L'oreal infallible pro glow foundation review

Hoe je online & zonder testers jouw juiste foundation kleur vindt

Online & zonder tester jouw goede foundation kleur vinden

Soms wil je gewoon lekker vanaf de bank make-up bestellen. Nadeeltje: je kan geen kleuren testen. Dat is al helemaal een uitdaging met foundation bestellen. Gelukkig bestaan er handigheidjes en trucjes waardoor je tóch online jouw goede match kan vinden.

Findation.com & Foundation Matrix

Dit zijn 2 héél handige sites voor het vinden van de juiste kleur foundation. Het werkt vrij simpel: je vult de kleur, soort en het merk in van 1 (of meerdere) goede foundation(s) in die je al in huis hebt liggen. Vervolgens zoekt de site van een merk naar keuze of gewoon een hele lijst merken jouw foundation match van die andere merken. De sites weten dus welke kleuren van verschillende merken (ongeveer) hetzelfde zijn.

Foundation Matrix heeft ook nog wat extra’s: die geeft bij de resultaten in procenten aan hoe groot de overeenkomst is met de foundation die je zelf ingevuld hebt. Bijvoorbeeld: je hebt MAC ingevuld als foundation die met jou matcht. Je wil weten welke kleur van een NARS foundation je moet hebben. Dan laat de Foundation Matrix zien welke tint van die NARS foundation je moet hebben, en dat die tint bijvoorbeeld 96% overeenkomt met jouw MAC foundation. Ten slotte zitten er zelfs swatches bij!

Als je het ingewikkeld vindt klinken: de sites wijzen zichzelf erg goed. Vul een foundation in en klik op de resultaten, dan zie je snel genoeg dat het allemaal niet zo ingewikkeld is.

 

img_1728-2

 

Controleren op Youtube

Er bestaan veel swatchfoto’s op het internet, maar realiseer je dat foto’s HEEL afhankelijk zijn van lichtval, en dat dat een méga verschil kan maken. Daarom zijn Youtube video’s net iets handiger om je kleur mee te ‘controleren’.

Wat ik altijd doe: ik zoek m’n juiste foundation kleur door middel van één van bovenstaande websites. Het resultaat zoek ik op op Youtube. Als de Youtube’er (bijna) dezelfde huidskleur heeft als ik weet ik dat ik in de goede richting zit. Bij een te groot verschil ga ik weer wat anders zoeken. Ik kijk natuurlijk wel liefst meerdere filmpjes.

Wat minder goed werkt als je online de juiste foundation match zoekt:

  • Alleen naar foto’s kijken. Door verschillende soorten lichtval is het bijna nooit realistisch.
  • Kijken naar die vierkante gekleurde blokjes in de webshop bij het product. Werkt echt nooit.
  • Je hoofd naast je scherm houden en kijken of het lijkt te matchen.
  • Dezelfde naam kiezen bij verschillende merken. Als je bij het ene merk de kleur ‘Ivory’ hebt betekent dat NIET dat je ‘Ivory’ bij een ander merk bent! De kleuren kunnen erg verschillen.

Het liefst zou ik willen dat je gewoon voor $1 of iets dergelijks testers kan bestellen. Dan kan je ook meteen kijken of de formule je bevalt. Maar zo lang dat niet het geval is, moeten we het op deze manier doen. Moet lukken.

 

Bestel jij wel eens online foundation?

Posts created 902

16 gedachten over “Hoe je online & zonder testers jouw juiste foundation kleur vindt

  1. Fijne tips! Ik vind het bestellen van foundation nog wel lastig om online te doen, dus vaak koop ik maar gewoon een product dat ik al ken 😛 Ook dat je de formule niet kunt proberen vind ik wel moeilijk.

  2. Ik vind het lastig online. Ik bestel het alleen als ik echt weet dat de kleur goed zal zijn. Heb nu toch bij The Ordinary een foundation bested maar denk dat hij te licht is bleh! Gelukkig heb ik de darker drops van TBS dus denk dat het wel goed komt.

  3. Handig artikel. Ik heb ook wel eens findation gebruikt maar bij mij raadde hij soms de kleur ‘honey’ aan terwijl ik echt spier en spier wit ben haha. Maar verder wel heel handig dat die site bestaat. Sowieso goede tips!

  4. Wauw, superhandige tips! Ik kom door mijn werk altijd tijd te kort en kan niet zomaar ff de Douglas binnenwippen. De angst om een verkeerde kleur te bestellen heeft mij ervan weerhouden om online te bestellen, maar dat is nu verleden tijd. Leuk! Bedankt ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven