Killerbody trend

Killerbody | Mooi doel of gevaarlijke trend?

Eerder hield ik me niet zo bezig met de fitgirl trend. Leuk voor hun, maar niets voor mij. Totdat Jinek laatst aanstond, waar Fajah van de Killerbody boeken verscheen. Toen begon ik me toch wel een beetje zorgen te maken. Is dit wel een goede richting voor (jonge) dames?

 

Killerbody trend

 

Natuurlijk zou iedereen wel zo’n strak en fit lichaam willen hebben. Als het mij op een dienblaadje werd aangeboden zou ik het zeker niet afslaan. Maar zo simpel is het niet. Zo’n killerbody krijgen kost veel tijd, training, discipline en je moet je aan een best wel strikt dieet houden. Sporten en op je voeding letten, hartstikke gezond, zou je denken. Nou, ik denk eigenlijk dat dat best tegen kan vallen.

Zo’n killerbody moet je namelijk een stuk meer voor doen dan 2x in de week een uurtje sporten en taartjes en friet schrappen. De mate waarin je op je voeding moet letten om zó een lichaam te behalen en te behouden grenst bijna aan het obsessieve. Het komt in ieder geval redelijk in de buurt van een punt waarop het sneller om kan slaan naar een obsessie, als je daar gevoelig voor bent. Maar vooral (jonge) dames zijn daar vaak juist het meest gevoelig voor. En eigenlijk denk ik ook niet dat je extreem veel gezonder bent als je je aan het Killerbody dieet houdt dan als je netjes je groente, fruitjes e.d. eet en op hockey zit. Ik zeg maar wat.

Overdrijf ik? Oordeel zelf. 3-6 x in de week sporten aan de hand van sportschema’s, dagelijks je calorieën tellen, van elk voedingsproduct exact weten wat erin zit en dat ook dagelijks bijhouden. Ik zeg niet dat het gegarandeerd omslaat in een obsessie, maar je hebt wel al het ‘gereedschap’ in huis om er één te ontwikkelen.

Het staat zo mooi op het boekje, dat lichaam. De killerbody. Bedenk je wél dat het voor de schrijfster van deze boeken haar werk is. Ze leeft ervan en heeft dus zo’n 40 uur in de week meer dan jij om ermee bezig te zijn. Dat maakt ook wel een verschilletje in de haalbaarheid, denk je niet? Het is niet volledig onhaalbaar, ook niet naast je studie of baan. Maar het kost gigantisch veel tijd, moeite en discipline. Als je een beetje gevoelig bent raak je misschien wel heel teleurgesteld als je een keertje in de week minder bent gaan sporten of een kroketje hebt gegeten. Zo’n cyclus van onnodige teleurstelling gaat je zéker niet blijer maken en wekt obsessief gedrag (ter compensatie) soms ook wel in de hand.

 

Killerbody dieet eten

 

Ten slotte denk ik dat er nog een risicovol puntje aan zit. Dat strakke, gespierde lichaam gaat je niet opeens gelukkig maken. Je wordt wel fitter en blijer met je lichaam, maar geluk hangt van zo veel meer dingen af. Andere successen op bijvoorbeeld carrièregebied, liefdevolle mensen om je heen, andere hobby’s etc. zijn ook dingen die bijdragen aan je geluk. Als dat allemaal grotendeels in balans is word je gelukkig, niet alléén van dat lichaam.

Als je écht voor zo’n schema en zo’n lichaam wil gaan houd ik je niet tegen. Natuurlijk niet. Ik denk ook niet dat het per definitie gevaarlijk is. Overweeg voor jezelf of de nadelen en voordelen tegen elkaar opwegen. Omdat er zo veel tijd en moeite in gaat zitten is het moeilijk te vermijden dat je er andere dingen deels voor op zou moeten geven. Zoals chocola. Chocola kan ik niet opgeven. Maar goed, even ter zake. Weeg het goed en realistisch af. Hoe veel gelukkiger gaat dit mij maken? Is dit de investering waard? Ben ik een gevoelig persoon en hoe erg gaat dit mij raken?

Gezond leven, goed plan. Killerbody diëten? Flink stapje verder. Denk er goed over na.

Heb jij wel eens een #fitgirl of Killerbody lifestyle overwogen? Of ben je er mee bezig?

 

 

 

Posts created 878

30 gedachten over “Killerbody | Mooi doel of gevaarlijke trend?

 1. Kan zeker mooi zijn, maar vind dat velen erin doorschieten en dan lijkt het me erg gevaarlijk. Zelf zou ik overigens tot de laatste categorie behoren als ik eraan zou meedoen haha

 2. Ik vind dat je gelijk hebt hoor, het slaat echt te ver door. Zelf let ik wel op mijn voeding en probeer ik elke dag te bewegen, maar dat is gewoon omdat ik wel heeeeeeeel erg van eten houd en er wel goed uit wil blijven zien. Zo’n enorme killerbody vind ik niet eens mooi, een vrouw hoort gewoon wat rondingen te hebben als ze er toch zitten! Malou x

 3. Ik heb het nooit overwogen maar om me heen wel gezien. Ik denk dat je er uiteindelijk ook niet gelukkig van word. Balans is denk ik het beste. Gezond leven maar niet dooorslaan 🙂

 4. Slank, oké, maar een wasbordje bij dames vind ik niet mooi, al is dat natuurlijk mijn persoonlijke voorkeur. Ik wil zoals zo veel andere dames een paar kilootjes kwijt, maar eet zo graag en ben soms zo lui. :’) Ik probeer wel gezond te eten en véél water en groene thee te drinken, maar zo’n strak schema? Nee. Volgens mij zou ik, eens ik erin mee ben, iets te obsessief worden. Ik heb een periode gehad dat ik niet uit de fitness mocht vertrekken voordat ik een bepaald aantal kcal verbrand had, wat natuurlijk op niets slaat. (En nu betaal ik al maanden door, terwijl ik niet meer geweest ben, maar shhht. :’)) In ieder geval, ieder z’n ding, de mensen die het fysiek én mentaal aankunnen, mogen er allemaal voor gaan, maar mijn kopje thee is het niet.

 5. Nee dit zou niets voor mij zijn en ik geloof ook niet dat dit gezond is voor je. En denk dat je hier uiteindelijk niet veel gelukkigere van gaat worden maar juist het tegenovergestelde uiteindelijk.

 6. Ik heb een tijd lang de Blogilates kalender gevolgd: 6 dagen in de week intensief sporten en de 7e dag stretchen. Verder probeerde ik gezond te eten en ik zag zeker veel verbetering in mijn lichaam.
  Toch hield ik het niet vol. Iedere dag zoveel van je lichaam vragen breekt je op een gegeven moment op. Zeker wanneer je er zoveel andere dingen naast doet.
  Wanneer ik nu in de spiegel kijk en dat vergelijk met foto’s uit die periode baal ik nog wel eens, maar he: dan zet ik liever een bakje chips aan de kant om wat af te vallen dan dat ik weer zo extreem ga sporten: daar word ik alleen maar gestresst van.

 7. Interessant artikel!
  In 2013/14 was ik hier enorm mee bezig. Elke dag sporten, vitamines, shakes en dingen eten wat ik normaal nooit at. Het was alleen erg lastig volhouden met een fulltime baan!
  Al snel kreeg ik van alle kanten complimenten over mijn uiterlijk, maar je hebt gelijk.. Ik zag er beter uit, maar voelde mij niet specifiek veel gelukkiger door dat nieuwe lichaam. Wat ik dus wel echt verwacht had..
  Wel moet ik zeggen dat mijn lichaam toen beter voelde dan met mijn ongezonde bankhangen en chips eten gewoontes. Ik vond het erg leuk om sterk te zijn en niet uitgeput trappen op te lopen enzo. Maar ik raakte geblesseerd en heb het daarna niet meer volgehouden. Ik zou het weer willen doen, maar zeker niet weer zo extreem als toen..

 8. Een gezond lichaam vind ik belangrijk. Maar dit lijkt mij echt 3x niks. Ik vind een gespierd lichaam bij een vrouw ook echt niet mooi. Maar ieder zijn ding natuurlijk 🙂

 9. Nee zeker niet! Ik sport omdat ik gezond wil zijn, maar zeker niet zodat ik een fitgirl kan worden. Dat is niets voor mij. Ik hou teveel van taart haha!

 10. Doorslaan met zo’n dieet is inderdaad echt veel makkelijker. Ik vond het er al een beetje psycho uitzien hoe Fajah met haar vingers door die sla ging wroeten omdat ze dacht dat ze avocado had gezien. Met d’r 1300 calorieën… Ik vond het wel heel extreem inderdaad. Heb haar boek niet gelezen, maar het trekt me ook niet. Zij leeft hier inderdaad van, haar lichaam is haar werk. Hierdoor moet zij er ook veel mee bezig zijn, maar dat had ze wat mij betreft wel ff mogen benadrukken. Eerst dacht ik nog: oh, ik ben benieuwd. Daarna dacht ik: mwua, toch niet zo. Haha, en inderdaad: het is en blijf een dieet voor een killerbody. Zo heet het boek niet voor niks. Dus het is logisch dat het niet komt aanwaaien, maar voor jonge meiden wekt dit snel de verkeerde indruk. Liever gewoon goed in m’n vel en gezond! 🙂 Dat killerbody hype gedoe sla ik over!

 11. Ik vind het mooi, een slank (tot op zekere hoogte) gespierd lichaam. Maar Killerbody slaat echt door. Ik begin daar niet aan omdat ik daarin inderdaad weet dat ik door kan slaan. En 6 dagen in de week sporten. Ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen om elke dag in de sportschool te staan hoor

 12. Ja, natuurlijk wil ik heus wel zo’n lijf als Fajah, maar ik wil niet zoveel opgeven. Ik wil taart blijven eten, chocolade en ik wil niet al mijn vrije tijd aan sporten opgeven. Dus ja. Ik ben meer voor balans. Gezonde maaltijden, af en toe snacken, en een paar uurtjes sporten. 😀

 13. Mehhh, ik vind dit zo naar! Ik vind zo’n lichaam niet eens mooi, dus nee, het is niks voor mij. Doe mij juist nog maar wat grotere borsten :-), haha. Ik ben het helemaal eens met je artikel. Gewoon veel groenten en fruit eten en sporten is gezond genoeg! Zelf sport ik niet, maar het boeit me gewoon niet zo. Ik ben al perfectionistisch genoeg en mijn lichaam is wel iets waar ik tevreden mee ben. Stop liever mijn tijd in andere dingen!

 14. Ben het hier helemaal mee eens! Ik heb periodes gehad dat ik flink sportte en ik merkte ook gewoon dat ik zoveel honger de hele tijd. Ik sport het liefst 2-3 keer in de week en daarnaast let ik gewoon op mijn eten. maar niet dat ik als ik trek heb in chips geen chips eet, als ik het maar niet te veel eet. Ik denk dat je er echt de balans in moet vinden.

 15. Ik ben persoonlijk niet zo een fan van dit soort extreme dieeten. Ik vind het ook te obsessief en te extreem en ik ben er niet van overtuigd dat het iemand per se gelukkiger maakt. Daarnaast vind ik het ook redelijk gevaarlijk want het kan hierdoor echt omslaan in een voedingsprobleem.

 16. Het enige wat een beetje in de buurt komt van een fitbody bij mij is het feit dat ik Kayla Itsines volg op Instagram. Een killerbody hoeft van mij niet, ik ben meer van de normale figuren. Liefs.x

 17. Heel interessant artikel! Ik was eerst wel een fitgirl en deed actief mee aan BBG van Kayla Itsines. Nu is dat weer wat minder, maar ik ben wel 3 tot 4 keer in de sportschool te vinden. Maar het obsessieve? Nee, echt niet. Ik ga rustig naar de McDonald’s zonder mij druk te maken over calorieën en ik lepel graag een pot Nutella leeg. Zo’n fit lichaam is natuurlijk fantastisch, maar of ik zou willen dat mijn hele leven erom zou draaien.. nee echt niet.

 18. Ik sta best wel positief in het leven terwijl ik in haar ogen een moddervette koe ben, maar daar geef ik echt geen shit om. Zoals je al zegt gaat het om zoveel meer dan een goed lichaam. Wel jammer dat er zo’n groot podium aan dieetgoeroe’s/fitnessgoeroe’s gegeven wordt. Goed dat het bestaat voor de mensen die het willen zien en lezen, maar zo grootschalig uitgemeten worden op televisie (inclusief controversiële uitspraken) hoeft van mij dan ook weer niet. Daar gaat het ook fout denk ik.

 19. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken, want het kan natuurlijk wat to far gaan, maar sommige gaan er ook normaal mee om. Ik vind het belangrijker dat je gewoon regelmatig gezond eet en beweging hebt

  1. Vind ik ook! Gezondheid is het belangrijkst. Er zijn zeker ook meiden die er gezond mee om kunnen gaan, dan heb ik alleen maar respect voor de discipline. Maar het is het denk ik ook wel waard om even goed te overwegen of het bij jezelf past. Voor sommige mensen kan het ook een andere kant uit slaan.

 20. Ik zou best wel wat willen afvallen en heb het vaak geprobeerd, maar het lukt me niet. Vaak doordat ik lekker eten gewoon lekker vind. En ja, ik ben te zwaar voor mijn lengte, dat weet ik.. maar dat betekent niet perse ongezond. Een killerbody? Nee, dat vind ik weer heel erg overdreven en vaak wel een obsessie inderdaad voor mensen die er gevoelig voor zijn.

 21. Ongezond. Dat kan ik zo zeggen, zonder er voor gestudeerd te hebben. Waarom? Ik weet als geen ander hoe slecht dit is. Het werkt, even, totdat je lichaam er aan gewend is en elke hap meer 2x opgeslagen wordt. Ik vind dit een heel slecht voorbeeld voor jonge meiden. Ik maak me nu al zorgen… Liefs Josine

 22. Ik vind het ‘obsessieve’ wat jij benoemt ook eng. Eet en beweeg met je gezonde verstand. Neem een trap ipv lift en een geen zak chips met een anderhalve liter cola fles als avondeten.
  Calorieën tellen vind ik al obsessief.
  Ik zou best 5 kilo kwijt willen, maar voor een fit instagrambody moet ik er 15 kwijt. no way dat ik mijn curves opoffer voor wat likes op instagram.

 23. Helemaal mee eens hoor! Ik heb het boek van Fajah zelf ook, maar meer als een soort ‘startpunt’ of een houvast. Ik grijp er vooral naar als ik zelf even niet zo goed meer weet wat wel of niet handig is om te eten. Het is wel echt streng, dat gaat mij ook iets te ver. Ik zou net eens zo’n lichaam willen, prima als andere dat wel willen én kunnen, maar het is niks voor mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven