visa lux cosmetics highlighter review

Achter het scherm | Hoe ik bloggen en school combineer

Achter het scherm | bloggen en school combineren

 

Elke dag komt er op m’n blog een nieuw artikel uit, dat zijn 7 artikelen in de week. Eerst had ik hier ruim de tijd voor, maar nu ik een fulltime opleiding doe is dat toch iets lastiger geworden. Toch zorg ik nog steeds dat er elke dag een nieuw artikel klaar staat. Hoe doe ik dit?

 

visa lux cosmetics highlighter review

 

Ten eerste heeft school voor mij wél voorrang. Het is m’n hoogste prioriteit. En dat moet ook wel, omdat ik het gewoon allemaal wil halen. Toch wil ik dat m’n blog daar niet onder gaat lijden. En dat gaat naar mijn idee eigenlijk wel redelijk goed.

Voordat ik met school begon dit jaar heb ik ervoor gezorgd dat ik al een week vooruit gewerkt heb met m’n artikelen. Op die manier heb ik een week speling. Als ik in een drukke week maar een paar artikelen af krijg, heb ik dus niet meteen een probleem. Best wel handig, om wat artikelen achter de hand te hebben.

Daarnaast verdeel ik het maken van blogartikelen: ik maak onderscheid tussen artikelen die veel tijd kosten en artikelen die wat minder tijd kosten. De artikelen die wat minder tijd kosten maak ik doordeweeks, soms in stukjes. Als ik uit school kom maak ik bijvoorbeeld wat foto’s, de volgende dag bewerk ik die een beetje en schrijf ik het artikel erbij.

 

visa lux cosmetics review

 

Elke vrijdag komt er dus ‘Achter het scherm’. Dat maak ik altijd donderdag, de dag van te voren. Ook ‘Make-up nieuwtjes en updates’ maak ik altijd de dag van te voren, met die rubriekjes werk ik niet vooruit. Voor deze artikelen hoef ik geen ingewikkelde foto’s of make-up looks te maken, dus qua tijd kan dat ook altijd.

In het weekend maak ik dan de artikelen die meer tijd kosten of waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Daarna plan ik alles in.

Zelfs met de drukte en gekte in de tentamenweken weet ik er nog wat blogwerk uit te persen. Dat is niet eens zo lastig: af en toe heb ik gewoon een pauze nodig, anders kan m’n hoofd geen informatie meer opnemen. Dan ga ik iets voor m’n blog doen. Een lijstje maken van onderwerpen, foto’s, of een artikel schrijven.

Op die manier krijg ik het toch voor elkaar om elke dag een nieuw artikel voor jullie klaar te hebben! En daar ben ik best wel blij mee. Dat ik geen bijbaantje heb helpt ook wel mee. Je hoeft eigenlijk niet eens een mega strakke planning te hebben om bloggen te kunnen combineren. Je moet uitvogelen wat er voor jou werkt.

Bloggers: vinden jullie het lastig om alles te combineren? Niet-bloggers: raak jij wel eens in de knoop met wat je allemaal moet doen?

 

 

Posts created 907

30 gedachten over “Achter het scherm | Hoe ik bloggen en school combineer

 1. Voor mij werkt het beste om flink vooruit te werken. Zo heb je veel speling en kun je tussendoor werken aan producten die je eerder online wil hebben maar heeft het niet zoveel haast, omdat je altijd nog andere producten hebt.

 2. Knap hoe je dit doet Mariska! Ik werk vier dagen en daarnaast heb ik een heel gezin te runnen dus het is soms puzzelen. Maar het bloggen en mijn you tube kanaal vind ik zo leuk om te doen dat ik er wel tijd voor maak 🙂

 3. Ik vind het niet per se lastig te combineren maar blog nu wel 4 dagen in de week in plaats van vijf. Vorig jaar zat ik in mijn examen jaar en vond ik het af en toe lastig maar nu ik studeer heb ik het een periode nog moeilijker gevonden. Hierdoor heb ik ook twee weken niks gepost. Maar inmiddels zit ik weer in de flow en gaat het 4x per week posten prima. Af en toe vind ik het ook gewoon heerlijk artikeltjes te typen in de trein

 4. Hmmm, dat heb je goed aangepakt! Ik zat al echt te denken hoe je dit elke dag kon doe sinds je was begonnen met de opleiding. Ik probeer ook altijd een week vooruit te werken, maar de ene week gaat het makkelijker dan de andere. Heb het soms wel lastig met bepaalde blogs. Vind het super knap van je dat je dit zo goed kan bij houden ondanks alles! <3

 5. Ik vind het knap hoe je alles zo weet te combineren en altijd van tevoren artikelen ingepland hebt staan! Zelf werk ik bijna nooit vooruit, behalve met foto’s maken. Ik ben iemand die juist het beste onder druk schrijft, maar kan wel erg jaloers zijn op mensen die zo goed weten te plannen 🙂

 6. Ik zit dan niet meer op school, maar werk bijna fultime. 7 artikelen gaat mij echt never nooit lukken. Ik wil ook nog afspreken met vriendinnen, af en toe een dag series kijken en weet ik wat al niet meer. Voor mij is dit een goede balans 🙂 en daar gaat het uiteindelijk. Dat het werkt voor JOU! Ik vind het knap meis, dat je alles zo goed draaiende houdt.

 7. Soms is combineren heel erg moeilijk. Ik werk fulltime, blog iedere werkdag en doe een HBO studie deeltijd. Ik kom af en toe echt tijd te kort, maar goed, dan maar een keer een slapeloos nachtje. Gelukkig red ik het uiteindelijk altijd wel om alles af te krijgen!

 8. Poeh, het lukt mij al een paar jaar niet meer om het goed te combineren. Vind ik soms best jammer, maar ja, werk gaat wel voor. Werken, sporten, af en toe ook nog even afspreken met mensen en de week is zo volgepland. In de weekenden uitslapen, schoonmaken, series kijken (ook belangrijk), ook afspreken met mensen of iets leuks doen, ook nog eens een uurtje een boek lezen, en dan gaat die blogtijd wel erg achteruit. Maar goed, dan ben ik des te blijer als ik er weer eens iets uit weet te persen! Gisteren gewoon 2 stuks geschreven, dus vandaag eentje daarvan live. De andere moet ik nog even mee wachten omdat ik nog informatie moet aanvullen…Yay! Maar ik vind het knap van je hoor! Heel goed dat je vooruit plant, ik heb dat voornemen ook nog…nouja, bijna nieuwjaar zullen we maar denken.

 9. Voor mij is het soms ook wel echt even puzzelen. Ik plaats 3 tot 4 keer per week een artikel en daarbij werk ik ook nog 3 dagen per week en heb ik een huishouden en gezin te runnen. Soms best stressvol maar het is wel te doen. Ik werkte hiervoor 4 dagen en dat was toch wel een stuk moeilijker. Ik vind vooral foto’s maken wel lastig soms. Het moet overdag ivm daglicht dus moet ik vrij zijn en mooie foto’s maken kost ook best wat leuk. Maar ik blijf het leuk vinden 🙂
  7 artikelen per week zoals jij, dat red ik echt niet dus vind het wel knap van je xx

 10. ik begon met bloggen toen ik nog een HBO opleiding volgde, fulltime stage liep, werkte en een huishouden te runnen had aangezien ik al sinds mijn 17e niet meer thuis woon XD plannen is belangrijk! zeker ook nu nog omdat ik 6 dagen per week werk :3

 11. Ik vind het echt knap van je 🙂 Ik red dat niet, dan zou ik gek worden. Ik ben van 3 naar 2 artikelen per week gegaan omdat het te druk is met school, stage en bijbaan. Ik vind het mooi beschreven de planning voor je blog werkt!

 12. Ik vond het tot voor kort best wel moeilijk om constituent te bloggen, maar ik werk nu ook een week vooruit en ik moet zeggen dat het me ontzettend goed bevalt! als er een keer iets tussendoor komt zit ik niet s’nachts tot laat nog een artikel te maken maar rustig te slapen omdat er toch een artikel online komt. Ik moet het nu nog volhouden maar ik denk dat het wel goed komt

 13. Respect hoor! Vind het heel knap van je dat je iedere dag een leuk artikel online hebt staan terwijl je ook een fulltime HBO studie doet. Ik vind het soms al een uitdaging om drie keer per week wat leuks online te zetten en ik werk ‘maar’ 24 uur per week. (Ok, ben daarnaast wel moeder van een 2,5-jarige én hoogzwanger, detail…)

 14. Ik vind het heel knap dat je dit doet! Ik heb nu zelf een tussenjaar en heb nog geen ervaring met bloggen combineren met school, maar ik kan me voorstellen dat het heel lastig is. Keep up the good work, en heel goed dat je school prioriteit geeft. Liefs x

 15. Ik blog 3 keer per week maar plan het ook al een week vooruit. Anders haal ik het ook niet met mijn full time job. Zeker nu is zwanger ben heb ik vaak ‘s avonds niet veel zin meer om voor mijn laptop te zitten om te bloggen.

 16. Leuk om te lezen! Ik vind het heel knap hoor dat het je lukt. Zelf zou ik het ook wel willen, maar het is niet voor mij weggelegd. Naast school en stage werk ik 2 a 3 nachten (ja, ik werk in de nachthoreca), waardoor ik het grootste deel van het weekend overdag in bed lig en dus geen nieuwe foto’s kan maken… Dat doe ik meestal op een doordeweekse dag, maar soms heb ik ook gewoon geen zin of geen inspiratie! 🙁

 17. Ik vind het ook fijn om vooruit te werken. Soms zit ik in een goede ‘flow’ en knallen de artikelen zo op papier, en de andere keer weet ik niet waar de tijd vandaan te halen. Een voorraadje geeft rust.

 18. Echt knap dat het je lukt om zoveel artikelen te schrijven naast school! Ik vraag me af hoelang je gemiddeld doet over een artikel want ik kan er soms super lang aan zitten. Maar je artikelen lezen altijd fijn en zien er goed uit 🙂

 19. Knap hoor! Elke dag een artikel. Ik werk echt met een serieuze planning, zo kan ik rustig een week bij wijze van spreken niets schrijven en nog steeds m’n artikels klaar hebben staan! Qua datum switchen ze soms wel eens maar zo weet ik ook exact wanneer iets online komt enzovoort!

 20. Ik vind het ontzettend knap van je hoe je dat allemaal doet.
  Zelf werk ik ook op deze manier maar het is al een paar keer in de soep gelopen.Knap hoe jij je hier aan kunt vast houden. Ga zo door toppertje!

 21. Ik raak weleens in de knoop met alles wat er gedaan moet worden, vooral al die dingetjes die nog ‘even’ tussendoor moeten. Gelukkig kan ik goed plannen en als ik gewoon altijd begin met datgene wat het belangrijkst is dan komt het meestal wel goed. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven