instagram matteshimmer

Hoe krijg je meer likes op Instagram?

Zo krijg je meer likes op Instagram

De standaard tips voor meer likes op Instagram zoals het gebruik van hashtags kennen we wel. Het algoritme van Instagram zit niet altijd mee. Hoe kan je toch meer likes en interactie krijgen?

 

instagram matteshimmer

 

Kies je timing goed

Als je vooral Nederlandse volgers hebt, werkt het het beste om in ‘spitsuren’ je foto te plaatsen. Da’s dus aan het begin van de ochtend (niet té vroeg, anders slaapt iedereen nog), aan het einde van de middag/niet te laat op de avond. Als je veel volgers uit verschillende landen hebt, kijk dan in je statistieken wanneer je volgers het meest actief zijn. Als je overstapt op een zakelijk account kun je namelijk die statistieken inzien.

 

Wees actief – en oprecht

Als je meer likes wil zul je zelf ook je steentje bij moeten dragen. Zoek (bijvoorbeeld door middel van hashtags) accounts die ongeveer in hetzelfde genre als jij zitten. Geef eens een paar likes en laat een leuke comment achter. Iets wat je zelf ook leuk zou vinden om te lezen. Als je enorm veel comments gaat plaatsen die alleen uit een smilie bestaan kom je eerder spammerig over. Zeg dus iets liefs of leuks. Klik een paar keer op like. Geef mooie, leuke accounts de credits die ze verdienen. Doe dit ook op dagen waarop je niét post.

 

Vorm een groepje

Er zijn genoeg mensen die net als jij ook graag meer likes en interactie zouden willen. Vorm eens een groepje op Instagram. In zo’n chat kunnen maximaal 15 mensen. Als je met elkaar afspreekt om elkaar foto’s te like’en en eens een reactie achter te laten, heb je meer interactie.

 

instagram shadowban hoe kom je er vanaf

 

Regelmaat is key

Post regelmatig! Laat je account liever niet langer dan 24 uur leeg. Als je een beetje uitgevogeld hebt op welk tijdstip je het beste kunt posten, kun je ook een vaste tijd per dag prikken om een nieuwe post te plaatsen. Hoe langer je niet actief bent met je account, des te meer je interactie zal dalen … Houd het dus een beetje bij. Je hoeft niet 24/7 aan Instagram geplakt te zitten, maar als je anderhalve week niks plaatst en ook bij niemand like’t of comment zal je interactie wel gedaald zijn.

 

Houd het algoritme in gedachte & hou vol

Hoe vaker je foto’s van iemand een account geeft, des te vaker de foto’s van diegene in je feed komen. Instagram probeert namelijk te ‘berekenen’ wat jij gaat like’en. Dat werkt dus ook andersom. Hoe vaker mensen jouw foto’s liefde geven, des te vaker jouw foto’s in hun feed gaan verschijnen. Daarom is het belangrijk om deze tips ook vol te houden. Het zal niet in 1 dag veel veranderen! Interactie moet je opbouwen, en komt helaas niet opeens aanwaaien. Tenzij je het koopt, maar daar ga ik maar niet op in. Is gewoon niet slim.

 

Hoe krijg jij meer likes op Instagram?

 

P.S. Mijn make-up Instagram kan je hier vinden! Alle liefde is welkom! Laat je jouw Instagram account achter in de reacties? 🙂

 

 

Posts created 897

15 gedachten over “Hoe krijg je meer likes op Instagram?

 1. Wat een handige tips Mariska! Ik ben zelf ook bezig om mijn Instagram wat te verbeteren en meer te uploaden maar een mooie feed onderhouden ziet er makkelijker uit dan het is, haha!

 2. Fijne tips! Ik merk dat het tijdstip dat je een foto post inderdaad best veel invloed kan hebben, alleen ben ik er nog niet helemaal achter wat nu de beste tijd is haha.

 3. Ik ben eigenlijk totaal niet bezig met dit soort likes op Instagram. Ik wist trouwens niet dat deze tips zo’n effect zouden kunnen hebben. Nu ja, ik gebruik mijn Instagram puur voor persoonlijk gebruik 🙂

 4. Ik ben heel lui wat Instagram betreft, als ik zin heb of ik heb een leuke foto, dan plaats ik het pas. Ik vergeet soms bijvoorbeeld mijn review te promoten.
  Wat ik vaak wel heel gek vind is dat de meest rare mensen/ bedrijven mij willen volgen.
  Laatst allemaal Italiaanse jongens..what?

 5. Leuke tips! Ik gebruik het alleen oprecht en niet voor de extra likes of iets dergelijks het moet wel leuk blijven en geen zakelijk iets voor mij hihi!

 6. Mijn Instagram is @thebeauparlour (https://www.instagram.com/thebeauparlour/)

  Ik ben eigenlijk de fulltime Instagrammer, ik zit elke ochtend eraan .. avond .. soms ook de middag. Wat ik altijd eerst doe ik mijn hele pagina af gaan en alles liken! Vaak kom ik dan weer de foto van de avond ervoor tegen die ik als laatst had geliked, dan weet ik dat ik alles heb gehad. Dan ga ik vaak bij de accounts kijken van mijn vrienden of favoriete accounts, daar plaatst ik een comment. Hashtags zijn echt wel nodig om nieuw publiek te kunnen trekken, check daarom altijd in de discovery page welke tags op dat moment populair zijn.

 7. Ik ben zo klaar met die stomme algoritme! Boehoe….!
  En ook met die volg-en-ontvolg grietjes. Haha lees je mijn frustratie al? Ik ben gestopt met groepjes, want ook daar zat niet altijd iemand die ik zelf wilde volgen en dan krijg je van die nep reacties.. Dus.. ik ga back to old school. Dan maar minder likes, wel echt. Wat doe jij? Liefs, Josine

 8. Het zijn wel goeie tips! Ik doe alleen niet zo heel erg veel met Instagram, ik plaats wanneer ik zin heb (of iets interessants heb haha)

 9. Mijn Instagram heeft erg veel last van het algoritme…:(:(:( Ik let nu ook meer op de timing. Hopelijk werkt het! mijn account is @darinanykl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven