Tips | Waarom make-up bij een ander doen veel moeilijker is dan bij jezelf

Voor oud en nieuw heb ik het voor het eerst gedaan: een ander opgemaakt. M’n nichtje kwam gezellig langs en ik heb ons beiden omgetoverd tot drag queen. Zo heb ik ook the hard way geleerd dat make-up bij een ander doen toch echt veel lastiger is dan bij jezelf. Maar ik heb er ook wat van geleerd. En veel plezier gehad. Daarom geef ik nog wat tips.

 

img_15432

Uiteindelijk zagen we er allebei kei goed uit, dus ik zal wel iets goed hebben gedaan.

 

Dus. De eerste keer make-up doen bij een ander.

Waar ik tegenaan ben gelopen

Ten eerste heb ik gemerkt hoe veel ik eigenlijk met m’n worstenklauwen a.k.a vingers doe. Het voelt toch anders om met je vette vingertjes aan iemand anders’ gezicht te pulken. Dat klinkt dan weer heel vies, maar bijvoorbeeld oogprimer, oogschaduw op het bewegend ooglid en onderdelen van concealer op doen gebruik ik vaak m’n vingers bij. Nou ben ik niet vies van m’n eigen nichtje en zij ook niet van mij, maar het is wel iets om aan te denken. Wees je bewust van wanneer je je vingers gebruikt en bij een ander een kwast een betere optie is. Oefen er ook mee.

ALLES ZIT ANDERSOM. Vet logisch, maar ook vet onhandig. Echt wennen in ieder geval. Bij mezelf zou ik bij wijze van spreken bijna m’n make-up met m’n ogen dicht kunnen doen, bij een ander moet je toch goed opletten. Is een gezicht niet symmetrisch? Ja. Alsnog zit alles andersom. En alles zit ook anders. Vorm lippen, vorm ogen, grootte van ogen, vorm van wenkbrauwen. alles is anders.

Ik weet niet of anderen dit ook herkennen, maar de eerste keer dat ik make-up bij een ander op heb gedaan leek het net alsof alles veel sterker werkte. Bij mezelf dip ik elke kwast 48 keer in het poeder, bij het nichtje deed ik dat toch een stuk minder. Misschien heeft het ook wel met voorzichtigheid of verschil in huidskleur te maken.

 

img_15458

Omdat niet iedereen zichzelf publiekelijk voor schut zet heb ik maar een gekke foto gekozen waarbij ik degene ben die er het slechtst op staat. Ik houd van zulke foto’s.

 

Tips!

Neem de tijd. Het kost nou eenmaal tijd om te wennen aan hoe het gezicht van de ander gevormd is.

Houd rekening met huidskleur, huidtype enz. Klinkt heel logisch, maar je ziet snel dingen over het hoofd. Die matte foundation op een droge huid of matte lipstick op snel uitgedroogde lippen gaat niet fijn zitten, en dat wil je voorkomen.

Doe misschien niét meteen eyeliner. Of oefen eyeliner eens apart, zonder een hele make-up look. Als je de eyeliner verpest -en dat gaat HEEL makkelijk bij een ander- kun je ook de hele ooglook weer opnieuw doen. Verdriet en teleurstelling. Doe het jezelf niet aan.

En ten slotte, een tip die je op wel bijna alles in je leven toe kan passen: maak het jezelf niet te moeilijk. Begin met een simpele look. Oogschaduw die uit 2 kleurtjes bestaat. Neutraal lipstickje. Niet te veel gemier.

 

Heb jij wel eens een ander opgemaakt? Hoe ging dat?

Posts created 902

19 gedachten over “Tips | Waarom make-up bij een ander doen veel moeilijker is dan bij jezelf

 1. Ik heb een goede vriendin van me opgemaakt toen ze ging trouwen. Uiteraard wel even geoefend voor die tijd want het is inderdaad een stuk moeilijker! Bij mezelf kan ik er veel makkelijk bij, vooral de ogen vond ik lastig.

 2. Leuk blog artikel. Ik maak regelmatig anderen op en soms vind ik het gemakkelijker en soms moeilijker. Mascara aanbrengen bij een ander blijft een rotklus (vooral als men wil knipperen en tranen ). Maar gelukkig heb je hier een aantal trucjes voor. Oogschaduw aanbrengen bij een ander vind ik juist weer gemakkelijker. Waarschijnlijk omdat ik dan een beter overzicht heb en 9 van de 10 keer beter licht dan in mijn badkamer ?.
  Ik werkte op anderen voornamelijk met kwasten, maar gebruik nu steeds meer mijn handen, omdat het effect soms veel natuurlijker kan zijn. De warmte van je vingers hebben effect op het resultaat. Zo lang je van te voren je handen ontsmet, moet het met je handen werken geen probleem zijn. Tenzij iemand dit niet wilt. Komt ook voor. Ik vraag het meestal van te voren.

 3. Hahah, ik ken dit probleem! Het is gewoon veel oefenen en hoe vaker je dezelfde persoon opmaakt, hoe meer je eraan wend. Ik begon eerst mijn zusje op te maken, ze wist niet zo goed hoe ze haar wimpers moest krullen. Wat was dat eng! Maar na een aantal keer had ik het onder de knie. Ook had ik een kennis van mijn ouders opgemaakt. Eerst zag ze er echt uit als een opgemaakte Barbiepop! Maar na een aantal keer overdoen wist ik beter welke kleuren haar het beste stonden. Altijd leuk iemand opmaken ;p

 4. Heb het een paar keer gedaan en het was inderdaad knap lastig! Vooral het op plakken van nepwimpers! Bij mijzelf vind ik dat al een lastig klusje, bij een ander is het al helemaal moeilijk!

 5. Ik heb nog nooit make-up bij een ander opgedaan, maar wel geprobeerd nail art te doen bij een vriendin: dat gaf net zo’n effect. Verschrikkelijk moeilijk, haha.

 6. O ja dit herken ik zo erg! Ik heb wel eens een vriendinnetje van mij opgemaakt. Dikke smoker eyes bij haar gemaakt. Bleek het haar helemaal niet te staan. Kleuren die wel bij jezelf staan staan soms heel anders bij anderen. Inderdaad kies voor neutrale kleuren, heb ik hiervan heel erg geleerd!

 7. Het leek mij makkelijker om een ander op te maken, maar toen ik mijn zus een keer op ging maken bleek dat toch niet zo te zijn hahaha. Het is inderdaad heel lastig!

 8. Het lijkt mij ook super lastig om een ander op te maken! Ik kan mezelf al niet eens redelijk opmaken, laat staan een ander… wel heb ik laatst mijn broertje mogen opmaken voor een video haha.

 9. Oh dit is zo herkenbaar! Ik vind het enorm leuk om anderen op te maken, maar ook een stuk lastiger. Vooral eyeliner… daar begin ik meestal ook niet aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven