Achter het scherm | Mijn leven in puin

Elke keer vind ik het weer lastig om te bedenken wat ik over m’n leven kan vertellen wat voor jullie nog een beetje te hachelen is. Laat ik maar eens beginnen met uitleggen wat er nu allemaal gaande is.

 

img_15367

 

Hoewel ik m’n best doe om mooie Instagram foto’s te maken ben ik geen persoon met een perfect Instagram fabulous life. Behalve make-up looks (en in februari een paar dagen Gran Canaria) heb ik niet zo veel moois om m’n volgers door de strot te douwen. Het is niet anders.

De titel verraadt de inhoud van dit artikel al redelijk. Op veel vlakken in m’n leven is het een beetje crisis. Neem nou de levenslust zuigende stofzuiger genaamd HBO. Media en entertainment management is écht een leuke richting. Maar het eerste jaar is ook écht zo zuur mogelijk gemaakt. Alsof ze dachten, willen we meer of minder studenten? Minder, minder! Niet dat dat een excuus is om je opleiding te verpesten. Nouja, niet dat ik het verpest heb. Een paar onverwachte tegenslagen en m’n rustbehoefte van een 80-jarige hebben een redelijk stukje motivatie opgegeten. Dat wordt dus bikkelen volgende periode. Ik kijk nu al op tegen de rest van de resultaten van de afgelopen periode. Lekker janken.

 

No Title

No Description

 

Straight to the point zit ik persoonlijk ook in een dipje. Het gevoel dat ik op school beter had kunnen doen, dat dat me alleen maar meer werk op gaat leveren. Zenuwachtig voor het feit dat ik ga werken. Zuurheid omdat ik minder tijd in m’n blog heb kunnen steken, en dat ik in de toekomst zeker niet meer tijd hiervoor ga krijgen. En nog steeds zorgen om de gezondheid van m’n omaatje. Meer zelfs.

Ik heb nooit echt uitgebreid verteld hoe dat nou zit met m’n omaatje en d’r gezondheid. Ga ik ook niet doen, vind ik meer een familieding. Verder vind ik het ook niet heel relevant voor m’n blog om in details te treden. Het komt er wel op neer dat ik tijd met haar niet voor lief moet nemen. Met dikke stip op nummer één het meest beangstigende en verdrietigmakende wat ik ooit heb moeten doorstaan. Dat kan ook niet anders, als je de tofste multitaskende moeder-bff-oma ter wereld hebt. Voor een tijdje lukte het me wel om de verdrietige kant hiervan me niet over te laten nemen. Maar nu heb ik het gevoel dat ik dat niet meer tegen kan houden. Het consumeert me en vreet echt aan me. Tsja, leuker kan ik het niet maken.

Alle zorgen en drama helpen elkaar ook niet echt. Het één wakkert het andere aan. Ben altijd wel gevoelig geweest voor tegenslagen. Dikke bah. Nog zo’n foeilelijke tegenslag: ik wilde een raketje. En de snackbar om de hoek verkocht gewoon geen ijsjes. Ik herhaal, geen ijsjes. Geen. IJsjes. Stop deze waanzin.

Dus ja, hoe ga ik verder na al deze tegenslagen? Voor het ijsje zal ik eens de moed moeten verzamelen om over te steken en naar de supermarkt te gaan. Wat school betreft zou ik misschien wat minder moeten doemdenken. Niet meer meteen naar de McDonald’s vacaturepagina gaan. Dat soort dingen.

Oké, eigenlijk is het allemaal totaal niet grappig. In werkelijkheid zit ik echt in een vervelende dip. Maar een beetje zelfspot kan geen kwaad. Ik moet het maar per dag bekijken. En hopelijk knappen die paar daagjes zon me ook een beetje op. Maar dan weten jullie dit ook allemaal weer.

 

Hoe gaat het met jullie?

 

 

 

 

 

 

Posts created 884

18 gedachten over “Achter het scherm | Mijn leven in puin

 1. Ik vind het knap hoe open je hierover durft te zijn. Het is niet erg om je soms verdrietig of rot te voelen, het geeft alleen maar aan dat je om belangrijke dingen in het leven geeft…ook als het niet loopt zoals je wilt.
  Je verandert wat je veranderen kan en leert te accepteren wat je niet veranderen kan.

 2. Vervelend dat je in een dipje zit, wel herkenbaar 🙁 Ook bij mij gaat het met ups en downs. Goed om te zien dat je ook nu nog een beetje zelfspot hebt, hihi. Ik wil je heel veel sterkte wensen, en zeggen dat je misschien af en toe een stapje terug moet doen, als dat is wat je nodig hebt.

 3. aaawh meid <3 be strong in deze zware tijden! Ik hoop dat je ergens tussen de donkere wolken nog een beetje licht kan vinden. Ik wens jou heel veel sterkte vooral je oma. Ik begrijp heel goed je je nu voelt … maar geloof me: het komt altijd goed. Ook bij mij had het allemaal wat tijd nodig, ben er nog steeds niet overheen natuurlijk. En dat regelmatig bloggen? Meid, wat je zegt! Zet je zelf eerst op #1 en lezers die dat niet begrijpen of dat maar egoïstisch vinden .. lekker laten!

 4. Ik snap helemaal hoe je je voelt: ik ben ook altijd heel erg gevoelig voor tegenslagen.
  Toen ik in het begin van het schooljaar meteen mijn eerste tentamen al niet haalde schoot ik meteen helemaal vol: dit ging me nooit lukken. Ik liep al op de puntjes van mijn tenen om alles af te krijgen: blog, paard, school, werk, ow en ook nog wat tijd voor mezelf a.u.b. Uiteindelijk heb ik toen de knoop door kunnen hakken om te stoppen met werken: de beste keuze die ik had kunnen maken.

 5. Hopelijk ben je gauw door je dipje heen. Vergeet jezelf alsjeblieft niet op de eerste plaats te zetten; jij gaat vóór op je blog. Mocht je de behoefte hebben om je even terug te trekken, moet je dat gewoon doen. Je volgers begrijpen het wel als er even wat minder artikels verschijnen. Geniet van alle mooie momenten met je oma! ♥ Enorm veel succes met je studies. En oh, *stuurt virtueel raketje*

 6. Wat vervelend dat je zo in een dip zit! Een eerste jaar HBO is ook echt superpittig. Zeker als je daarnaast nog andere dingen aan je hoofd hebt. Maar het gaat echt beter en leuker worden! Voor nu vooral veel sterkte met je omaatje xx

 7. Ik vind het helemaal herkenbaar wat ik lees! Net als jij voel ik me momenteel niet helemaal mezelf, het lijkt wel alsof alles vast zit. Laten we maar zo denken: na regen komt zonneschijn, dus kom je er beter uit! Sterkte de aankomende tijd en geniet van de waardevolle tijd die je hebt met je familie 🙂

 8. Ah, bah. Ik moet zelf ook wel zeggen dat ik een beetje in een dipje zit. Mijn studie valt nu steeds meer tegen en het is zoo druk (hallo motivatie?) en mijn vader gaat binnenkort geopereerd worden, best een hectiek allemaal, maar hee we komen er doorheen! Je kunt het! <3

 9. I feel you girl. Heb zelf de struggle van het eerste jaar HBO ook gehad, en maar liefst 2 keer niet behaald. Zelf vond ik dit ook heel lastig, ik wilde gewoon die propedeuse halen net als die andere in de klas ( die trouwens er minder moeite voor hoefde te doen had ik zo’n gevoel ). Nu de beslissing genomen om een thuisstudie te doen, en voel mij helemaal op mijn plek. Ik kan bloggen, heb een baan als baliemedewerkster EN studeer ook nog. Wel lekker op mijn eigen tempo en mijn eigen schema 😉

  Hopelijk lukt het je om het jaar af te ronden, you can do it!

  xxx
  p.s. Wil je even je hard luchten over je studie ( en zit je weer naar die vacatures te kijken van Mc Donalds ), dan kun je mij altijd bereiken hoor 🙂

 10. Vind het echt naar om te lezen. Ik snap je heel erg goed. En hoop dat ook heel erg dat alles met school uit eindelijk mee zal vallen. Heel veel sterkte met je oma, en ik vind het heel erg knap van je dat je durft te zeggen dat het niet goed met je gaat. Want er wordt veel te veel gedaan alsof alles bij iedereen alleen maar goed mag gaan, maar realistisch is anders. Dikke virtuele knuffel ♡

 11. Je bent al ver gekomen. Kijk hoe top je blog is, kijk hoeveel mensen je volgen omdat ze jou en jouw berichten leuk vinden! Ons meer geven? Blijkbaar vinden we je al fantastisch, anders volgden we toch niet?

  School. Denk aan waarom je het doet. Wat dacht je toen je begon met de opleiding? Je zegt dat het een leuke richting is, houd dat in je hoofd bij de volgende tegenslag. Want die gaat er komen. Iedereen heeft tegenslagen, en al helemaal op het HBO. Maar het is het waard om er doorheen te werken, toch? Daarna kun je alleen maar leuke dingen gaan doen!

  Je komt er echt wel hoor <3

 12. Ah schatje toch, je bent al zo ver gekomen.. Je gaat naar school, je hebt een topblog met super veel volgers waar sommige alleen maar van kunnen dromen. Ik hoop dat het niet te erg is met je omaatje, veel sterkte in elk geval. En inderdaad een beetje zelfspot kan geen kwaad, kijk naar mij.. Ik zal je trouwens een ijsje toesturen !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven