Eten dat vies lijkt maar lekker smaakt

Niet iedereen is moeders mooiste, zo ook op het gebied van eten. Soms ziet een bord eten eruit als een uitdaging om weg te werken, of klinkt het gewoon al niet te doen. Maar beauty is on the inside. Of in de smaak. Soms blijkt het dus gewoon wél vet lekker.

 

Kapsalon

Een echte kapsalon, al helemaal als je alles zo lekker door elkaar gehusseld hebt, ziet er écht niet uit. Een willekeurig plasje tweedehands voedsel zou er jaloers op zijn. Maar mensen. Wat is dit lekker.

Een kapsalon, met goudgele frietjes. Een laagje perfect gesmolten kaas. De sla, nog knapperig, die nét dat tintje groen aan je smaakpalet toevoegt. Overstemd door de mini-gebergtes vlees en de zee aan knoflooksaus, die ik maar al te graag toevoeg. (Ja, ik ga voor 2 bakjes.) Sh*t, nu wil ik een kapsalon.

 

No Title

No Description

 

Worteltjestaart

Als dit gegeten hebt wéét je gewoon dat het lekker is. Ontken het maar niet! Het ziet er op zich niet vies uit, maar als je het voor het eerst hoort, denk je: worteltjestaart? Wat is dat voor schrale feel-good-healthy slechte vervanging voor een ouderwets stuk boterige, suikerige, romige taart? Je bent toch zeker geen konijn?

Nou, in dit geval hebben die gekke konijntjes toch gelijk. Want worteltjestaart is juist wel héél goed te eten. Weet je waarom? Ten eerste: het smaakt helemaal niet naar wortel. De structuur en smaak van wortel zijn doodgebakken en verdronken door alle andere lekkere ingrediënten en specerijen. Ten tweede: als je een goede hebt zit er een lekker vadsige laag zoetfrisse (maar vooral zoete) romige cream cheese frosting. Mij mag je ‘s nachts wakker maken voor een stukje worteltjestaart.

 

No Title

No Description

 

Ragout (a.k.a. de vulling van je kroket)

Als je hiernaar kijkt maakt het alles behalve een woestaantrekkelijke appetijtelijke indruk. Toch is dit het goddelijke goedje dat je lekkere kroketje vult. Zonder dit prutje zouden we niet de wereldberoemde kroket hebben zoals we ‘m kennen. Een kroketje voelt toch wel echt als een vriend. Behalve dan dat je ‘m opeet. Da’s niet echt aardig. Maar hij is ‘t waard.

 

Wat voor eten lijkt jou nou echt ranzig?

 

Posts created 897

11 gedachten over “Eten dat vies lijkt maar lekker smaakt

 1. Ragout vind ik ook echt zooo smerig, blegh! Haha. Ik weet nog wel dat mijn moeder het wel eens kocht en dit in van die bladerdeeg cupjes deed. Ik kreeg daar echt de rillingen van en no way dat ik dat zou gaan eten. Het ziet er inderdaad vies uit, maar zelf vind ik dus de smaak ook niet oké. :p

 2. Als ik iets vies vindt ruiken, eruit zien en nooit wil eten is het wel paté of leverpastei.. brrr. Wat er ook echt niet lekker uitziet is gepureerde kibbeling, dit zag ik eens op mijn werk..

 3. Ohhhh wat heb ik trek in aan Kapsalon! Ik ben helaas bezig met een streng diet dus ik moet me nog even inhouden totdat ik mijn streefgewicht heb behaaaald! Gelukkig ben ik een makkelijke eter dus ik lus wel alles ook al ziet het er raar en funky uit ;p

 4. Hahaha ja het zijn niet echt de lekkerst uitziende producten, maar hmm kapsalon is zoooooo lekker!
  Ik vind vis trouwens ook niet lekker uitzien, vooral op de markt waar de oogjes er nog net uit zijn. Sowieso ben ik geen fan van vis… :p

 5. Ragout is heerlijk! Voor de rest Kapsalon:”blegh, en worteltjestaart lijkt me lekker maar mag ik helaas niet! Ik vind kaas ontzettend smerig, net zoals melk en boter 😉

 6. Haha havermoutpap ziet er ook niet heel smakelijk uit, maar dat vind ik wel super lekker.
  En om dan nog maar even over iets te beginnen wat er ranzig uit ziet en ik ook nog eens niet lekker vindt: Pasteitje met runderragout of kippenragout.

 7. Haha lekker blij mens ben je ook! Maar het zijn allemaal wel woest lekkere dingen die je noemt! Ik zou wel een paar bitterballen lusten at the moment. ;D

 8. Ik ben in het algemeen goed in het maken van eten dat er niet uitziet, maar wél erg lekker is. Vooral m’n wokgerechtjes zien er soms uit alsof ze al eens gegeten zijn. :’)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven