aliexpress beautyblender

AliExpress Beautyblender (€4) vs. originele Beautyblender (€20)!

AliExpress Beautyblender vs. originele Beautyblender

Toen m’n échte Beautyblender binnenkwam was ik eigenlijk alweer vergeten dat ik er ook eentje van €4 via AliExpress had besteld. Ze zien er hetzelfde uit, maar voelen en werken ze ook hetzelfde? Daar was ik zelf ook wel benieuwd naar, want het prijsverschil is in ieder geval wél groot.

 

aliexpress beautyblender

 

Links is de originele Beautyblender, en rechts is de Beautyblender van AliExpress. Ze hebben dezelfde kleur, dezelfde vorm en zitten allebei in hetzelfde doosje met hetzelfde boekje. Die AliExpress na-apers kunnen er wat van, want ze lijken in ieder geval wél enorm op elkaar.

Op alle foto’s zijn de Beautyblenders vochtig. Ik vond het zo lelijk staan als ze vies waren en heb ze dus voor het maken van de foto’s schoongemaakt. Het duurt dan weer erg lang voordat zo’n sponsje droog is, dus de foto’s zijn van vochtige Beautyblenders.

 

beautyblender aliexpress dupe review

 

Ik kan wel vertellen hoe ze aanvoelen. Als ze allebei droog zijn, en je knijpt erin, voelt de echte Beautyblender zachter en de AliExpress Beautyblender iets ‘harder’. Hij knijpt iets minder makkelijk.

Als ze nat zijn verandert er van alles: dan worden ze echt bijna even zacht. Ik heb m’n vriend ook nog even in m’n eitjes laten knijpen, en die merkte helemaal geen verschil. Als ze vochtig zijn, zijn ze dus 95-100% even zacht. En da’s wat mij betreft ook belangrijker, want je gebruikt ze wanneer ze vochtig zijn.

Of je er nou in knijpt, je foundation ermee aanbrengt en blendt of met je concealer bezig bent: zolang ze vochtig zijn merk je geen verschil.

 

aliexpress beautyblender review vs

Weer links de originele Beautyblender en rechts de AliExpress Beautyblender, beiden vochtig.

 

Als je ze naast elkaar houdt zie je 2 kleine verschillen: de originele Beautyblender heeft een scherper puntje, en de AliExpress Beautyblender wordt een iets molliger eitje dan de originele, wanneer ‘ie vochtig is.

Conclusie: als je echt zoekt zijn er wel wat verschillen te vinden, maar eigenlijk geen verschillen die relevant zijn voor het gebruik. Als je eenmaal met je make-up bezig bent merk je geen verschil tussen deze Beautyblenders. Het grootste verschil is eigenlijk gewoon de prijs.

Het zou wél kunnen dat een originele Beautyblender langer meegaat. Ik heb ze natuurlijk nog maar een paar keer kunnen vergelijken, dus weet niet hoe lang ze beiden meegaan.

 

Heb jij een echte Beautyblender of gebruik je een dupe?

Posts created 897

26 gedachten over “AliExpress Beautyblender (€4) vs. originele Beautyblender (€20)!

  1. Jeetje je moet echt heel goed kijken om een verschil te zien. Hoe gek dat ze alles zo perfect na kunnen maken he! Scheelt ook even 20 euro. Ging ook stuk om het feit dat je vriend ook even aan je eitjes mocht zitten HAHA

  2. Dan weet ik nu welke ik bestel uiteraard. Bedankt voor het uitproberen en de review erg handig weer. Dank je….

  3. Zo, bizar! Ik heb mijn Beautyblender al 2x gekocht, vanwege schimmel de eerste keer (ieeeee). Dan is dit prijsverschil wel zoooveel chiller! Grappig ook dat je je vriend hebt laten voelen, haha. Zelf ben je waarschijnlijk nóg kritischer, dus superleuke aanvulling op je artikel. Ik vind die van Real Techniques trouwens ook echt in de buurt komen! Die kun je scoren voor 7/8 euro. Dat is al een hele fijne prijs 🙂

    1. Klopt, die van Real Techniques heb ik ook. Had nog getwijfeld om die ook in de vergelijking mee te nemen. Die van Real Techniques komt qua zachtheid ook heel erg in de buurt, maar die van AliExpress komt er nu toch het dichtste bij :O

  4. Haha, je vriend die in je eitjes mocht knijpen! 😉 Zo grappig. Fijn dat ze eigenlijk hetzelfde werken. Ik heb nu een spons setje van W7, ga daar ook een review over schrijven, want ik ben super benieuwd!

  5. Ik heb een echte. Ooit gekregen en is fijn. Maar ik moet zeggen dat ik een kwast ook wel erg handig vind… Ik zie inderdaad weinig verschil op de foto. Goede koop!

  6. Wauw wat bizar he hoe ze dingen na kunnen maken. Merkte je ook weinig verschil met het aanbrengen van je foundation (met bijv. de zuigkracht van de blender?)

    1. Zuigkracht … bedoel je hoeveel foundation ‘ie opneemt wanneer je ‘m gebruikt? Daar merkte ik ook weinig tot geen verschil in. Als ze nat zijn zuigen ze sowieso niet veel product meer op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven