Alle gezeik waar je in de zomer vanaf bent!

Of je nou studeert of werkt, we werken allemaal hard toe naar de zomervakantie. Jawel, het zit er eindelijk bijna aan te komen. Terwijl ik dit schrijf leer ik voor m’n laatste tentamen, wanneer jullie dit lezen zit ik het te maken of ben ik net klaar. EN DAN EINDELIJK. Geen gezeik meer. Hier alle dingen die ik niet ga missen, en jij waarschijnlijk ook niet.

 

img_8924

 

Deadlines, deadlines, deadlines

En nog meer deadlines. Er lijkt geen einde aan te komen. Dit geldt vooral voor studenten. Kerstvakantie is niet echt vakantie, want je moet gewoon leren voor tentamens. En we moesten ook gewoon projectlogboeken inleveren. Kerstvakantie? Nee, Kerstzelfstudieweken. Die ga ik dus missen als mega dikke vette kiespijn. Doei!

 

Projectgroepen of vervelende collega’s

Of je nou werkt of naar school gaat, er is altijd wel minstens 1 persoon die je zo kneiterhard op je zenuwen werkt dat je ‘m een high five wil geven. In het gezicht. Met een stoel. Honkbalknuppel mag ook. Tot over 2 maanden!

 

Die mierenneuker

Heb je 93429 uur, bloed, zweet, tranen en je ziel in een project gestoken, en wat krijg je ervoor terug? Gezeik! Omdat dat ene k*tdetail niet goed is. Het nietje zit aan de verkeerde kant van de blaadjes. In je bronvermelding is er in 1 regel een punt verkeerd geplaatst. Mag je dat weer aan gaan passen. Het is ook nooit goed. Weet je wat wel goed is? Zomervakantie. Weg ermee.

 

img_12308

 

Slapeloosheid

Je kent het vast wel. Je bent kapot, wilt gewoon een pizza in je mik schuiven en onder de dekens verdwijnen. Maar nee, je moet dit boek nog leren, dat document uittypen, dat stuk uitwerken. En dan lig je eindelijk in je warme nestje, bedenk je je dat je vergeten bent om die mail te sturen. NOOOOOOOOOO. Ik wil gewoon slapen. Weet je ook weet hoe ik de helft van m’n zomervakantie ga besteden. Slaap lekker!

 

AL DIE BERICHTEN

Het is een waarlijk mirakel dat ik nog niet geprobeerd heb mensen in de fik te steken. Al-tijd en overal krijg je berichten en vragen over school, en over werk. Wanneer is die deadline? Weet jij hoe dit moet? Heb je dit al af? Wanneer heb je het af? Wat is dat ook alweer? Wil je hiermee helpen? Er wordt nog net niet gevraagd ik of iemand z’n kont af wil vegen. Lieve mensen, ik beantwoord graag vragen, maar als ikย  mijn Whatsapp ongelezen berichten en ongelezen e-mails bij elkaar optel, en voor elk een cent zou krijgen, heb ik genoeg om wereldhonger op te lossen. LAMEMETRUST.

 

Smile and wave boys, smile and wave

Als ik daadwerkelijk zou kijken en me zou gedragen zoals ik me vaak gevoeld heb, vrees ik dat weinig mensen mijn blikken zouden overleven. Dus ja, wat doe je dan? Smiiiiiile. Aardig doen. Netjes. Representatief. Smile and wave. Op je werk en op school moet je toch nog een beetje normale indruk maken. Smile and wave ik dan niet in de zomervakantie? Ja, ik smile omdat ik naar het strand ga, en ik zwaai omdat ik op het vliegtuig stap. Laters!

 

Dit is natuurlijk met een knipoog geschreven. Ik ben niet zo’n mega haatbaard als het nu lijkt. De meeste mensen vind ik hartstikke lief, maar ook ik ben maar een mens met lekker chagrijnige dagen. En ik ga lekker van alle rust in de zomervakantie genieten. Heb er verdorie hard voor gewerkt.

 

Waar kijk jij het meeste naar uit in de zomervakantie?

 

 

 

 

Posts created 902

12 gedachten over “Alle gezeik waar je in de zomer vanaf bent!

 1. Ik ben al een tijdje klaar met school maar dit zijn de ergernissen die ervoor hebben gezorgd dat ik geen master of andere HBO opleiding ben gaan doen hahah! Ik kon me zo erg ergeren aan die mensen die je dan in het weekend appen over school of die groepschat die na een half uur al 250 nieuwe berichten heeft .. of van die studiegenoten die altijd aan je vragen welk cijfer je hebt gehad. Ughhh, ik mis soms wel school maar deze punten en die jij opnoemt maken het minder erg ๐Ÿ™‚

 2. Heel veel succes met je tentamen, hopelijk is het goed gegaan!
  Ja, deadlines is wat je leert op school om er vervolgens NOOIT meer vanaf te komen.. Sorry to burst your bubble haha! Nee hoor, het leven na je studie valt best mee. Al ben ik stiekem wel jaloers op jullie studerende meiden. Deze dinosaurus denkt er met een glimlach aan terug ๐Ÿ˜‰ xx Josine

 3. Ik heb de deadlines op school verruild voor deadlines op het werk. Het verschil is dat ik met die op school nog kon kon spelen, die op het werk mรณรฉten gehaald worden. :’) Ik wil vakantieee! Voordat ik die ene collega inderdaad begroet met een baksteen in d’r bakkes.
  Heerlijk geschreven, dit!

 4. als ik terug denk aan mijn studie periode viel het me allemaal reuze mee :’) vond het zelfs jammer als de vakantie begon want dan zag ik mijn vrienden een paar weken niet en moest ik weer fulltime gaan werken XD

  goodluck met je tentamen <3

 5. Leuk geschreven! Ik vind het zelf vooral irritant als ik in het weekend nog gespamd wordt over dingen die met mijn opleiding of stage te maken hebben. Heel soms kijk ik wel op mijn mail maar over het algemeen vind ik gewoon dat weekend er voor is om juist niet op je mail te kijken. Apps over de opleiding beantwoord ik ook liever niet in het weekend; ik wil er dan even niet aan mee bezig zijn en mij opladen voor de week erna.

 6. Hahaha ik zit niet eens op school of wat dan ook en ik krijg gewoon in het dagelijkse leven ook vaak vragen en op werk trouwens ook! ik denk dat ik miljonair had kunnen zijn

 7. Ik ben dan al lang van school af en ga al een lange tijd werken, toch verlang ik naar mijn groot verlof. Ik heb maar 10 dagen verlof genomen deze zomer, zo heb ik ook nog wat snipperdagen voor de rest van ‘t jaar.

 8. Ik heb niet echt een ‘zomervakantie’ omdat ik parttime werk, maar stiekem ben ik wel blij als ik straks de school waar ik tegenover woon vakantie heeft. Geen joelende kinderen meer ‘s ochtends, dus uitslapennnnnnn! ๐Ÿ˜€

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven