tips snel witte tanden hoe

Tips | 3x snel wittere tanden

Hoe krijg je snel witte of wittere tanden?

 

Als je voor de kerst met een wit gebit aan tafel wilt zitten, of als je gewoon niet helemaal tevreden bent en wittere tanden wilt: vandaag ga ik het hebben over een paar opties en manieren waarmee je op tijd voor de feestdagen een witter gebit kan showen. Tanden bleken hoeft niet per sé duur te zijn of lang te duren.

 

tips snel witte tanden hoe

Ik lach nooit op foto’s, hier wel een beetje. Vind m’n fietsenrekje wel oké, hoewel ik wel eens m’n tandjes in de bleek heb gezet.

 

Tanden laten bleken

Je kan natuurlijk je tanden gewoon laten bleken. Zo’n behandeling duurt iets langer of korter dan een uur, en daarna zijn je tandjes een groot aantal tinten witter. Hoeveel witter ligt aan het pakket dat je neemt. Ik raad je aan om sowieso niet de goedkoopste te nemen, dat doet meestal erg weinig en het resultaat trekt ook snel weer weg. De goedkoopste pakketten zijn vaak vooral als lokkertje voor de praktijk, niet omdat die de beste resultaten opleveren.

Je tanden laten bleken kun je laten doen bij tenten als WIT of The White Smile Company.

 

Zelf snel je tanden bleken

Er zijn verschillende manieren waarop je ook zelf je tanden kunt bleken en witter kan krijgen. Crest Whitestrips heb ik zelf wel eens gehad. Omdat ik toen nog geen blog had heb ik geen voor en na foto’s gemaakt … maar het heeft m’n tandjes wél echt geholpen. Dit is naar mijn idee de beste combinatie van goedkoop je tanden bleken, geen pijn of ongemakken en je kan het lekker zelf doen. Je moet voor een aantal dagen achter elkaar, tussen de 10 en 20 volgens mij, elke dag voor 10-30 minuten (afhankelijk van welke set je hebt) zo’n strip op je tanden plakken. Zo’n strip voelt als een plakbandje met een beetje gel erop. Niet iets waar je per sé op zit te wachten, maar veel minder ongemakkelijk dan hele bitjes en dergelijke.

 

hoe krijg je snel goedkoop wittere tanden

 

 

Ik heb ook veel tips gehoord over oil pulling, whitening tandpasta’s en meer tot aan je tanden poetsen met houtskool. Misschien werkt het voor een aantal mensen, maar voor mij hebben dit soort dingen nooit veel gedaan. In ieder geval niet een merkbaar verschil. Het zal misschien op de lange termijn 1 of 2 tinten schelen, maar als je echt wittere tanden wil, en snel ook, dan zal je een andere methode moeten gebruiken.

 

Je tanden wit verven?

Vind je bleken toch eng of ben je bang dat het je tanden beschadigt? Dan kun je ook een soort tandenlak gebruiken. Met dit spulletje –dit is de enige winkel waar ik het nog op voorraad kon vinden- kan je als het ware je tanden lakken. Je doet er een witter kleurtje overheen, en dat blijft dan ongeveer een dag zo. Er zit geen bleek of iets in die trant in, dus je tanden worden niet aangetast.

Het merk pearldrops heeft ook andere producten waar je je tanden witter mee zou kunnen krijgen, ik heb daar geen ervaring mee. Het is wel zo dat in Nederland (EU) regelgeving ervoor zorgt dat er sowieso niet té veel bleek in tandpasta en dat soort producten zit. Aan de ene kant is dat veiliger, aan de andere kant kunnen producten daardoor ook niet héél krachtig worden gemaakt.

 

Zou jij wel iets wittere tanden willen of ben je tevreden?

Posts created 897

26 gedachten over “Tips | 3x snel wittere tanden

  1. Ik heb wel eens mijn tanden laten bleken door een specialist, het resultaat mocht er zeker zijn! Had het via Vakantieveilingen gewonnen voor maar 45 euro, dus dat was al helemaal top. Daarnaast had ik in Amerika ook van die Crest whitestrips gehaald, eerlijk gezegd vond ik ze niet zo fijn omdat je na 20min begint te kwijlen als je heletijd zo’n strip op je tanden heb zitten. Ook kreeg ik een beetje van dat gel in mijn keel, niet heel fijn maar resultaat was matig bij mij. Ik heb ook iets gehoord over cocos olie om je tanden witter te maken, dat moet ik eens gaan uitproberen! Mijn tanden mogen nu wel een paar tinten witter worden vind ik ;p

  2. Ik zou zeker wittere tanden willen, maar mijn gebit mag eigenlijk helemaal in de renovatie. Crest heb ik ook eens gekocht en die werkte nog het best. En oil pulling, maar dat was meer om afvalstoffen te verwijderen. (niet op mijn tanden gelet, eigenlijk)

  3. Oil pulling! Ik kende het niet, totdat ik er tijd terug een Twitter-thread over las. Lijkt me wálgelijk, haha. Ik heb mijn tanden nog nooit laten bleken, maar merkte wel een verschil nadat de tandarts tandsteen verwijderd had.

  4. Ik zou op zich wel graag wittere tanden willen, maar durf het niet zo aan met die chemische middeltjes in mijn mond. Ik heb ook wel eens iets gelezen over baking soda gebruiken… Maar dus nog nooit geprobeerd. Jouw tanden zien er overigens wel hageltje wit uit op de foto hoor!

  5. Ja dat zou ik heel graag willen, wittere tanden. Ik lach ook vaak met mijn lippen op elkaar hihi. Ze zijn niet eens mega verkleurd, maar toch kan ik er wel onzeker over zijn hoor. Ik heb wel eens overwogen mijn tanden te bleken, maar lees er te veel verschillende ervaringen over..

  6. Handige tips! Wanneer ik wat wittere tanden wil poets ik even met baking soda! Ze worden niet super wit, maar je ziet wel resultaat, dit doe ik niet iedere dag want het is niet super goed voor je tanden denk ik.

  7. Crest whitestrips staan al heel lang op mijn wishlist;) Oil pulling met koudgeperste kokos olie werkt bizar genoeg echt haha, alleen ik hou het nooit lang vol.

  8. Ik ben gelukkig gezegend met witte tanden ! Maar omdat ik gek ben heb ik toch maar eens die white crest dingetjes besteld !:D ben benieuwd ! Jou tanden zijn ook heel mooi wit trouwens.

  9. Toevallig zat ik er pas nog over na te denken, maar vind het toch wat prijzig. Mijn tanden zijn ook weer niet zo geel dat ik het zo hard nodig vind. Ik vind het sowieso niet nodig hoor, bij niemand niet, maar vind een witte lach wel enorm mooi. Vooral met een toffe kleur lipstick. Ik wil het, als ik het doe, wel goed laten doen, en niet zelf gaan aankloten. Die tandenverf lijkt me wel ideaal, trouwens! Wat top dat dat bestaat, ik kende het helemaal niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven