Kylie Jenner Lip Kit

Make-up webwinkels die ik onbetrouwbaar vind

Onbetrouwbare make-up webwinkels

Kijk uit waar je bestelt! Hoe zonde zou het zijn als je je zuurverdiende geld uitgeeft aan make-up die nep blijkt te zijn? Daarom vertel ik welke webwinkels ik onbetrouwbaar vind en waar ik dat op baseer.

 

Kylie Jenner Lip Kit

 

Welke webwinkels vind ik onbetrouwbaar? Dit zijn webwinkels die groots (op o.a. Facebook) adverteren met ‘Kylie Jenner Lip Kit voor maar €7,95!’ of ‘We gaan nu Kat von D en Colourpop verkopen!’ Waarom ik dat onbetrouwbaar vind? De feiten even op een rijtje.

Ik kom ontzettend vaak zulke advertenties tegen op Facebook. Als ik vraag of hun producten echt zijn en of ze dat aan kunnen tonen, word ik meestal meteen geblokkeerd. Of ik krijg een botte reactie die klinkt als: ‘als je denkt dat het nep is, koop je het toch lekker niet?’ Niet een reactie waar ik als consument gerust van word gesteld.

 

oplichters

 

Zowel Kylie Cosmetics als Colourpop heeft duidelijk op z’n website staan dat de producten van hun merk uitsluitend op hun eigen website worden verkocht. Dit betekent dat er geen enkele (web)winkel toestemming heeft om hun producten (door) te verkopen.

Wat Kat von D betreft is Sephora het enige officiële verkooppunt.

Kylie Cosmetics of Colourpop op een andere website is dus waarschijnlijk nep, of het kan illegaal worden doorverkocht. Wanneer ik een erg lage prijs zie ga ik er vanuit dat het nep producten betreft. Iets wat verboden is in Nederland.

Daarnaast beweren de webshops vaak wél dat het echt is. Als ze dat beweren en het blijkt nep te zijn, betekent dat dat er niet alleen sprake is van het verkopen van neppe producten maar ook van dwaling of bedrog.

 

colourpop review makeup

 

Om jullie een handje te helpen in het kritisch zijn naar wat je koopt heb ik een lijstje samengesteld. De webwinkels in het lijstje voldoen aan de volgende punten:

 • Ze bieden Kylie Cosmetics, Colourpop of Kat von D aan
 • Ze beweren dat de producten écht zijn
 • De prijzen liggen vaak ver onder de normale prijs

Conclusie: Ik vind het zeer verdacht. Let dus goed op en wees kritisch bij onder andere deze webwinkels :

vanoutlet.nl
lipsonfleek.nlonlineoutlet.roermond (IG)
laplayawear.com
jimmerly.com
beautyandhealth.nl

Voordeeltrends heeft door middel van een reactie laten weten dat hun producten origineel zijn en dat hier ook aankoopbewijzen van zijn. Of dat ze een geautoriseerd verkooppunt maakt blijft een vraagteken.

 

Omdat m’n blog een enorm openbare plek is, waar ik voorzichtig moet zijn met felle of beschuldigende uitspraken, verwijs ik jullie liever door naar deze Facebookgroep: de zwarte lijst. Hier is een overzicht van webwinkels die echt onbetrouwbaar zijn en waar dames dit (helaas) uit ervaring kunnen vertellen.

 

Heb jij wel eens overwogen om bij een van deze webshops te bestellen?

 

 

Posts created 907

33 gedachten over “Make-up webwinkels die ik onbetrouwbaar vind

 1. Wanneer ze die producten voor zo’n lage prijs aanbieden gaat er bij mij eigenlijk meteen een belletje rinkelen. Triest dat ze je meteen blokkeren wanneer je ze confronteert met de waarheid. Goed dat je dit meld op je blog, hoop dat dit veel mensen miskoopjes bespaard 🙂

 2. Goed dat je hier aandacht aan besteed! Voordeeltrends komt nu elke keer voorbij in mijn Facebookfeed, maar ik moet zeggen dat ik het niet zo geloof. Daarnaast: zelfs al zouden de producten echt zijn, dan nog is de manier van verkopen niet legaal. Zelf bestel ik toch het liefst bij de bekende en betrouwbare webshops.

 3. Heel fijn dat je dit uit hebt gezocht en met ons deelt. Ik ben ook altijd zo baang dat ik een nep product ontvang als ik online bestel bij een onbekendere webshop. Daarom doe ik dat dus ook nooit. Handig om te weten dat Colourpop en Kylie cosmetics alleen op de officiële site verkocht worden. Dat wist ik nog niet!

 4. Goed dat je dit gespot hebt. Gek genoeg vallen mij die advertenties nooit op of ik scroll heel snel door. Best vreemd dat FB geen “keurmerk”heeft voor bedrijven, eigenlijk kan iedereen er wat op knallen.. Hoewel, ik had laatst een filmpje met een kerstproduct van een paar seconden. Op de achtergrond hoorde je de radio met een kerstmuziekje. Het werd direct geblokkeerd plus een waarschuwing erbij… vanwege de muziekrechten van dat nummer uit de jaren ’50 hahaha. Heb ik weer,

 5. Ik koop eigenlijk alleen make-up in ‘echte’ winkels. Wanneer dat online is koop ik dat ook alleen maar bij de bekende winkels. Ben veel te bang dat er iets gebeurd met mijn geld of dat er andere dingen gebeuren haha.

 6. Aah, zo balen dat zulke sites er tussen zitten hè! Maar wel enorm fijn dat je hebt uitgezocht welke sites niet betrouwbaar zijn. Ik koop vaak echt alleen bij winkels zoals Sephora. Ik heb dat nog nooit met cosmetica gehad, maar wel iets soortgelijks met een mobiel via marktplaats. Ik was toen 16 jaar dus dan is dat gewoon erg veel geld. Ik had het geld in goed vertrouwen overgemaakt en ik kreeg alleen een mailtje dat het pakketje beschadigd was teruggekomen en ze het niet aandurfden om het alsnog naar me te sturen voor het geval dat de telefoon ook niet zichtbare schade had opgelopen. Op de vraag of ze dan mijn geld z.s.m. wilde terugstorten kreeg ik nooit reactie. Zelfs mijn vader heeft destijds contact opgenomen, om even te mailen dat dit wel een hele zielige actie was bij een meisje van 16. Maar goed, heeft niks geholpen. Sindsdien hanteer ik de regel: als het te mooi is om waar te zijn, niet doen. Geldt ook voor zulke producten!

 7. Wat een goed artikel zeg! Ik durf ook niet zo goed bij “onbekende” winkels te bestellen.. Ik test het ook liever voor ik het koop, bestel alleen heel soms iets bij boozyshop, en vroeger bij aliceandjo 🙂

 8. Ik koop alleen make-up bij bekende winkels. Ik heb ooit een keer een neppe the balm palette gekocht op alie express, maar daar wist ik gewoon van dat het nep was

 9. Fijn dat je hier aandacht aan besteed. Ik trap hier zelf ook niet in maar ik ken genoeg meiden die niet begrijpen dat het niet nep kan zijn. Zo had een vriendin laatst een mac lipstick gekocht bij Ali. Ze dacht gewoon dat het echt was maar toen het product binnenkwam, kwam ze erachter dat het nep was en niet eens leek op haar ‘echte’ variant.

 10. Ik bestel zulk soort dingen alleen maar op de officiele website en niet op een website waarbij ik echt heel erg twijfel. Tenzij ik bewust kies voor een nep product maar dan ga ik liever naar Aliexpress. Laatst maakte kylie ook een snap waarbij ze zei dat ze erg veel kritiek kreeg van mensen omdat ze een verkeerde kleur kregen terwijl ze toch alleen de goede producten via haar eigen website verkopen. Ik vind het maar raar, een beetje meeliften op het succes van een groot make-up merk

 11. Ik koop nooit bij zulke shops. Ik heb zelf jarenlang in een parfumerie gewerkt en weet maar al te goed dat dit soort sites bestaan. Ik betaal liever de gewone prijs en wetend dat ik dat ik een origineel product heb. Wel goed dat je dit onder de aandacht brengt!

 12. Ik ben altijd super voorzichtig met makeup en skincare items. Ik koop ze altijd via de officiele websites want ik heb echt HAAT aan neppe spullen. Ik begrijp heel goed dat sommige spullen aan de dure kant zijn en dat je ze ergens anders dan voor goedkoop gaat halen, maar dan heb je wel iets wat nep is en met super vreemde ingrediënten erin. Ik heb daarom nooit van zulke websites besteld. Als ik zo’n sponsor advertentie tegenkom op Facebook waarbij een webshop een Kylie Lipkit voor 9 euro verkoopt, laat ik altijd kinderachtig een comment achter met: FAKE!

 13. Ik vertrouw dit soort ‘gekke’ aanbiedingen ook nooit! Als ik make-up bestel via internet doe ik dat het liefst via een webshop waarvan ik 100% zeker weet dat het klopt

 14. Wij verkopen uitsluitend 100% originele producten en dus ook originele Colourpop en Kat Von D.

  Het verkopen van namaak producten is ten strengste verboden.
  Voordeeltrends heeft een webwinkel keurmerk en bij ons kan je achteraf betalen en gratis retourneren.

  Bijgevoegd hebben wij een track en trace link van Colourpop zelf zodat jullie zelf kunnen zien dat wij het bij Colourpop zelf vandaan halen.

  Dat wij hier vermeld worden vinden wij uiterst vervelend en teleurstellend.
  Naast Colourpop en Kat Von D verkopen wij alle grote merken zoals Dior, Chanel, YSL, D&G, Armani etc.
  Omdat wij zelf persoonlijk ontzettende grote fans van Colourpop zijn hebben wij Colourpop en Kat Von D in ons assortiment toegevoegd om onze klanten ook kennis te laten maken met deze prachtige merken.
  Het laatste wat we dan willen is geassocieerd worden met na-maak!

  1. Lijkt me vrij duidelijk dat genoemde merken niet aan doorverkoop doen en dat dus ook verboden is, ongeacht of het nep of echt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven