Make-up: waar ik bang voor ben

 

 

Misschien ligt het eraan dat ik een angstig persoon ben, maar toch. Ik ben altijd bang dat er iets met m’n make-up gebeurt. Dat er een wimper van m’n gezicht af vliegt, of dat m’n make-up toch niet zo waterproof blijkt. Herkenbaar?

 

 

img_14774

 

 

Oxiderende concealer

Dit klinkt misschien een beetje stom, maar the struggle is real. Ik wil niet dagelijks foundation dragen, maar wil er ook niet bij lopen als een zombie. Oplossing: een beetje concealer. Althans, dat zou je denken. Concealer oxideert bij mij heel vaak, wat betekent dat het donkerder wordt en dan zie je dus echt zo’n concealer-overgang. Niet zo charmant. Ik haat het echt.  Ga je er ook niet echt wakkerder van uitzien.

 

Wegwaaiende of loshangende wimpers

Ik ben echt ultra-fan van nepwimpers. M’n eigen wimpers stellen eigenlijk geen fietsbel voor, dus nepwimpers zijn echt dé uitkomst. Toch word ik altijd geteisterd door het idee dat in m’n hoofd rondspookt: wat als er nu opeens eentje los gaat hangen? Of misschien zelfs wel wegwaait?

 

Vervagende lipstick

Vooral wanneer je een opvallende kleur lipstick draagt, vind ik het zo’n vreselijk gezicht wanneer je halve onderlip vervaagd is, en de rest er nog netjes op zit. Dus draag ik het liefst een solide matte liquid lipstick en check ik die het liefst gemiddeld elke 10 minuten. Als ik dat doe kan ik de dag nog een beetje gerust doorkomen.

 

Urban Decay Full Spectrum review

Wenkies zijn belangrijk.

 

Waar gaan m’n wenkies heen?

Altijd weer die wenkbrauwen. Ik ben zo bang om ze kwijt te raken. In de zomer ben ik bang dat ik ze van m’n gezicht af zweet en in de winter ben ik bang dat m’n muts m’n wenkbrauwen van m’n hoofd af gaat vegen. Volgens mij ben ik ze nog nooit kwijtgeraakt, maar toch blijf ik het in de gaten houden.

 

Mijn natuurlijke aartsvijand: regen

Ik heb wel altijd voorbereidingen getroffen tegen regen, hoor. Ik bezit geen enkele jas zónder capuchon en verstop me meestal binnen. Helaas moét je soms ergens naartoe, terwijl het regent. En regen valt nooit recht naar beneden, nee, het waait je gezicht in. Het waait bijna altijd te hard voor paraplu’s en het is gewoon één groot drama, die regen. Regen verpest m’n make-up en haar, als er een flink buitje valt. Dus doe ik altijd even een schietgebedje naar de make-up goden: laat het alsjeblieft NIET regenen wanneer ik buiten loop.

 

Niezen terwijl je je make-up doet

Alles. Zit. Overal. Eyeliner, mascara, scheve wimper: je wil absoluut niet niezen terwijl je je make-up doet. En het gemene eraan is, dat je het aan voelt komen. En je kan er niks aan doen. Niezen is het pure kwaad.

 

Wat voor make-up ramp ben jij bang voor?

Posts created 838

25 gedachten over “Make-up: waar ik bang voor ben

    1. Ik zeg dan altijd; met de hoeveelheden suiker die ik eet is het toch wel aannemelijk dat ik voor minstens 50% uit suiker besta 😛 En ik wil niet dat m’n make-up smelt :'(

  1. Hahahaha, dat je wenkies weggaan is mijn everyday struggle joh! Als ik jeuk heb tik ik met m’n nagel op m’n huid omdat ik bang ben dat ik anders geen wenkbrauw meer heb :’) Leuk stukje!

  2. Ik moet ALTIJD niezen als ik net mascara heb opgedaan. Het is een drama! Ik ben wel echt blij dat ik niet de enige ben die bang is dat haar make-up er niet meer uit ziet door de dag heen. Fijn dat iemand het een keer zegt!

  3. Herkenbaar! Ik houd ook niet van regen en niezen wanneer je je make-up aanbrengt is ook totaal niet handig nee. Oxiderende gezichtsmake-up vind ik ook heel naar, brr.

  4. Hahaha best herkenbaar! Ik heb vaak dat wanneer ik een keer daadwerkelijk moeite doe voor mijn make-up, dat het dan keihard regent buiten en ik met de fiets ergens heen moet 🙁

  5. Niezen heb ik altijd last van wanneer ik net mijn mascara heb aangebracht.. of het nou komt omdat ik opeens met mijn mond open mijn mascara aanbreng en gigantisch loop te snuiven door mijn neus? geen idee haha! mijn lashes vind ik ook altijd soort eng 😛

  6. Hihi wat een grappige post! Ik haaaat het als mijn mascara een vlekje maakt op of onder mijn oog en wanneer dmijne foundation of poeder op mijn neus ineens gaat ‘schilferen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven