make-up budget favorieten

Wat je beter niét via AliExpress kan kopen

Er lijkt wel een AliExpress obsessie te heersen, en ik maak me er ook hartstikke schuldig aan. Voor die paar euro’s kan je al dat leuke spul toch niet laten liggen? In de meeste gevallen hoeft dat ook niet, geen zorgen. Maar sommige dingen zijn gewoon niet zo handig om via ome Ali binnen te slepen.

 

make-up budget favorieten

 

Producten die op je huid liggen

En daar bedoel ik dan vooral cosmetica mee, zoals crèmes en make-up. Je kan geluk hebben dat het goed gaat, maar er zit ook een kans in dat het flink mis gaat. De ingrediënten in die cosmeticaspulletjes uit China voldoen niet per sé aan alle mooie EU regeltjes die er zijn. Er zijn meer dan genoeg gevallen bekend waarbij mensen flinke irritaties en zelfs wonden hebben opgelopen aan ongeschikte cosmetica. Wees voorzichtig.

 

Breekbare spullen

De kans dat het kapot aankomt is zo’n 80%. Maar wat is breekbaar? Nouja, zonnebrillen gaan dan de helft van de keren goed. Fragieler dan dat zou ik het niet proberen. Als het echt drollengoedkoop is kan je er 5 bestellen in de hoop dat er dan 1tje goed aankomt. Dat kan ook. Maar het is wel moeilijk voor die arme fragiele spulletjes om een 2-weekse wereldreis te overleven.

 

Aliexpress tips

 

Producten die merkenrecht schenden

Dus namaak producten wat echt duidelijk namaak is, dat er ook gewoon een ‘merkje’ op staat enzo. De douane neemt het in beslag, vernietigt het en met een beetje pech kan je ook nog een boete aan je broek hebben hangen. En da’s minder leuk. Overigens heeft AliExpress het zulke producten al heel moeilijk gemaakt om op de site te verschijnen, dus je zal het ook niet zo snel vinden.

 

Kledingstukken (maatgebonden producten) zonder beoordelingen

Die Chinese fabrikanten kunnen nogal creatief zijn als het om matenindeling gaat. Vaak vallen dingen kleiner uit, MAAR SOMS OPEENS OOK NIET. Ik heb wel eens gehad dat ik dacht, hmm, leuke trui, geen beoordeling. Ik koop ‘m 2 maten groter, zal wel klein uitvallen. 2 weken later kwam er een luchtballon voor me binnen, zo groot was dat kreng. Het komt ook wel eens voor dat kledingstukken van een stuk lelijkere kwaliteit zijn of dat de print in het echt oerlelijk is uitgevoerd. AliExpress heeft veel leuke kleding en schoenen enzo, maar. Let op beoordelingen. Liefst meerdere en met foto’s.

 

Heb jij wel eens een AliExpress miskoop gedaan?

 

 

Posts created 892

19 gedachten over “Wat je beter niét via AliExpress kan kopen

 1. Ik ben Alie-fan, maar zou inderdaad deze producten ook niet snel kopen via AliExpress. Vooral kleding vind ik dan toch een beetje tricky.

 2. Ik ben zelf best klein dus kleding kopen durf ik wel aan! Tuurlijk zit er dan nog steeds wel eens een miskoopje tussen maarja dat heb ik in een normale winkel ook wel eens, haha. Crèmes en dingen die je op je gezicht smeert vind ik eng, heb echt horrorverhalen daarover gelezen brrr.

 3. Ik heb nog nooit iets gekocht bij AlieExpress, maar de dingen die je noemt (zoals kleding) zou ik ook niet zo gauw bestellen. Wel heb ik eens via Ebay een leuke jurk voor carnaval voor mijn dochter besteld. Ik heb goed naar de maten gekeken en de afmetingen en dat is heel goed gegaan. Heb toen echt voor een prikkie iets leuks gekocht (wat ze maar 1 dag draagt).

 4. Ik ben meer fan van eBay, zelfde spulletjes, maar betalen en manier waarop er afgehandeld wordt als iets niet goed aankomt of niet aankomt vind ik beter bij eBay. Deze dingen koop ik trouwens ook nooit.

 5. ik hield mij eigenlijk al aan deze regels haha. Ook weleens een miskoop gehad dmv een tas. Geen merk maar totaal niet zoals afgebeeld. Kreeg gelukkig wel mijn geld terug.

 6. Ik heb nog nooit een mis koop via ebay gehad.. oh trouwens 1tje dat was een blouse, totaal andere maat, andere kleur en model! leuke van PayPal is dat ik mijn geld terug kreeg.

 7. Ik heb op Ebay eens zo’n gave fake design tas besteld. Dat model waardoor het lijkt dat je een pistool in je tas hebt zitten. Kwam de douane niet door hahaha

 8. Ik ben gek op Ali voor dingen als telefoonhoesjes, nagellak tools, make-up kwasten en grappige hebbendingetjes. Maar make-up en kleding koop ik er nooit. Ik heb wel een paar keer gehad dat een Ali item snel kapot was. Het risico van het bestellen is dat 😉 Vaak genoeg is het ook dikke prima!

 9. Ik heb een keer een telefoonhoesje compleet beschadigd binnen gekregen. Er zat een afbeelding op, maar die viel er direct af.
  Contact opgenomen met de verkoper en ik kon gelijk een nieuwe bestellen op hun kosten, dus dat was heel erg fijn

 10. Ik heb nog nooit kleding gekocht, net mijn eerste t-shirt besteld. Ben heel benieuwd, en aan de foto’s en reviews heb je zeker wat.
  xx Josine

 11. Goede tips! Ik koop eigenlijk enkel ‘veilige’ items op AliExpress: telefoonhoesjes, een laptopcover en sleeve, dat soort dingen – en dan nog let ik op de reviews.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven