Morphe 35O (Matte) review & look

Tips | Hoe je jouw make-up skills ernstig kan verbeteren

Hoe kan ik beter make-up aanbrengen?

Hoe word ik beter in make-up? Veel mensen zullen zich dit afvragen. Daarom heb ik een lijstje tips opgesteld die je écht gaan helpen. Serieus.

 

Morphe 35O (Matte) review & look

 

Kijken

Dit is op zo veel vormen van kunst toepasbaar. Eerst kijken. Góéd kijken. Naar wat? Bestudeer de vorm van je gezicht. Waar zitten de appeltjes van je wangen precies? Daar komt die blush. Hoe loopt de vorm van m’n oog? Door je onderste wimperrand door te trekken krijg je de mooist gevormde eyeliner. Hoe valt de vorm van m’n gezicht? Hoe valt de schaduw hierop? Essentieel voor contouren. Het kost niet eens zo veel tijd om even goed te kijken, en je wordt er qua kennis zo veel rijker van. Het helpt echt.

 

Staar je niet blind op tutorials

Tutorials kunnen heel handig zijn. Als je er verkeerd mee omgaat kunnen ze echter ook tegen je werken. Besef je dat de technieken die diegene gebruikt het best passen bij zijn/haar gezichtsvormen, huidtype, etc. Als je alle technieken klakkeloos overneemt kan het zijn dat die techniek juist weer niet bij jou past. Tutorials kun je het best gebruiken om te ontdekken welke producten iemand gebruikt. Tutorials kunnen wél heel nuttig zijn als je bijvoorbeeld hooded eyes hebt en een eyeliner tutorial van iemand met hooded eyes bekijkt. Als de technieken dus juist wél op jezelf toepasbaar zijn.

 

nyx vivid brights eyeliner review look

 

Take it easy

Neem de tijd om een nieuwe techniek uit te proberen. In filmpjes kunnen mensen zich zo ontzettend snel opmaken en ziet het er allemaal makkelijk uit. Daardoor wil je onbewust misschien te snel gaan. Doe het even rustig aan. Neem de tijd om tijdens het aanbrengen van make-up weer even goed te controleren of je de goede lijn of vorm volgt. Breng niet meteen te veel aan. Bouw het rustig op. Blend lekker veel uit. Neem af en toe een korte pauze om te kijken wat je van de vooruitgang vindt, en of je iets bij wil werken. Rustig.

 

Niet te moeilijk of te streng doen

Ook al zo’n tip die je echt op bijna alles toe kan passen: begin niet te moeilijk! Ik kan ook niet opeens morgen een raket natuurkundig correct ontwerpen, hoe hard ik ook probeer. En wees vooral niet te streng voor jezelf. Wees realistisch. Het is misschien niet perfect, maar al wel veel beter dan de vorige keer. Die vooruitgang heb je in the pocket. En het wordt alleen maar beter. You go, girl!

 

Hoe probeer jij je make-up skills te ontwikkelen?

Posts created 897

15 gedachten over “Tips | Hoe je jouw make-up skills ernstig kan verbeteren

  1. Heel erg handig artikel! Ik weet dat ik vroeger naar de filmpjes keek van Vera en Mascha en echt mijn ogen uit keek: WAUW dat wilde ik ook! Inmiddels ben ik best tevreden met wat ik kan ^^

  2. You’re a life saver, haha! Handig artikel. Ik ben zelf echt hopeloos als het op make-up aankomt, ondanks ik er wel van houd. Dagelijks kom ik echter niet verder dan BB Cream, wenkbrauwgel, mascara en een beetje blust :’)

  3. Wat een fijne tips! Vroeger deed ik vaak tutorials na, maar het lukte nooit precies zoals ik het wilde hebben. Inmiddels weet ik veel beter hoe mijn gezicht ‘werkt’ (haha), maar er valt altijd nog veel meer te leren!

  4. Handige tips zeg 😀
    Ik moet alleen wel eerlijk zeggen dat ik dagelijks mijn standaard make-up op doe en verder niks speciaals waarvoor ik make-up skills nodig heb. Als ik een feestje heb dan doe ik natuurlijk wel extra moeite 🙂

  5. Thx voor de tips! Ik wil het idd ook zo snel doen als in een tutorial, maar dat kan natuurlijk helemaal niet. Het enige waar ik niet heel slecht in Ben is lipstick. ♥lippies

  6. Ik wil zeker mijn oogschaduw skills verbeteren, maar neem er de tijd nu nog niet voor. Misschien eens als alle kids op school zijn, het huis aan kant en ik even de rust kan vinden. Dan ga ik dat wel met tutorials doen, dat vind ik het makkelijkst. Het blijft toch een vorm van kunst 😉

    1. Ik heb geen video’s dus ik heb niet echt een tutorial in die zin. Alle suggesties zijn welkom! Zou de look ook wel weer een x in m’n live groep kunnen doen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven