Jouer Skinny Dip lip topper review

Make-up kopen zonder douanekosten

Make-up kopen, geen douanekosten

Er zijn 2 dingen die ik om een of andere gierige reden niet wil betalen: verzendkosten en douanekosten. Ik zoek daarom altijd webshops en manieren om die kosten te vermijden. Ik weet dat ik niet de enige ben die verdrietig wordt van douanekosten, dus help ik jullie een handje met m’n ervaringen.

 

Britse webwinkels | Brexit?

Je betaalt alleen douanekosten over bestellingen en spullen die van buiten Europa komen. Ondanks dat het Verenigd Koninkrijk voor de Brexit heeft gestemd en dus de EU uit stapt, duurt het wel even voordat dat rond is en er nieuwe regelingen zijn. Tot die tijd krijg je dus nog géén douanekosten over producten die daar vandaan komen.

Betrouwbare Britse webwinkels:

Beautybay.com (met o.a. Makeup Geek, Jeffree Star Cosmetics, Gerard Cosmetics, Morphe brushes & meer.) ook geen verzendkosten vanaf €18 bestelwaarde!
Cultbeauty (met o.a. Becca, Huda Beauty, Morphe, Anastasia Beverly Hills & Jouer Cosmetics)

Er zijn er nog wel meer, maar onthoud: als een webshop Brits is, krijg je geen last van douanekosten.

 

Jouer Skinny Dip lip topper review

 

Sephora

Ik houd van Sephora. Sephora maakt me arm, maar dat neem ik voor lief. Je kunt bij verschillende winkels Sephora shoppen:

Sephora.com. Dit is de Amerikaanse, originele Sephora webwinkel. Je betaalt hier bij het doen van je bestelling al extra belastingen, zodat je geen extra kosten aan de deur hebt.

Sephora.fr. Dit is de Franse Sephora. Je betaalt dus géén douanekosten als je hier bestelt, ook geen extra belastingen bij het afrekenen van je bestelling. Nadeeltje: nieuwe producten komen hier vaak iets later binnen dan bij Sephora.com.

Elcorteingles.es. Dit is een Spaans warenhuis met een shop-in-shop constructie. El Corte Ingles heeft dus een Sephora ín hun warenhuis. Online werkt dat ook zo. Op deze site kun je dus zonder extra belastingen en zonder douanekosten bestellen. De verzendkosten hier zijn ook het laagst van alle Sephora opties. Net als de Franse Sephora duurt het hier ook wel even voordat nieuwe releases doorgevoerd zijn. Toevallig heb ik ook nog eerder een artikeltje gemaakt over hoe je bestelt in deze Spaanse webwinkel.

 

winactie verjaardag

 

Shipito

Shipito is voor iedereen die make-up uit de VS wil bestellen. In een eerder artikel heb ik al uitgelegd hoe Shipito precies werkt en wat er nu zo handig aan is. Nog even kort samengevat: Shipito is een forwarding service. Als je er een gratis account maakt krijg je een mailbox in de VS – een adres in de VS waar je bestellingen heen kan laten sturen. Shipito stuurt het dan weer naar jouw adres in NL/BE door.

Wat dit met douanekosten te maken heeft? Je vult zelf de douaneformulieren in. Als er op je douaneformulier staat dat de waarde van je pakket onder de €22 is, zullen de douanekosten je bespaard blijven.

 

Heb jij nog andere tips of manieren om douanekosten te besparen?

 

 

 

 

Posts created 891

18 gedachten over “Make-up kopen zonder douanekosten

  1. Ik gebruik net zoals jij grotendeels deze webshops. Shipito is echt één van de beste uitvindingen ooit! Heb momenteel al meer dan 10 bestelling via Shipito naar Nederland laten versturen. Daarnaast heb ik ook een lieve Instagram vriendin leren kennen die in de US woont, die had voor mij al mijn producten die op een lijstje stond voor mij besteld en als kado naar mij verstuurt. Hierdoor bestelde ik ook geen invoerkosten en ze had voor de zekerheid die pakketje ook gemarkeerd ter waarde van onder de 20 dollar, just to be sure dat je geen invoerkosten hoeft te betalen bij pakketjes boven de 23 euro.

  2. Fijne tips! Ik hoop stiekem dat de Brexit de handel in de toekomst niet gaat verpesten in de zin van invoerkosten haha. Ik bestel zoveel dingen vanuit de Engeland. Sephora.com en en .fr zijn inderdaad ook fijn, alleen vind bij die eerste toch dat het nog best prijzig kan zijn.

  3. Om uit de UK te bestellen gebruik ik zelf regelmatig Boots International 🙂 Ik vind het echt jammer dat de UK in de toekomst geen deel meer zal uitmaken van Europa. Niet alleen om makeup te bestellen maar ook om te reizen etc.

  4. Superhandig artikel, thanks! Ik wilde laatst ook een keer kijken bij de Franse Sephora, maar de website is natuurlijk in het Frans en daar heb ik dus geen kaas van gegeten haha. Ik mag in januari weer shoppen van mezelf, hoop dat het dan nog kan in de UK zonder douanekosten, dan ga ik zeker een keer bij Beautybay bestellen.

  5. Ik heb gewoon nog nooit besteld bij bovenstaande webshops. Sephora probeer ik altijd ergens tegen te komen op vakantie (heel ‘per ongeluk’ haha) en dan verwen ik mezelf met een souveniertje. Wel aas ik al maanden op oogschaduws van Makeup Geek, maar ik moet mezelf een beetje inhouden. Ik wacht dus nog even tot de dure december maand voorbij is. Maar Thanks voor de tips, mocht ik douanekostenvrij willen shoppen weet ik waar ik moet zijn 🙂

  6. Shipito is echt onwijs fijn maar er zijn ook bedrijven die hier niet mee samenwerken, zoals Too Faced! 🙁 Ik had laatst het Sweet Peach palette weten te bemachtigen via presale maar deze is hierdoor dus geannuleerd. Baal daar zo van!!! >:( Heb het ook wel vaker gelezen dat bedrijven het niet versturen naar “3rd party Shippers”. Desondanks, echt een fijne site!

  7. Zeker handige tips! Ik wil nog wel eens wat kopen bij Wish.com, maar vaak vallen de kosten nog wel mee. Wat ik bij hun fijn vind is dat je niet achteraf voor een verrassing komt te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven