Urban Decay Full Spectrum review

Achter het scherm | Bloglife crisis

Bloglife crisis

Achter het scherm, tijd om weer schaamteloos over mezelf te kletsen. Hoewel ik bloggen helemaal geweldig vind, is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Dat ligt niet aan het bloggen of de blogwereld, hoor. Da’s misschien wel een tikkeltje m’n eigen schuld. In ieder geval: hoe moet het nu verder met m’n blogbaby?

 

Urban Decay Full Spectrum review

 

Wat is er aan de hand en hoezo ga ik nu weer over bloggen zeiken? Het is eigenlijk een beetje m’n eigen schuld. Of, nouja, het ligt in ieder geval niet aan bloggen zelf.

M’n bezoekersaantallen groeien, ik krijg leuke reacties, het aantal volgers zit groei in. Daar ligt het allemaal niet aan. Het ligt meer aan het gevoel dat ik over m’n eigen blog heb. Ik probeer in m’n artikelen altijd een goede balans te vinden tussen een onderwerp dat ik leuk vind, een artikel waarvan ik denk/hoop dat het anderen aanspreekt en een entertainend of informatief element. Zodat je aan het einde niet denkt: ‘ik wil die 5 minuten van m’n leven terug.’

 

De laatste tijd vind ik het steeds lastiger om die balans te vinden, op de een of andere manier. Hoewel ik m’n best doe voelt het een beetje alsof m’n artikelen soms een beetje saai zijn. Of dat het weinig mensen interesseert. Ik zou heel graag weer een frisse blik terug krijgen. Misschien ligt het aan m’n eigen gevoel. Wie weet denk ik er gewoon te veel over na. En misschien is het wel gewoon echt zo. Alle feedback is welkom!

 

zelf nepnagels lang mooi maken zetten

 

Want als ik er echt over nadenk, is er eigenlijk iets raars: ik ben, nu ik veel meer bereikt heb dan toen ik begon, minder tevreden met m’n blog dan ik een tijd terug was. Dat is gek, hΓ©? Ik kraak m’n brein tot er een barst in m’n schedel zit, maar ik kan niet zo goed bedenken waar die ontevredenheid vandaan komt.

En dan is er nog iets: ik studeer. Dat betekent dus dat ik niet 20 uur per week kan besteden aan reacties achterlaten bij andere blogs en ze lezen. Dat vind ik zo jammer! Misschien dat het daardoor een beetje voelt alsof ik minder ‘diep’ in de blogwereld zit. Hmm.

Dus ja, eigenlijk voel ik me gewoon een beetje ontevreden. Misschien heeft het ook wel te maken met (over)vermoeidheid en de gradatie ‘chagrijnige doosheid’ die daarbij komt kijken.

Hoewel ik het niet precies weet, ga ik wel m’n best doen om weer meer positieve energie uit bloggen te halen, en om weer frisse, nieuwe, leuke en interessante artikelen te maken. Niet dat ik nu niet m’n best doe, maar we gaan op zoek naar de frisse blik.

 

Bloggers: hoe vind jij je ‘frisse blik’ terug? Lezers: zijn de artikelen op Matte & Shimmer nog een beetje te hachelen?

 

 

Posts created 891

33 gedachten over “Achter het scherm | Bloglife crisis

 1. Herkenbaar! Ik vond die overgang ook heel erg lastig toen ik net weer begon met studeren na de zomervakantie. Het is vooral een kwestie van wennen en accepteren denk ik. De inspiratie komt wel weer!

 2. Ik denk zelf dat het ook komt doordat je nu studeert en het daar ontzettend druk mee hebt
  ik studeer nu zelf ook en als ik tijd heb lees ik andere blogs ‘s ochtends in de trein en mijn artikelen maak ik tussen de bedrijven door
  door alle drukte en vermoeidheid merk ik ook dat ik af en toe het idee heb dat het allemaal neit goed meer is
  want naar mijn mening wordt je blog juist steeds beter!

 3. Vervelend dat je je zo voelt. Soms heb je het gewoon zo druk dat je even geen tijd hebt voor andere dingen. Ik zou me over je blog in ieder geval geen zorgen maken want ik bezoek hem iedere dag heel graag!

 4. Moeilijk!! Ik probeer dan inspiratie op te doen bij andere bloggers en probeer overal om me heen een idee te zien zeg maar. Meestal helpt het lezen vab powerboeken ook wel, er zijn heel veel leuke boeken over bloggen enzo

 5. Wat vervelend dat je wat ontevreden bent over je blog. Ik kan je gerust stellen: je artikelen zijn nog steeds leuk πŸ™‚ Ik denk dat het hem toch wat in de drukte zit en je het gevoel hebt minder diep in de blogwereld te zitten inderdaad. Zelf vraag ik mij ook wel eens af hoe goed ik het doe, maar eerlijk gezegd probeer ik er niet teveel bij stil te staan en juist vooral te genieten van het bloggen. Als jij ergens met veel plezier over schrijft, merken je lezers dat en dat is positief voor je blog. Op sommige blogs merk je echt dat de blogger er zelf geen plezier meer uithaalt en dan klik je toch minder snel op een artikel.

 6. Herkenbaar hoor, ik denk dat veel bloggers die weleens hebben meegemaakt. Bij mij waait het vanzelf weer over, maarja, daar heb je dus weinig aan hihi. Ik denk dat jouw bezoekersaantallen wel deels bevestigen dat je goed bezig bent. Nu moet jij dat gevoel ook weer terug krijgen πŸ™‚

 7. Ik vind je blogposts nog steeds erg fijn om te lezen, hoor! Ik werk fulltime en heb ook niet altijd even veel tijd (of zin…) om ‘s avonds na m’n kantoorjob ook nog eens uren naar de laptop of m’n gsm te staren, blogs te lezen en reacties achter te laten. Dat probeer ik dan in het weekend in te halen, want die interactie met andere bloggers vind ik erg belangrijk. πŸ™‚ En natuurlijk kan je tonnen inspiratie uit andere blogs halen, een leuke bijkomstigheid.

 8. Leg de lat niet te hoog voor jezelf! Dat gaf mij een hoop rust. Ik heb op een gegeven moment me ook heel lang zo onbestemd ermee gevoeld, en dat kwam bij mij omdat ik mezelf allemaal verwachtingen had opgelegd, mijn lezers niet wilde teleurstellen, goede artikelen wilde schrijven in korte tijd, iets unieks wilde schrijven in plaats van het zoveelste dat iedereen al schrijft. Dat legt er best veel druk op. Blijf gewoon lekker doen waar jij je lekker bij voelt, besef dat je doet wat je kan en dat dat gewoon maar goed genoeg moet zijn. Beetje schijt hebben aan alles. Niemand verwacht meer van je dan jijzelf!

  Komt wel goed schatje πŸ˜‰

 9. Ik blog nog niet zo lang, maar ben soms ook helemaal niet tevreden. Fijn vind ik het dan als ik leuke reacties krijg, daar kan ik dan weer zelfvertrouwen uithalen. Overigens vind ik jouw artikelen heel leuk! Ik volg je nog niet zo lang, maar heb ze tot nu toe met veel plezier gelezen en je foto’s vind ik prachtig. X

 10. Haha, ik wil mijn 5 minuten terug!
  Hoe kom je daar nu weer bij? Hup, uit die winterdepressie en in de digitale pen. Ik herken het wel, kritisch zijn op je eigen blog is juist goed. Ik kreeg dat gevoel vorig jaar ook toen ik 40u per week werkte en daarnaast m’n blog deed. Dat kan gewoon niet! Dan moet je kiezen. Mijn bezoekersaantallen zijn toen enorm gedaald omdat ik geen tijd meer had om alles en iedereen te volgen. Zo jammer. Zorg dat je niet -net als ik- te ver gaat en plan alles. Zet desnoods een wekker, alles kost tijd om GOED te doen. Liefs Josine

 11. Ik weet wat het probleem is, je bereikt meer, en daardoor ligt de druk ook hoger om beter te presteren, maar het viel me inderdaad op, dat ik jou reacties bij mij ook mis πŸ™ ! Probeer er vooral van te genieten, en als je eens een dag overslaat, dan is dat zo, jou trouwe volgers zullen hier meer dan begrip voor hebben ! Ik dus ook πŸ™‚ <3

 12. Ik snap wel wat je bedoelt denk ik, ik probeer soms wat nieuwe dingen te doen die ik een beetje eng vind zoals een bijzondere review, YouTube filmpjes maken en de wekenlijkse of maandelijks artikelen te schrappen die ik toch niet meer zo zie zitten. Maar ik moet zeggen dat ik jou blog echt met heel veel plezier lees!

 13. Aah wat vervelend dat je je zo voelt Mariska! Ik lees jouw blog altijd met veel plezier. Ik heb zelf helaas ook niet altijd de tijd om op alle blogs te reageren, maar voor die van jou neem ik bijna iedere dag wΓ©l de tijd. En dat is met een reden, want ik vind je artikelen leuk en informatief. Dus wat mij betreft heb je geen frisse blik nodig. Dikke kus!

 14. Ja dit is heel herkenbaar! Soms heb ik ook gewoon geen inspiratie, dus laat ik mijn blog even voor wat het is. Dat geeft me dan wel rust. Het is soms ook leuk (wel spannend!) om echt iets totaal nieuws te proberen op je blog haha! Hopelijk gaat dit gevoel snel weer over want je doet het super goed <3

 15. Ik denk dat elke blogger wel eens zo’n periode meemaakt. Ik vind het ook erg moeilijk om te combineren met mijn studies. Zeker doordat ik journalistiek studeer, heb ik soms gewoon even een zin om niet te moeten schrijven…

 16. Meid Let op jezelf. Je blogt volgens mij dagelijks. Dat is best pittig naast al je werkzaamheden. Er is ook nog zoiets als ‘me time’ zodat je kun’t opladen en inspiratie kunt opdoen. Onderschat het niet, hoe leuk we bloggen ook vinden, het is praktisch een fulltime baan waar je continu mee bezig bent. Ook daar kun je een burn-out out door krijgen, door het proberen alle ballen omhoog te houden.
  Wellicht kun je met gastbloggers werken?

 17. Ik vind je artikelen nog steeds heel leuk hoor! Maar ken het gevoel wel vooral als je blog groter wordt, wil je dat vasthouden en daardoor komt er meer druk op denk ik. Maar je blog vind ik zeker leuk om te lezen!

 18. Ik vind je blog helemaal niet saai! Maar ik snap wel wat je bedoelt. Vooral dat je niet zoveel meer hebt om zelf blogs te bezoeken, te lezen en reacties achter te laten. Daar worstel ik ook mee en heb daardoor inderdaad het gevoel dat ik een beetje vanaf de zijkant toekijk ofzo. Maar zolang het nog goed gaat qua bezoekersaantallen en reacties en zolang je er zelf nog plezier hebt is er denk ik niet zoveel aan de hand. Wel vind ik het leuk om nieuwe rubrieken te beginnen of andere rubrieken net wat anders te doen. Ik vind het zelf namelijk niet leuk en niet uitdagend om steeds hetzelfde te doen. En wat (kleine) veranderingen in de layout zorgen er bij mij meestal ook voor dat ik weer tevreden ben met hoe mijn blog in elkaar zit.

 19. Als blogger voel ik hetzelfde wat jij nu hebt, views stijgen en aantal volgers .. maar het voelt nog niet fijn aan. Ik had hiervoor al geen tijd om andere blogs te lezen en daardoor voelde ik me wel beetje ego omdat zij wel de moeite namen om mijn blog te bekijken. Ik ben dus meer gaan focussen op andere blogs en instagrams en minder gaan instagrammen. Ik moest een bepaalde evenwicht vinden. Voorheen plaatste ik 3 instagram foto’s, nu 1 per dag. Hierdoor heb ik wel meer tijd om bijvoorbeeld bij jou een bezoek te kunnen nemen.

 20. Heel herkenbaar! Ik heb soms zelf ook wel eens dit soort periodes, dan blog ik vaak ook veel minder of zelfs even niet meer, gewoon omdat ik anders toch geen goede blog posts kan maken waarover ik tevreden ben. Dan maar liever even wat stilletjes op mijn blog dan blog posts die nergens op slaan! ? Maar ik lees je blog altijd graag en ik vind dat je het nog steeds super goed doet!

 21. Misschien heeft het ook wel te maken met de eisen die je stelt. Als je meer bezoekers krijgt, stel je misschien (onbewust) ook wel hogere eisen aan je blog. Daardoor ga je misschien (te?) kritisch kijken waardoor je onzekerder en meer ontevreden word? Succes met het combineren van je blog en je studie. Iets wat zeker niet altijd gemakkelijk is.

 22. Ik vind je blog nog steeds leuk hoor πŸ™‚ Wel rot dat je je zo voelt. Ik denk dat je het eventjes los moet laten en gewoon doorgaan met waar je mee bezig bent, vaak komt het gouden idee dan vanzelf πŸ™‚

 23. Ik herken het wel een beetje wat je zegt. Door de drukte heb ik niet het idee dat ik genoeg tijd heb om ook bij andere mensen comments achter te laten en mijn blog zo goed te promoten als ik eigen wil. Het is en blijft lastig om er een balans in te vinden en die ook vast te houden. Ik lees je artikelen graag en ze zijn zeker niet saai!

 24. Die positieve energie krijg je wel weer. Probeer juist je energie nu te gaan halen in dingen die je leuk vind en probeer jezelf niet een druk op te leggen dat je perse moet. Probeer dat stukje los te laten. Ja, dat is wel makkelijk praten, maar het is wel het proberen waard. Het komt goed, echt πŸ™‚

 25. Ik vind je artikelen ook niet saai. Ik kan uren kijken naar mensen die zichzelf kunnen opmaken namelijk! Maar als je dat gevoel hebt probeer voor de grap gewoon eens een ander soort artikel? En gooi er wat van je humor doorheen want die heb je πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven