zelf nepnagels lang mooi maken zetten

Budget DIY | Mooie, lange nepnagels

Budget DIY | Mooie, lange nepnagels

Nou ja, hoeft niet per sé lang, hoe je het zelf maar wilt! Gel of acryl is niet eens nodig. Je kan het gewoon lekker zelf doen, en ook nog eens budgetvriendelijk.

 

img_2070-2

 

Mijn eigen nagels kunnen heel lang groeien, maar breken ook snel weer af. Na een lange nagel-groei-en-afbreek-cyclus was ik er toch een beetje klaar mee: ik had wel zin in mooie nepnagels! Acryl- en gelnagels zijn vaak heel mooi, maar je moet elke keer naar zo’n salon of styliste, ze groeien snel uit, dan moet je het weer in laten vullen, en voor een arme student als ik is dat toch een smak geld.

Na wat research en hulp van schatjes heb ik ontdekt hoe je het goedkoop lekker zelf kan doen. Ik waarschuw je wel alvast, dit is niét in 10 minuten klaar. Je moet er wel eventjes voor gaan zitten. Maar goed, als je je nagels laat doen is dat eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal.

 

zelf mooie lange nepnagels maken zetten

 

Je hebt nodig:

 • Een mega zak nepnagels in verschillende maten (500 stuks, €3,50). Ik vind de nagels van AliExpress het fijnst, omdat die een stuk langer zijn dan die van Kruidvat of Etos. En ze zijn veel goedkoper. En ze werken fijner. Neem gewoon deze.
 • Een nagelvijl
 • Nagel lijm
 • Nagellak
 • Eventueel glitters en diamantjes, als je er een extravaganza party van wil maken.

 

DIY nepnagels mooi lang

 

Nu komen de stappen die het meest tijdrovend zijn. Zoek het goede formaat nepnagel voor je nagels. Daarna moet je de hele boel bij gaan vijlen. Ten eerste moet je de aanzet van de nagel (de kant waar je nagel uit je vinger groeit, zegmaar) in de goede vorm vijlen. De nepnagels zijn vaak heel rechthoekig, je vingers zijn dat niet.

Nadat de aanzet gevijld is plak ik de nagels op. Dat is zo gebeurd. Daarna moet je nog wel alle nagels (de uiteinden dus, de aanzet heb je al gedaan) vijlen in de vorm die je wilt. Je kan ze ook zo laten, maar dan zijn ze mega lang en rechthoekig enzo. Je moet de nagels uiteindelijk dus aan beide kanten gevijld hebben.

Het vijlen duurt het langst. Na de tweede keer vijlen hoef je namelijk alleen nog maar je nagels te lakken! En steentjes en glitter plakken en aanbrengen, als je voor de glitter party gaat.

 

zelf nepnagels lang mooi maken zetten

 

Dit is het resultaat na mijn eerste poging! Lange nagels, in het modelletje en kleurtje dat ik zelf wil, en ook nog eens lekker goedkoop. Geen uitgroei, geen invullen. Na 1-2 dagen haal ik de nagels eraf (da’s wel zo goed voor je nagels, en anders vallen ze er vanzelf een keer af) en plak ik ze weer op wanneer ik wil.

Vanaf nu heb ik dus altijd goedkope, lange, fabulous nagels wanneer ik dat wil!

Wat vind jij van nepnagels? Wat vind je van het resultaat?

 

Posts created 902

26 gedachten over “Budget DIY | Mooie, lange nepnagels

 1. Ik ben niet echt een fan van neppe plak nagels, ik vind ze wel altijd super mooi uitzien maar ben altijd bang dat ze opeens eraf vallen. Het resultaat mag er zeker zijn! Ben helaas ook niet echt een geduldig persoon wanneer het komt op vijlen ;p

 2. Die kleur en de nagels vind ik erg mooi! Voor mezelf alleen iets minder praktisch met kleine kids enzo. Meestal zoek ik toch nagellak die een week blijft zitten :-). Wel echt een hele goedkope budgetoplossing!

 3. mooi gedaan 😀 zelf heb ik lange nagels die bijna nooit breken, maar deze nepperts lijken me wel handig als er eentje breekt en ik de rest nog niet wil kort knippen :3

 4. Leuk! Mooi kleurtje ook!
  Zelf doe ik het ook al jaren op deze manier. Al laat ik ze zelf vaak gewoon zitten tot de uitgroei teveel wordt en het hangt ook van de lijm af die je gebruikt.
  Ik gebruik zelf altijd nagels die ik bij een aziatisch winkeltje koop, maar ik ga deze Aliexpress nagels ook eens proberen, ze zien er goed uit.

 5. Mooi resultaat zeg! Staat je prachtig en die kleur wauwie! Ik laat zelf liever mijn eigen nagels lang groeien. Mijn ervaringen met nepnagels zijn namelijk niet sl te best. Maar mocht ik een keer toch een mooie set op willen doen vanwege een bruiloft of een feestje bijvoorbeeld dan is dit zeker een goede optie. Waar ik benieuwd naar was, hoe krijg je de lijm er weer goed af? Met nagellak remover? Thanks voor je tip topper!

  1. Verschilt per lijm maar ik doe het met nagellak remover inderdaad. Nepnagels zijn nooit goed voor je nagels, voordeel van dit type is dat je het er na een dag weer af kan halen om de schade te beperken 🙂

 6. Ik vind het er tof uitzien! Ik zou er alleen zelf het geduld niet voor hebben. Plus dat ik het niet fijn vind aanvoelen op mijn vingers. Ben dan steeds bang dat de nagels eraf vliegen als ik aan het koken ben ofzo 🙂

  1. Ik ging vandaag een mega strakke skinny jeans passen in de winkels, toen waren ze ook niet zo handig xD Ik snap het gevoel maar voor een dagje of gelegenheid vind ik het wel mooi 🙂

 7. Het resultaat ziet er ontzettend goed uit! ik zet altijd zelf mijn gel nagels en ik kan er soms echt uren mee bezig zijn, ik vind het echter wel ontzettend leuk om te doen en daarom vind ik het niet erg. Lekker een maskertje op de kop, lekker gedoucht en lekker met de nagels bezig. Ik kan er echt van genieten haha

 8. Zelf heb ik eigenlijk altijd acryl nagels. Net als dat jij hebt kunnen mijn nagels heel lang groeien maar breken snel weer af. Over zelf plakken heb ik eigenlijk nooit gedacht, want heb het idee dat het voor mijn gevoel niet stevig genoeg gaan zitten. Het idee dat het geplakt is .. Ga ik alles heel voorzichtig doen haha

 9. Ik kan dus echt totaal niet omgaan met lange nagels, ik krab mezelf dan de hele tijd per ongeluk. Mega irritant. Maar ik vind het wel echt ultra beautiful staan, dus mega veel respect voor alle moeite die je erin gestopt hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven