hoe maak je eyeliner tips hacks

Eyeliner tips en hacks | Voor iedereen die moeite heeft met eyeliner

Hoe maak je winged eyeliner?

Make-up is niet altijd makkelijk en niet iedereen is met eyeliner-skills geboren. Het kan best een lastig werkje zijn. In dit artikel geef ik tips voor eyeliner zodat je je skills op kan krikken.

 

hoe maak je eyeliner tips hacks

 

Kijken en bepalen. Als je moeite hebt met eyeliner is het wel zo slim om niet meteen aan de slag te gaan en eerst te gaan kijken hoe en waar je die eyeliner precies wil gaan zetten. Mijn advies voor een wing is om je onderste wimperrand te volgen, alsof je ‘m verder uit wil gaan tekenen. Op het eerste plaatje heb ik met een stippellijntje aangegeven wat ik daar precies mee bedoel. Dat wordt de basis voor je wing.

Je kan zelf een stippellijntje maken om te volgen, of goed kijken en onthouden hoe je wing gaat lopen. Als je het jezelf heel makkelijk wil maken plak je een stukje plakband langs je wimperrand (waar het stippellijntje zit). Dan weet je ook meteen zeker dat ‘ie strak wordt.

 

Kat von D Tattoo Liner Trooper review

 

Welke (soort) eyeliner?

Voor die wing kun je verschillende soorten eyeliner gebruiken: een eyeliner pen of stift, liquid eyeliner, gel eyeliner of een oogpotlood.

Als je het allemaal moeilijk vindt raad ik je aan om met een oogpotlood of een stift te werken. Liquid eyeliner dekt beter, net als gel eyeliner, maar als je een foutje maakt wordt het een vlekkerige boel. Met een potloodje of een stift schiet je minder snel uit. Voor een intens zwarte eyeliner kun je namelijk altijd nog liquid- of gel eyeliner over je basis heen doen.

Heb je rimpellige, hangende of gevouwen oogleden? Dan is het nΓ³g handiger om de basis van je eyeliner met een potloodje te maken.

Neem je tijd. Eyeliner leren zetten is eigenlijk een proces en een plan. Dat klinkt heel ingewikkeld en zwaar, maar ik ben bloedserieus. Het is een proces omdat je niet in 1 dag opeens mega snel een perfecte eyeliner kan zetten, dat kost tijd. Het is een plan omdat je het in stappen doet: goed kijken en bepalen hoe je ‘m wilt, vervolgens een basis maken (stippellijntje of plakbandje), daarna maak je de liner af en vervolgens kun je ‘m nog ‘inkleuren’ met een eyeliner die dieper zwart is.

 

wunderbrow review

 

Het is niet zo moeilijk; het is wΓ©l een kwestie van geduld. Als je het gehaast probeert krijg je ongelijke eyeliner, ga je uitschieten of maak je vlekken, en dat willen we natuurlijk niet hebben. Dus:

 • Kies een eyeliner
 • ‘Schets je plan’ oftewel maak een stippellijntje of plak aan plakbandje langs je onderste wimperrand
 • Vul het plan in
 • Kleur het in met een diep zwarte eyeliner
 • Werk het eventueel af met concealer

Kleine foutjes kun je namelijk makkelijk verbeteren door het af te werken met concealer en een klein kwastje. Wacht wΓ©l eerst eventjes totdat de eyeliner droog is zodat het niet gaat mengen en vlekken.

 

Vind je eyeliner moeilijk of ben je een geboren professional?

 

 

Posts created 884

32 gedachten over “Eyeliner tips en hacks | Voor iedereen die moeite heeft met eyeliner

 1. Heel mooi ik heb daar altijd problemen mee met eyeliner zetten maar hoe jij het dan doet vind ik mooi ga ik ook proberen en ik heb een vraagje waar heb jij die mooie wimpers gekocht ?

  Groetjes

 2. als ik ergens moeite mee heb dan is het wel eyeliner. De manier van een stippellijntje heb ik nog nooit geprobeerd maar ergens heb ik een voorgevoel dat zelfs dat lijntje bij mij niet gaat lukken. Ik doe het nu altijd met zwarte oogschaduw en een schuin afgesneden kwastje. Niet zo intens als eyeliner, maar werkt voor mij wel het meest netjes.

 3. Fijne tips geef je meis! Ik ben zeker geen geboren professional haha maar ik draag niet zo vaak een winged eyeliner omdat ik dat bij mij niet zo mooi vind staan. En een gewoon lijntje gaat me wel makkelijk af πŸ˜‰

 4. Wat een handige tips! Ik gebruik graag vloeibare eyeliner of een potlood maar het is inderdaad een kwestie van geduld. Oefening baart kunst πŸ™‚

 5. Een wing is me nog nooit gelukt.. Misschien lukt het wel met deze tip. Ik heb het ook al eens geprobeerd met plakband, maar het mislukt altijd wanneer ik het lijntje wil verbinden…

  1. Met het lijntje verbinden: probeer eens laag te beginnen (als je snapt wat ik bedoel) en dan langzaam omhoog te werken in plaats van een driehoekje maken en die inkleuren πŸ™‚ Dat de verbinding eerst heel dun is en je die steeds ietsje dikker maakt. Hopelijk kan je hier wat mee πŸ™‚

 6. Zolang ik het met een stift doe gaat het goed, haha. Heb daar trouwens wel echt mee moeten oefenen hoor, want in het begin was het echt een drama. Gelukkig gaat het nu al een tijdje aardig goed! Alleen soms zitten er van die dagen bij… dan ziet het er Γ©cht niet uit. :’)

 7. Jij bent ook wel een meester in het maken van wings! Maakt ooglooks echt af he? Bij mij lukken wings op de een of andere manier nooit zo mooi. De plakbandtruc gebruik ik wel regelmatig.

 8. Mijn rechteroog gaat perfect, maar dan is mijn linkeroog aan de beurt en dat gaat altijd scheef, bobbelig en/of slordig. Met washi-tape lukt het aardig, maar dan nog een wattenstaafje erbij voor de uitschieters. Ik heb ook al veel tips uitgeprobeerd, zoals linkerkant met linkerhand opmaken, een steun onder mijn elleboog, maar tot op heden heb ik dΓ© gouden tip nog niet gekregen.

  1. Misschien eens proberen met concealer bij te werken (wanneer de eyeliner droog is) in plaats van met een wattenstaafje corrigeren? Bij mij wordt het met een wattenstaafje sneller een kliederboel.

 9. Fijne tips! Ik was zelf in het begin totaal niet goed in het aanbrengen van eyeliner, maar ik kan het inmiddels vrij snel, dus dat scheelt. Oefening baart echt kunst als het om eyeliner gaat! De tip van het plakband gebruik ik soms stiekem alsnog als ik een extra strakke lijn wil en ik er zin in heb.

 10. Super goede tips. Ik ben ook begonnen met puntjes zetten toen ik nog niet zo goed eyeliner kon aanbrengen. Ik ben nog steeds geen pro;), maar dat heeft me echt geholpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven