Tips | Waarom make-up bij een ander doen veel moeilijker is dan bij jezelf

Voor oud en nieuw heb ik het voor het eerst gedaan: een ander opgemaakt. M’n nichtje kwam gezellig langs en ik heb ons beiden omgetoverd tot drag queen. Zo heb ik ook the hard way geleerd dat make-up bij een ander doen toch echt veel lastiger is dan bij jezelf. Maar ik heb er ook wat van geleerd. En veel plezier gehad. Daarom geef ik nog wat tips.

 

img_15432

Uiteindelijk zagen we er allebei kei goed uit, dus ik zal wel iets goed hebben gedaan.

 

Dus. De eerste keer make-up doen bij een ander.

Waar ik tegenaan ben gelopen

Ten eerste heb ik gemerkt hoe veel ik eigenlijk met m’n worstenklauwen a.k.a vingers doe. Het voelt toch anders om met je vette vingertjes aan iemand anders’ gezicht te pulken. Dat klinkt dan weer heel vies, maar bijvoorbeeld oogprimer, oogschaduw op het bewegend ooglid en onderdelen van concealer op doen gebruik ik vaak m’n vingers bij. Nou ben ik niet vies van m’n eigen nichtje en zij ook niet van mij, maar het is wel iets om aan te denken. Wees je bewust van wanneer je je vingers gebruikt en bij een ander een kwast een betere optie is. Oefen er ook mee.

ALLES ZIT ANDERSOM. Vet logisch, maar ook vet onhandig. Echt wennen in ieder geval. Bij mezelf zou ik bij wijze van spreken bijna m’n make-up met m’n ogen dicht kunnen doen, bij een ander moet je toch goed opletten. Is een gezicht niet symmetrisch? Ja. Alsnog zit alles andersom. En alles zit ook anders. Vorm lippen, vorm ogen, grootte van ogen, vorm van wenkbrauwen. alles is anders.

Ik weet niet of anderen dit ook herkennen, maar de eerste keer dat ik make-up bij een ander op heb gedaan leek het net alsof alles veel sterker werkte. Bij mezelf dip ik elke kwast 48 keer in het poeder, bij het nichtje deed ik dat toch een stuk minder. Misschien heeft het ook wel met voorzichtigheid of verschil in huidskleur te maken.

 

img_15458

Omdat niet iedereen zichzelf publiekelijk voor schut zet heb ik maar een gekke foto gekozen waarbij ik degene ben die er het slechtst op staat. Ik houd van zulke foto’s.

 

Tips!

Neem de tijd. Het kost nou eenmaal tijd om te wennen aan hoe het gezicht van de ander gevormd is.

Houd rekening met huidskleur, huidtype enz. Klinkt heel logisch, maar je ziet snel dingen over het hoofd. Die matte foundation op een droge huid of matte lipstick op snel uitgedroogde lippen gaat niet fijn zitten, en dat wil je voorkomen.

Doe misschien niét meteen eyeliner. Of oefen eyeliner eens apart, zonder een hele make-up look. Als je de eyeliner verpest -en dat gaat HEEL makkelijk bij een ander- kun je ook de hele ooglook weer opnieuw doen. Verdriet en teleurstelling. Doe het jezelf niet aan.

En ten slotte, een tip die je op wel bijna alles in je leven toe kan passen: maak het jezelf niet te moeilijk. Begin met een simpele look. Oogschaduw die uit 2 kleurtjes bestaat. Neutraal lipstickje. Niet te veel gemier.

 

Heb jij wel eens een ander opgemaakt? Hoe ging dat?