Plastische chirurgie | Aan jezelf laten sleutelen, doen of niet?

Het kan heel simpel klinken: als je iets aan jezelf wil verbeteren, leg je een bedrag neer en wordt het voor je uitgevoerd. In de wereld van celebrities lijkt het al heel normaal. Gaat de rest van ons ook die kant op? Zou daar iets mis mee zijn?

 

backside-1867037_960_720

 

Je kan plastische chirurgie grofweg verdelen in 2 categorieën: aan jezelf laten sleutelen omdat je ergens last van hebt, en aan jezelf laten sleutelen omdat je iets mooier wil hebben. Ik heb het hier vooral over de 2e categorie. Als je ergens last van hebt vind ik het heel logisch dat je daar iets aan wil laten veranderen. Vaak hoef je het dan niet eens uit eigen zak te betalen.

Waarom zou je iets aan je lijf laten veranderen?

Niet dat het mijn zaak is waarom anderen aan hun lijf laten sleutelen, maar ik vind de reden toch ook wel belangrijk. Doe je het wel echt voor jezelf? Omdat je zelf gelukkig wordt van je lichaam op die manier? Misschien is het wel goed om er even bij stil te staan. Ik kan me zo voorstellen dat je niet per sé gelukkig wordt van een operatie als je het alleen maar doet om op dat strakke gephotoshopte model te lijken, of om maar met een hype mee te gaan.

Hoe sta ik er persoonlijk in?

Als ik m’n portemonnee laat kiezen zit een vernieuwd lichaamsdeel er voorlopig niet in. Toch is er wel iets wat ik zou willen laten veranderen. Over het algemeen ben ik redelijk tevreden met m’n lijf. Het is me ooit gelukt om 30 kg af te vallen, en die kilo’s heb ik al jaren weg weten te houden. M’n peaches hebben niet zo geprofiteerd van m’n afvalreis. Wanneer het geld er is zou ik best een nieuwe kont willen kopen. Ja, zo eerlijk ben ik dan wel weer. Ik ben redelijk trots dat ik dit gewicht heb weten te behalen en behouden, en zou graag nog de laatste puntjes op de i zetten.

 

peach-1663183_960_720

 

‘Waarom ga je niet gewoon sporten’

Ain’t nobody got time for that. Je kan je lichaam aardig verbeteren door sporten vol te houden, maar dan zijn er bij mij 2 problemen: 1. Ik haat sporten en ik houd het nooit lang vol. 2. Het kost veel tijd. En het blijft ook veel tijd kosten, want de resultaten zakken ook weer weg als je het niet bijhoudt. Voor de één is sporten een uitkomst, en op zich is het een goed advies, maar het is niet altijd de ideale uitkomst. Sporten maakt zeker verschil, wat best veel kan zijn, maar sommige gewenste veranderingen zijn er niet haalbaar mee. Al sport je 7 dagen in de week, 2 cupmaten extra ga je er bijvoorbeeld niet van krijgen.

‘Maar het is niet natuurlijk, daar houd ik niet van’

Ik vind dit één van de meest vervelende argumenten tegen plastische chirurgie. Ziektes en natuurrampen zijn ook natuurlijk, zijn die dan ook maar gewoon ‘goed’? Schimmel is natuurlijk, maar ik zou het niet eten. Een natuurramp of een beschimmelde boterham heeft niet veel met plastische chirurgie te maken, maar wat maakt het uit dat het niet natuurlijk is? Als je het mooier vindt, een goede reden hebt en er gelukkiger van wordt … waarom zou je het dan laten?

 

Denk natuurlijk nog wel eventjes na

Ik ben dus wel pro plastische chirurgie, maar ben ook groot fan van goed nadenken voor je iets besluit. Kies verstandig. Er zitten altijd risico’s aan operaties en ingrepen, er hangt een zeer pijnlijke herstelperiode aan vast, vaak houd je er een litteken aan over, etc. Overweeg of je het resultaat de nadelen waard vindt. Denk er écht goed over na, het is niet niks. Besluit je om het wél te doen? Doe GOED research naar een geschikte arts. Maar echt, stalk artsen en plastisch chirurgen alsof het de nieuwe ruige vriend van je schattige dochtertje is. Weet alles.

Wil je iets over plastische chirurgie weten of bespreken in een veilige, fijne omgeving zonder vooroordelen? Tegenwoordig is er een Plastische Chirurgie Facebookgroep voor. Een groep lieve mensen die hun realistische ervaring kunnen vertellen, vragen kunnen beantwoorden en het er op een open manier over hebben. Als je extreem pro-naturel bent, is dit wellicht niet de groep voor jou.

 

Zou jij iets aan jezelf willen veranderen?

 

 

 

Posts created 884

17 gedachten over “Plastische chirurgie | Aan jezelf laten sleutelen, doen of niet?

 1. Ik ben ook helemaal voor, tot een bepaald punt. Het heeft sommige mensen ook daadwerkelijk hun leven veranderd. Implantaten daarentegen hebben veel meer mensen spijt van.. Soms zit het gewoon tussen je oren. Soms ook niet.
  Ik zou heel graag mijn lippen willen laten doen. Mag ik anders iets van jou, krijg ik jij iets van mijn peaches hahaha… too many is ook weer zoiets! HAHA! Liefs Josine

 2. ik zou het zelf niet zo snel doen, mits het iets zou zijn wat niet met sporten en gezond eten veranderd kan worden en je er geestelijk onder lijdt. ben zelf wel blij met wat mijn ouders me gegeven hebben qua dna haha 😉 dus voor mij geen plastische polonaise aan mijn lijf!

 3. Ik heb een super platte brede neus. Met het dragen van brillen glijd het altijd van mijn neus af en vanaf de zijkant ziet mijn gezicht er heel plat uit. Ik weet dat je je neus simpel weg kan contouren maar ik wil echt een zorgeloos een bril kunnen dragen. Natuurlijk wil ik dit ook omdat mijn gezicht er dan vast wat knapper uit ziet haha! Mijn moeder had een nog plattere neus dan ik en mijn zusje en had dus al op jonge leeftijd iets eraan gedaan toen ze nog in Vietnam woonde. Ik heb voordat zij kwam te overlijden wel haar toestemming gekregen om iets aan mijn neus te doen maar mijn vader is daar totaal geen voorstander van. Als ik het wil laten doen ga ik naar Zuid Korea toe, het is hét land om je lichaam te verbouwen omdat het daar heeeel normaal is én goed gedaan word. Dan ga ik gelijk een vakantie boeken en daar 2 weken lopen met mijn neus in het verband :p

 4. Zoals het nu ervoor staat zou ik niet zo snel wat aan mijzelf lasten veranderen, maar ik denk dat ik het misschien wel zou doen als ik ouder ben en bijv. een irritante fronsrimpel of hangende ogen ofzo zou krijgen. Ik denk ook dat zolang je er maar goed over nadenkt het ook zeker niet verkeerd is dat het kan.

 5. Ik ben best wel pro, maar dan eerder voor kleinere cosmetische ingrepen dan echt onder het mes met implantaten en alles (dat zijn echt heftige dingen waar mensen soms vrij licht over nadenken). Ik heb een litteken + fronsrimpel in mijn voorhoofd waar ik heel graag iets aan zou laten doen.

 6. Ik ben blij dat plastische chirurgie er is en dat mensen zich kunnen laten helpen als ze zich storen aan hun gezicht of lijf. Zoals An hierboven beschrijft, niet medisch noodzakelijk maar voor haar ook veel fijner voor haar als je in de spiegel kijkt. Je doet het echt voor jezelf dan.
  Bizarre ingrepen gaan mij te ver, maar ach, als die mensen daar het geld voor over hebben, van mij mogen ze.

 7. Ik heb er niks op tegen, als het iemand gelukkiger maakt, waarom niet? Ik ben alleen wel tegen doordraaien, te veel aan jezelf sleutelen tot dat het er heel gek uit ziet.

 8. Ik vind dat je het vooral moet doen als je daar gelukkiger van word. Het is uiteindelijk toch je eigen keuze 🙂 Ik heb ook een cosmetische ingreep ondergaan en ben nog iedere dag blij dat ik dit heb gedaan.

 9. Ik vind dat iedereen kan doen met hun lijf wat ze willen doen! Iedereen heeft zijn eigen keuze. Persoonlijk zou ik niet snel iets doen aan mijn lichaam, maar aan mijn gezicht wel. Ik probeer nu meer te gaan sporten en ik denk dat voor nu ik heel blij ben met mijn lichaam! Maar met gezicht kan ik me voorstellen dat ik iets ga doen. Ik heb de ogen van mijn vader (hooded eyes) en aan de ene kant hangt mijn ooglid veel meer over mijn oog dan op de andere kant. Mijn vader heeft daar nu veel last van en moest een chirurgie ondergaan om het te corrigeren. Er is nu een nieuwe technique om dit aan te pakken zonder chirurgie, dus ik denk dat ik dit binnen een jaar of twee doe als soort preventie en ook zodat mijn oogleden een beetje meer op hetzelfde niveau hangen 🙂

 10. Ik heb ook mijn imperfecties, maar ik denk niet dat ik zo ver zou gaan. Nu tanden bleachen, beugel, flaporen, X-benen of als je een bult op je neus hebt, dan zou ik het zelf durven doen. Maar die imperfecties geven wel jouw unieke uitstraling. Iedereen moet natuurlijk doen waar hij/zij zich goed bij voelt, maar ik vraag me dan af of je jezelf niet verliest in het streven naar die perfectie (die niemand is of kan zijn). Iedereen is mooi op zijn/haar manier

 11. Interessant artikel! Ik denk dat we allemaal wel iets zouden willen veranderen aan ons lichaam. Juist omdat het tegenwoordig zo gehyped wordt, wil ik het niet. Misschien sowieso ook niet. Op dit moment heb ik wel vrede met mijn lichaam, ook met de imperfecties. Iedereen zou dat eigenlijk moeten leren om te doen. Maar ik vind ook dat je zelf moet weten wat je met je lichaam doet 🙂

 12. Iedereen heeft wel wat wat die echt niet mooi vind, maar dat is juist wat je als persoon uniek maakt. Ik zou best wel wat aan mezelf willen veranderen, maar ik vind plastische chirurgie echt een hele grote stap. Ook mega duur, nee dat skip ik voor de komende jaren zowiezo.

 13. Wow, ben jij 30 kilo afgevallen! Wat super knap. Ik zou graag een voorhoofd lift willen, mijn wenkbrauwen zitten zo laag, dat is niet fijn ?
  Ik moest wel lachen om dat natuurlijk. Er is idd zo veel natuurlijk wat helemaal niet goed is!

 14. Inderdaad, denk goed na!
  Zelf zou ik niet zoveel willen veranderen, misschien later mijn oogleden omdat het in de familie zit dat ze gaan hangen in de loop der jaren… Daar heb ik niet zo’n zin in, dus als dat ook bij mij gebeurt dan gaat de spuit erin! (of.. tja ik weet eigenlijk niet hoe dat gaat).

 15. Wat goed dat je dit onderwerp aansnijdt! Ik zelf ben ook pro plastisch chirurgie. Ik zou ook wel wat willen veranderen als ik het geld er voor had. Mijn kont is wel al gegroeid maar puur door het sporten en ergens moet je ook aanleg hebben voor het opbouwen van spiermassa wat niet iedereen heeft. Dan is de plastisch chirurgie een uitkomst!

 16. Ja hoor, ik ben ook pro. Uiteraard tot een bepaalde hoogte maar uiteindelijk is dat ieder voor zich. Ik heb een borstvergroting ondergaan. Ik ben daar echt ontzettend blij mee! Mijn reden was dat ik een volle kont, een slanke taille maar nul borsten had, meer in proportie wilde zijn en het prettig vond dat kleding van boven niet zo lubberde. Ik heb geluk dat het echt heel mooi is gedaan en dat de arts goed naar mijn verhoudingen heeft gekeken en geadviseerd waar ik voor kon gaan. En, boven verwacht, zijn ze er na mijn zwangerschap nóg mooier op geworden 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven