voor mij zou het niet betekenen dat ik het merk niet meer zal gebruiken.

 3. Wat Marleen zegt. Ik heb nooit wat van Nars gekocht en zal dat zeker in de toekomst helemaal niet doen. China wil het merk schijnbaar ook zo graag hebben, laten zij hun wetgeving maar aanpassen, geen dierproeven meer.

 4. Hhmm, vreselijk! Ik snap niet dat je als dierproefvrij merk er voor kiest om voor China te kiezen en daardoor dus je ‘goede’ naam kwijt te raken. Voor veel klanten (waaronder ik) is dit een giga afknapper. Dikke don’t voor NARS. Zo balen, komen ze eens naar Nederland en kan ik gemakkelijk aan hun producten komen gaat het feestje niet door, ik hou lekker alles dierproefvrij in mijn stash, al doet het wel een beetje pijn in mijn beautyhartje.

 5. Ik heb nog nooit iets van NARS gebruikt en ben het, sinds ik de video van Jkissa zag, ook niet meer van plan.
  Eerlijk gezegd begrijp ik de reacties van mensen niet die zeggen ‘maar de producten blijven hier wel proefdiervrij’. Het merk in kwestie staat toe dat hun producten in een ander land wél getest worden. Dat zijn dezélfde producten die je hier kan kopen. Dat maakt het merk weldegelijk niet langer proefdiervrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven