Waarom je contouren beter in 2016 kan laten

Contouren, het is me wat. Je kan je gezicht er optisch meer vorm mee geven en het is helemaal de hype van het jaar geweest. Nu vind ik het wel weer mooi geweest met het contouren. Waarom?

 

img_12409

 

Contouren is moeilijk

Contouren wordt vaak onderschat. Ten eerste is de goede contour-kleur vinden net zo lastig als het vinden van de juiste foundation tint: het moet niet te warm van kleur zijn, anders wordt het een beetje raar. Een kleur die te koel of te donker is staat heel hard op je gezicht. Je moet de juiste vorm van je gezicht vinden, daarin meegaan, niet te heftig aanzetten, goed blenden, en ga zo maar door. Het is geen eitje.

 

Wat is die streep op je wang?

Contouren heeft op foto’s vaak een mooier effect dan in het echte leven. Foto’s zijn namelijk plat, en juist dan geeft contouren een meer optische illusie van vorm. In het echt zijn we al mensen in 3D enzo. Als iemand van de zijkant tegen je bakkes aankijkt zie je al snel gewoon een streep of veeg zitten. Het heeft dan in ieder geval minder toegevoegde waarde. Als je het tóch aandurft, blend dan in ieder geval lekker veel. Te veel blenden bestaat niet.

 

No Title

No Description

 

Wat dan wel?

Ik ga zelf liever voor een subtiele bronzer dan een scherpe contour. Een beetje bronzer kan namelijk ook al veel voor je gezicht doen. Soms durf ik het zelfs aan om een beetje blush op te doen. Andere dagen ben ik bang voor een Pipo de Clown look, dan laat ik de blushkwast liggen. Voor een wat frissere look of een glitterparade kan je wel lekker highlighten. Als ik moet kiezen loop ik toch liever met een vette veeg glitters rond dan met een bruine veeg op m’n wang.

*Uiteindelijk moet je lekker doen wat je zelf wilt! Make-up draait vooral om wat je zelf mooi vindt!*

 

Vind je contouren ook een beetje afgeleefd of ga je er nog volop voor?

 

 

 

Posts created 884

23 gedachten over “Waarom je contouren beter in 2016 kan laten

  1. Ik heb het een paar keer geprobeerd maar het ziet er gewoon raar uit.. je hebt helemaal gelijk, je moet perfecte tinten zien te vinden anders loop je gewoon voor paal 😉

  2. Helemaal met je eens! ik zie zoveel mensen op straat maar ook bloggers in videos die gewoon een duidelijke streep op hun wang hebben of een vlek tussen de haargrens en hun voorhoofd.
    …dat ik echt denk… laat dat bruine poeder alsjeblieft liggen… of dat ik me afvraag of ik het de beautyblogger in een comment moet zeggen of gewoon mijn mond moet houden.
    Hetzelfde geldt trouwens voor de baking techniek… duidelijke driehoeken onder je ogen…

  3. Ik ben het helemaal met je eens! Ik heb wel wat geëxperimenteerd met contouren, maar meestal is het resultaat in real life dan niet zo mooi. Op video kan het wel mooi zijn, mits je licht helemaal perfect is daarvoor. Zelf gebruik ik heel soms een keer bronzer en dat vind ik wel goed. Blush draag ik wel elke dag.

  4. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Ik vind contouren echt zo veel gedoe en ik heb altijd het idee dat je het als het helemaal klaar is of gewoon geen verschil ziet of juist die dikke streep nog ziet staan haha.

  5. Wat mij betreft mag contouren echt in 2016 blijven, ik heb er nooit wat mee gehad. Het oogt onnatuurlijk bij mij en make up vind ik juist het mooist als het fris en natuurlijk oogt.

  6. Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, maar ben nog steeds benieuwd hoe ik er uit zie als ik het ooit eens doe. Vaak is het inderdaad wel zo dat het op foto’s mooier is..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven