glitter swatches

Advent Swatches | Glitterfeest! + kleine handleiding

Wat past er nu beter bij de feestdagen dan glitters? Daarom laat ik vandaag wat glitter swatches zien! En voor degene die het kan gebruiken geef ik een korte handleiding over hoe je het handigst met glitters kan werken.

 

img_2455-2

 

Voor een make-up liefhebber heb ik verbazingwekkend weinig glitters: 4 stuks. Op de een of andere manier worden make-up glitters heel weinig verkocht door de échte grote merken en winkels. Hoe kan dat nou? Het is zo mooi! Aan de swatches kun je ook zien dat cosmetische glitters in verschillende soorten en maten komen. Zo is de ene glitter wat grover dan de andere, en heb je ook een verschil tussen losse glitters en pressed glitter.

 

glitter swatches

 

Van links naar rechts: 1. rosé glitter van Laguna Cosmetics (pressed) | 2. gouden glitter van Laguna Cosmetics (pressed) | 3. *naam kwijt* van Glitterglam cosmetics (los) | 4.  Blue Molly van Glitterglam Cosmetics (los) | 5. Kiko Milano Glitter Eyeliner

 

Pressed betekent dat de glitter in een oogschaduw pan gedrukt is. Hierdoor heb je dus minder tot geen last van rondvliegende terrorglitter. Los betekent dat deze cosmetische glitters gewoon los in een potje zitten. Wees dus voorzichtig wanneer je het dekseltje eraf draait …

Je kan ook zien dat de glitters van de 1e en 2e swatch iets grover zijn dan de andere 2. Dat verschilt dus per glittersoort en merk. Hoe grof een glitter is maakt mij persoonlijk niet veel uit, maar misschien vinden jullie het handig om te weten.

 

Too Faced Glitter Glue review

 

Mini glitter handleiding

 

 1. Gebruik (het liefst) altijd een glitter primer! Ik gebruik zelf de Glitter Glue van Too Faced. NYX heeft ook een (veel goedkopere) goede primer voor glitter. Er zit namelijk een groot verschil tussen gewone oogschaduw primer en glitter primer. Op een goede glitterbasis blijft glitter 1000000x beter zitten, en je knoeit ook minder met het aanbrengen.
 2. Glitter aanbrengen gaat naar mijn ervaring het handigst met een platte oogschaduw kwast.
 3. Eyeliner over glitter heen aanbrengen is iets lastiger, vooral als de glitters heel grof zijn. Houd hier een beetje rekening mee.
 4. Iedereen gaat jaloers zijn op je sprankelende oogleden. Houd hier ook rekening mee.
 5. Tip: volgens mij zit er toevallig in de holiday collectie van Essence dit keer wél glitter! Eindelijk kun je eens echte glitter in de drogisterij kopen.

 

Ben jij van plan glitter te dragen met de feestdagen?

 

Posts created 885

16 gedachten over “Advent Swatches | Glitterfeest! + kleine handleiding

 1. Superleuk en lekker feestelijk. Toch gebruik ik zulke producten niet want je knoeit er nogal mee. Wel heb ik de nieuwste Etos Sparkling Eyeliner met houden glitters. Daar ben ik helemaal weg van

 2. Ik hou van glitter, draag het al jaren (in mijn pubertijd zelfs dagelijks, beetje doorgedraaid haha). Goede tip trouwens, schrijf net mijn blog hierover, met plakband verwijder je het veiligste de glitters van je ogen! Liefs Josine

 3. Ergens vind ik dit super mooi, maar aan de andere kant ben ik echt bang dat dit totaal niet bij mij zal staan. Het leek me ook altijd erg lastig maar zo te lezen valt het opzich nog best mee.

 4. Gotta love some glitter! Die van GlitterGlamCosmetics is Honey Glitter :), heb hem ook vandaar.
  Met de eyeliner van Kiko heb ik een haat/liefde-verhouding 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven