Urban Decay Full Spectrum review

Achter het scherm | Wat ik in m’n eerste blogjaar heb bereikt

1 december is het zo ver: dan bestaat m’n blog precies 1 jaar. De eerste verjaardag van m’n baby die Matte & Shimmer heet! Ik had nooit verwacht of kunnen voorspellen dat het zo zou gaan lopen. Een vreugdetraantje wegpinkend blik ik in dit artikel terug.

 

Urban Decay Full Spectrum review

Deze foto is pas een paar weken oud. Toch vind ik dit de mooiste foto van mezelf & een make-up look die ik tot nu toe heb gemaakt.

 

Het begon allemaal met m’n eerste artikel, geplaatst op 1 december 2015. Een artikel over cadeautips voor ‘lastige’ mensen (qua cadeautjes dan). Het artikel heeft niet eens plaatjes. Toch kreeg ik al wél meteen een handjevol comments. Dat vond ik een leuke start!

Als blogbeginnertje had ik een hoopvol doel gesteld: ik zou het geweldig vinden om na een jaar bloggen 100 volgers te kunnen halen. Ik wilde mezelf geen verplichtingen geven, daarom was het ook meer een hoopvol doel. Het moést niet, maar ik zou het wel heel leuk vinden. 100 mensen, dat zijn er nogal wat.

Er kwamen daarna een paar reviews en wat andere artikeltjes. Als make-up liefhebber wilde ik ook make-up looks gaan maken. Ik vond het toen een beetje eng om te plaatsen, omdat ik nog niet heel veel geoefend had, maar hier is m’n eerste make-up look. Leuk om op terug te blikken, want ik zie zelf veel verbetering. Niet alleen in make-up, ook in de kwaliteit van m’n foto’s. Al heel snel was ik m’n hoopvolle doel van 100 volgers voorbij geschoten. En dat blijft ook groeien.

 

IMG_1772 (2)

Eerste make-up look op het blogje, 16 december 2015.

Ik bleef dus lekker blogartikeltjes, reviews & make-up looks maken. Dat dat best goed ging begon ik steeds meer aan m’n bezoekersaantallen te zien. Na zo’n 2-3 maandjes kreeg ik m’n eerste samenwerkingen aangeboden.

Wat echt als een baksteen in m’n geheugen gegrift staat: toen ik voor Boozyshop -nóg een paar maandjes later- een review mocht maken. M’n artikel werd zelfs door ze gedeeld! Dat was voor mij, vooral toen, echt groots. Ik was echt extreem onder de indruk. M’n bezoekersaantallen schoten die dag ook omhoog. Ja, die dag heb ik een vreugdedansje gedaan.

M’n blog is maar blijven groeien. Elke maand dacht ik weer: dit kan nooit zo door blijven groeien. Ergens gaat die groei een keer stoppen of stagneren. En de maand erna, weer meer bezoekers.

 

IMG_8277

Een van de eerste make-up looks, gefotografeerd met nieuwe ringlamp & camera, juni 2016.

 

Toen kwam de ringlamp! Afgelopen zomer, in juni. Het ging goed met m’n blog, ik vond het nog steeds geweldig leuk, de leuke reacties en volgers bleven maar komen en m’n make-up skills ontwikkelden zich ook. Toen heb ik besloten dat ik een investering in kwaliteit ging maken. Ik heb toen een godsvergeten fortuin uitgegeven aan een nieuwe camera, ringlamp en statieven. Maar het was de moeite en portemonneepijn waard!

Rond de zomer heb ik één maand gehad dat ik ietsje minder bezoekers had dan de maand ervoor. Toen dacht ik; nu zal ik het groeiplafond wel bereikt hebben. Niet dat ik dat erg vond; 5000-6000 unieke bezoekers per maand vind ik al heel wat. En als je je bedenkt dat m’n eerste doel 100 volgers na een jaar was al helemaal; daar zat ik al ver overheen. Ik had niet verwacht dat het nog verder zou groeien.

 

img_12306

 

En ik had al HELEMAAL niet verwacht dat ik, nog vóór m’n 1 jarig bestaan, 10.000 unieke bezoekers in een maand zou halen. Zó veel mensen die naar m’n blogje kijken? Blijkbaar wel! Hallelujah.

Inmiddels heb ik 398109031 euro aan make-up uitgegeven, enorm veel leuke samenwerkingen gehad, een paar advertorials gedaan, naar een aantal leuke persevents geweest en allemaal mooie spulletjes ontvangen.

1300 volgers op Instagram, 750+ Facebook likes, 550+ Bloglovin’ volgers, 316 artikelen geschreven, en daarop in totaal 12.000 reacties gekregen. Toen ik het totale reacties-aantal op ging zoeken kreeg ik trouwens ook even een hartverzakking. Van al die 12.000 reacties -want ja, ik heb ze allemaal gelezen!- heb ik nog geen één nare of gemene reactie gehad. Ook wel iets speciaals, als je je bedenkt hoe hard mensen via internet soms kunnen zijn.

 

glitter shine make-up

Nog een reviewtje waar ik trots op ben.

 

Naast al dat gelul over getalletjes wil ik ook nog even kwijt dat ik gewoon enorm blij ben met hoe lief en hartverwarmend iedereen altijd naar mij en m’n blog toe is geweest. Ik doe dit echt voor m’n plezier! Om lezers te kunnen vermaken, tips te kunnen geven, en (elkaar) te kunnen helpen. Sorry als sommige artikelen je financieel de vernieling in hebben geholpen. Misschien een schrale troost: ik heb ook een fortuin aan al die mooie make-up uitgegeven.

Nog steeds vind ik het ongelooflijk hoe snel het allemaal is gegaan en hoe veel moois ik hieruit heb kunnen halen, in heel veel opzichten.

En om m’n 1-jarig bestaan te vieren komt er 1 december natuurlijk een mooie winactie! Ik verklap alvast een beetje: er komt 1 prachtige hoofdprijs en wel 20 schattige troostprijsjes. Ik wilde per sé een keertje aan veel meer mensen iets weg kunnen geven.

Dus nogmaals: alle lieve volgers, lezers, medebloggers, reageerders, leuke samenwerkingen en iedereen die hier een keer een kijkje genomen heeft: ontzettend bedankt!

 

 

Wanneer heb jij voor het eerst op Matte & Shimmer gekeken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posts created 891

38 gedachten over “Achter het scherm | Wat ik in m’n eerste blogjaar heb bereikt

 1. Gefeliciteerd met je eerste blogverjaardag 😉 Dat er nog maar heel wat mooie jaartjes bijkomen. Ik heb geen idee hoelang ik jou nu volg, een half jaartje ofzo? Ik vind je blog in elk geval tof en so keep on going!

 2. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Wat heb je veel bereikt in een jaar tijd! Daar mag je met recht trots op zijn. Ook in je make-uplooks zie ik en opzichte van die eerste look superveel verbetering. Heel knap!

 3. Aah, wat super zeg, alweer bijna een jaar verder en al zoveel successen behaald. Daar mag je trots op zijn! Ik volg jou met veel plezier sinds het begin van mijn blog-carrière zo’n negen maanden geleden 🙂 En ja, ook mijn portemonnee is er niet veel beter van geworden haha! Maar toch krijg je er een hoop voor terug 😉

 4. Dat zijn nog eens mooie cijfers 🙂 Goed om te horen dat het zo goed gaat. Maar vooral fijn dat je het nog steeds net zo leuk vind. Want dát is uiteindelijk het belangrijkste natuurlijk. Nog heel veel blogplezier voor in de toekomst!

 5. Meid, wat ben ik trots op je! Ik wist wel dat je blog het heel erg goed deed, aangezien je altijd zoveel reactie’s hebt staan en elke dag blogt. Al die cijfers en statistieken zijn heel mooi om een duidelijk verschil te kunnen zien na 1 jaar, van deze cijfers kan ik alleen maar dromen! Al die samenwerkingen, mensen die je steunen en erkenning voor je harde werk: daar doe je het voor als blogger! Nogmaals, ik kijk bijna elke dag op je blog (sindsssss enkele maanden? geen idee sinds ik wanneer je ben gaan volgen ;p) en blijf zo door gaan! Je bent één van de bloggers hier die lekker zichzelf blijft, ook kritiek durft te geven (beetje de pest aan mensen die alleen bloggen over alles wat ze geweldig vinden, maar misschien daarvoor betaald worden) en naar haar volgers luistert! XXX

 6. Wat ontzettend leuk om te lezen! En wat is je blog hard gegroeid zeg, mag je zeker trots op zijn. Gefeliciteerd met je blog verjaardag <3 En ga zo door!

 7. Mooi om te zien hoeveel je al bereikt hebt het afgelopen jaar en ook je looks die steeds mooier en mooier worden. De samenwerkingen verdien je ook echt want ik zie echt inzet en passie bij je. Wat mij vooral bij gebleven is van het afgelopen jaar is het artikel waarover je foto’s liet van jezelf vroeger en hoe je bent gegroeid. Ga vooral zo door ik weet zeker dat je het nog heel ver gaat schoppen!

 8. Je hebt een superleuke blog! Leuke artikelen en mooie foto’s. Ik hou vooral van je mooie make up looks. Die staan je prachtig en je blijft verassen wat je kan. Ga vooral zo door en maak meer van dit soort leuke blog artikelen. Super goed bezig!

 9. Je gaat heel lekker! Top hoor! Volgens mij had ik vrij snel gevonden, volgens mij via een andere blog. Je hebt bloggers die prachtige nailart maken en jij maakt prachtige looks. Ook ben jij gewoon de expert van make-up wat mij betreft!

 10. Leuk om te lezen! Gefeliciteerd met je 1 jarige bestaan! Ik volg je sinds februari, laat niet altijd een reactie achter maar zie het wel allemaal 😉 Ga zo door!

 11. Even aan mn aandacht ontsnapt dit blogje! Ik volg je al zowat van het begin met veel plezier. Super fijn wat h je allemaal hebt bereikt, het is je gegund! Je artikelen zijn een feestje om te lezen. En je kunt steeds prachtigste looks maken.
  Ga zo Door 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven