Hoe doe je dat nou met make-up en hitte?

 

Het is niet mild, uitgebreid je gezicht plamuren terwijl je vóór je met je make-up begon al het gevoel had dat je gezicht eraf aan het smelten was. Daarom dacht ik, we kunnen allemaal wel wat tips gebruiken om hiermee om te gaan.

 

IMG_19042

 

 

Minimaliseer

Om te beginnen draag ik zelf nauwelijks make-up als het echt mega smeltend warm is. Ik draag wel áltijd wenkbrauwen! Ik noem het dragen, want als ik ze niet bijteken, heb ik ze simpelweg niet. Of het nou -10 of 39 graden is, je zal me elke dag met bijgewerkte wenkies vinden.

Maar goed. Met dit warme weer is het dus wel aan te raden om bijvoorbeeld geen foundation te dragen, of een BB cream in plaats van foundation. Een zware look met een strakke wing kun je vervangen door een simpel nude ooglook te maken. Of helemaal geen oogschaduw, want dat zit toch achter je zonnebril verstopt. Misschien nog een lipgloss of lipstickje erbij, om het geheel wat op te fleuren.

 

Waterproof make-up

Hoe meer waterproof het is, des te meer zweetproof het is. Heb je daar al wel eens aan gedacht? Zweet is ook gewoon een soort vocht, dus waterproof make-up zou er bestand tegen moeten zijn. Weer over primer gesproken, er bestaan ook primers die je make-up waterproof maken.

In dit filmpje (40 seconden) heb ik wat waterproof make-up getest.

 

 

Is it actually waterproof? Prime and behold! Put that stuff to the test ??? – Used products: – @mywunderbrow Jet set black/black ‘n brown @merakicosmeticsofficial ‘Asteria’ inner corner @toofaced Sweet Peach palette @annytude Sassy lashes – #makeup #mua #lovemakeup #makeuplover #vegas_nay #makeupartistworldwide #dutchblogger #shimycatsmua #makeupgeekcosmetics #makeupgeek #maryhadalittleglam #featuremuas #nofilter #jeffreestar #makegirlz #anastasiabeverlyhills #fiercesociety #makeupartist #undiscovered_muas #norvina #sigma #featuring_mua #mua_underdogs #instamakeup #makeupartist #inspo #instabeauty #wakeupandmakeup #toofacedsweetpeach @wunderbrow_nederland @mywunderbrow

145 Likes, 25 Comments – Mariska Rietveld (@matteshimmer) on Instagram: “Is it actually waterproof? Prime and behold! Put that stuff to the test ??? – Used products: -…”

Prime, prime, prime

Als je dan toch voor een dikke make-up look wil gaan, wat ik volledig steun, zou ik wel letten op wat voor primer je gebruikt. Helemaal bij een ooglook. Als je normaal gesproken geen primer gebruikt, is dit het perfecte moment om daarmee te beginnen.  Welke primer het beste is hangt ook wel weer van je huidtype af. Naar mijn ervaring werken de primers die een beetje plakkerig gevoel geven wanneer je opdrogen het beste. Soort make-up lijm.

 

Even opfrissen

Neem setting spray of fixing spray mee! Of leg het naast je stoel neer, als je nergens heen gaat. Als je het kneiterwarm hebt kun je jezelf namelijk verfrissen met zo’n heerlijk koele spray. Even serieus, voelt echt heerlijk. Ik doe het op warme dagen zelfs als ik geen make-up draag.

 

 

Draag jij veel make-up wanneer het lekker tropisch weer is?

 

Posts created 884

15 gedachten over “Hoe doe je dat nou met make-up en hitte?

 1. Super leuk dat filmpje haha! Leuk gedaan joh. Goede tips staan er hier ook tussen, zelf draag ik gewoon nauwelijks make-up met deze hitte.

 2. Als ik thuis ben draag ik geen make-up met dit weer maar voor mijn werk MOET ik make-up dragen en zelfs een volledige look… Gewoon primer en goede producten gebruiken met een setting spray en door de dag af en toe zo’n watermist gebruiken, meer kan ik helaas niet doen! 🙁

 3. Dat filmpje geweldig! en ik doe gewoon geen make-up op met dit weer.. momenteel zit ik thuis anders had ik gewoon alleen mijn wenkbrauwen en wat nepwimpers opgeplakt!

 4. Haha dat filmpje maakt me elke keer aan het lachen. Met dit weer doe ik wel gewoon mijn wenkbrauwen, winged eyeliner, lipstick en mascara op. En poeder om mijn gezicht wat matter te houden. Maar verder laat ik het lekker zitten! Is ook te warm om binnen op mijn zolderkamer een hele makeup look te maken.

 5. Ik draag dan nauwelijks make-up. En als ik het draag dan gebruik ik als primer de aftershave balsem van Nivea, die is ook heel verfrissend met dit weer!

 6. Met dit weer is het voor mij ook just de wenkies en af en toe wat lipstick. Alleen als ik ergens heenga, en dan bedoel ik feestje, uiteten of visite, doe ik wat meer op. En Facemist heb ik bijna altijd bij me in de zomer. Love it!

 7. Kijk, daar heb ik nou iets aan. Bij mij druipt make-up altijd van m’n gezicht af. Daarom draag ik meestal met warme dagen expres niets. Waterproof mascara vind ik niet zo fijn. Maar bb cream is wel een goede! Had ik nog niet eens aangedacht en heb ik nog wel in huis liggen. Dank voor de tips 🙂

 8. Ik moet ook altijd mijn wenkbrauwen bij tekenen. Ik heb zelf ook bijna geen wenkbrauwen. Ik gebruik een pomade van Nabla die waterproof is. Verder doe ik meestal toch wel meer dan gemiddeld op.

  -Primer
  -Bbcream
  -pomade en hairspray als wenkbrauwgel
  -waterproof cream eyeshadow
  -waterproof concealer
  -liquid highlighter
  -waterproof powder bronzer van rimmel
  -cream blush
  -waterproof mascara
  -liptint of liquid lipstick

 9. Op echt warme dagen dan draag ik het liefst zo weinig mogelijk make-up. Wanneer ik naar mijn werk ga draag ik mijn make-up wel zoals ik normaal altijd doe. Goede tips 🙂

 10. Voor dames die wel make-up dragen tijdens warme zomers ? Is de oplossing de nieuwe NV airbrush spray foundation ; deze blijft de hele dag mooi, heel natuurlijk , verjongend en verzorgend en is waterproof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven