visa lux cosmetics highlighter review

Achter het scherm | Hoe ik bloggen en school combineer

Achter het scherm | bloggen en school combineren

 

Elke dag komt er op m’n blog een nieuw artikel uit, dat zijn 7 artikelen in de week. Eerst had ik hier ruim de tijd voor, maar nu ik een fulltime opleiding doe is dat toch iets lastiger geworden. Toch zorg ik nog steeds dat er elke dag een nieuw artikel klaar staat. Hoe doe ik dit?

 

visa lux cosmetics highlighter review

 

Ten eerste heeft school voor mij wél voorrang. Het is m’n hoogste prioriteit. En dat moet ook wel, omdat ik het gewoon allemaal wil halen. Toch wil ik dat m’n blog daar niet onder gaat lijden. En dat gaat naar mijn idee eigenlijk wel redelijk goed.

Voordat ik met school begon dit jaar heb ik ervoor gezorgd dat ik al een week vooruit gewerkt heb met m’n artikelen. Op die manier heb ik een week speling. Als ik in een drukke week maar een paar artikelen af krijg, heb ik dus niet meteen een probleem. Best wel handig, om wat artikelen achter de hand te hebben.

Daarnaast verdeel ik het maken van blogartikelen: ik maak onderscheid tussen artikelen die veel tijd kosten en artikelen die wat minder tijd kosten. De artikelen die wat minder tijd kosten maak ik doordeweeks, soms in stukjes. Als ik uit school kom maak ik bijvoorbeeld wat foto’s, de volgende dag bewerk ik die een beetje en schrijf ik het artikel erbij.

 

visa lux cosmetics review

 

Elke vrijdag komt er dus ‘Achter het scherm’. Dat maak ik altijd donderdag, de dag van te voren. Ook ‘Make-up nieuwtjes en updates’ maak ik altijd de dag van te voren, met die rubriekjes werk ik niet vooruit. Voor deze artikelen hoef ik geen ingewikkelde foto’s of make-up looks te maken, dus qua tijd kan dat ook altijd.

In het weekend maak ik dan de artikelen die meer tijd kosten of waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Daarna plan ik alles in.

Zelfs met de drukte en gekte in de tentamenweken weet ik er nog wat blogwerk uit te persen. Dat is niet eens zo lastig: af en toe heb ik gewoon een pauze nodig, anders kan m’n hoofd geen informatie meer opnemen. Dan ga ik iets voor m’n blog doen. Een lijstje maken van onderwerpen, foto’s, of een artikel schrijven.

Op die manier krijg ik het toch voor elkaar om elke dag een nieuw artikel voor jullie klaar te hebben! En daar ben ik best wel blij mee. Dat ik geen bijbaantje heb helpt ook wel mee. Je hoeft eigenlijk niet eens een mega strakke planning te hebben om bloggen te kunnen combineren. Je moet uitvogelen wat er voor jou werkt.

Bloggers: vinden jullie het lastig om alles te combineren? Niet-bloggers: raak jij wel eens in de knoop met wat je allemaal moet doen?