Jeffree Star Cosmetics Androgyny review

Achter het scherm | Stress, chaos en drama

Achter het scherm

 

Het is weer vrijdag; tijd om jullie eens mee te nemen in een stukje van m’n leven. Dit keer een heel persoonlijke update: het gaat er allemaal niet zo makkelijk aan toe. Klinkt allemaal best negatief, maar gelukkig weet ik er toch iets positiefs uit te halen. Zelfs als het allemaal niet meezit.

 

Jeffree Star Cosmetics Androgyny review

 

Tentamenstress

Zoals jullie weten -of niet- ben ik na een lange tijd en struggle dit schooljaar weer begonnen met een studie. Het was allemaal heel erg wennen, wat allemaal eigenlijk relatief heel goed is gegaan. Totdat de onvermijdelijke cirkels van de hel voor de deur stonden: tentamens.

Ik heb al vaker verteld over m’n angststoornis. Waar een ‘normaal’ persoon al genoeg druk en stress zal ervaren door tentamens, speelt dit bij mij ook nog eens in op m’n angstproblemen. Resultaat: ik voel me een deer in headlights of een kat in het nauw gedreven. Vooral omdat het m’n eerste tentamenweek van dit schooljaar is levert het veel spanning op. Waardoor m’n angstklachten (hopelijk tijdelijk) weer verergerd zijn.

Desondanks heb ik me door de eerste 3 (van de 5) cirkels van de hel a.k.a. tentamens heen geslagen. Dit waren ook de moeilijkste tentamens; vanaf hier is het dus ook weer wat rustiger.

 

Het lieve omaatje

Zoals jullie weten hebben ik en mijn familieleden iemand speciaals: de coolste, liefste en meest geweldige oma ter wereld. Des te meer pijn doet het om te moeten horen dat haar gezondheidssituatie nare vooruitzichten schept, om het maar even zo te zeggen. Uit respect en privacy ga ik daar niet verder op in, maar je kan je vast voorstellen dat zoiets echt in m’n hoofd gaat zitten.

Ik wil het niet accepteren, het doet pijn, en ik kan er niks aan veranderen. Heel erg naar. Alles bij elkaar opgeteld is het dus allemaal best wel pittig. Maar er is ook een positieve kant aan al deze moeilijke dingen:

Ik doé het namelijk wel gewoon allemaal. Ondanks m’n angstproblemen, stress en al het slechte nieuws heb ik wél goed voor m’n tentamens geleerd en ze gemaakt. Ik onderhoud m’n blog. Ga naar school.

 

Morphe 35O (Matte) review & look

 

Ja, het is allemaal moeilijk. Écht heel moeilijk, ik ga het niet mooier maken dan het is. Wat m’n oma betreft ga ik misschien wel de zwaarste periode van m’n leven tegemoet. Maar:

Ik ga naar school, ik maak tentamens, ik heb leuke, lieve en steunende vrienden, liefhebbende en leuke familie, een lieve vriend die er altijd voor me is, m’n blog met alle lezers en reacties waar ik blij van word, en nog veel meer. En misschien wel het belangrijkst: mezelf. Want ik blijf het proberen en doen.

Dus ja, er speelt even veel negativiteit. Dingen waar ik doorheen moet bijten, maar gelukkig ook veel mooie mensen en dingen. En op die manier zal ik het allemaal moeten doen.

 

Ben jij iemand die gestresst raakt van tentamens of toetsen?

Posts created 902

33 gedachten over “Achter het scherm | Stress, chaos en drama

 1. Jeetje, wat heftig om dat te lezen over je oma! Heel erg veel sterkte! Ik kan me voorstellen dat het allemaal een beetje veel is, ook met de tentamens erbij.

 2. Heftig zeg zeker wat betreft je oma dat is inderdaad nwat je dan de hele tijd bezig houd. Angststoornis is ook iets wat veel mensen niet begrijpen maar dat is heel erg zeker als het gaat om tentamens. Mijn vriend heeft nu heel veel last van angststoornis. Ik wens je heel veel sterkte en succes met alles!

 3. Wat heftig meis, kan me voorstellen dat al deze dingen je niet in de koude kleren gaan zitten 🙁 Gelukkig blijf je ondanks alles toch positief, goed van je! Heel veel sterkte en succes nog met je tentamens.

 4. Wat vervelend allemaal zeg, dat is niet niks. Ik vind het heel knap van je dat je toch je tentamens überhaupt maakt en er zo voor gaat. Heel veel sterkte, liefs.

 5. Wat heftig om te lezen van je oma. Die tentamens die je er dan nog naast krijgt zijn dan misschien nog wel extra vervelend. Heel veel sterkte met alles! Ik moet zeggen dat ik het knap vind dat je ondanks je angsten nu toch doorzet en gewoon alles doet.

 6. Heel veel sterke Mariska! Het is zo moeilijk als iemand waar je veel van houdt niet meer gezond is.. Geniet van de momenten samen en hou je vast aan de kleine geluksmomentjes!

  Liefs, Merel

 7. Wat ontzettend verdrietig dat de gezondheidssituatie van je oma zo zorgelijk is. Zoiets doet heel erg veel zeer en zorgt absoluut voor veel stress en spanning. Wat mooi dat je dit artikel toch op zo’n positieve manier af heb gesloten. Ik wens je heel veel succes met je tentamens en schoolgerelateerde dingen en veel sterkte met betrekking tot je oma. <3 Lief zijn voor jezelf.

 8. Koester de momenten die je met je oma nu hebt. Heel eerlijk gezegd had ik daar totaal geen tijd voor bij mijn moeder toen zij heel ziek was, want net zoals jij was ik heel verdrietig. Ik vind het heel knap van je dat je door all deze omstandigheden erin slaagt om elke dag nog iets op je blog te zetten en ook je Instagram. School is natuurlijk belangrijk maar je oma heb je maar voor 1x. Ook heel dapper van je dat je dit met ons wilt delen dat het gewoon even niet gaat zoals je het wilt hebben. Ik heb altijd al stiekem aan je oma zitten denken sinds je mij had verteld dat ze ziek was en dat ze alles voor je betekend. Ik wens je alle liefde en sterkte <3

 9. Wat naar om te horen dat je zoveel stress hebt. Nog naarder om het nieuws over je lieve oma te lezen. Ik hoop dat je nog zo lang en veel mogelijk van haat kunt genieten! Maar ook echt top om te lezen dat je doorgaat en ondanks je angststoornis de kar gewoon trekt. Petje af!!

 10. Wat ontzettend verdrietig van je oma, knap van je dat je ondanks dat gewoon blijft doorgaan, dat zou ik denk ik niet kunnen. Super dat je je door de eerste tentamens heen hebt geslagen, de eerste zijn altijd het moeilijkst. Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop dat je nog een beetje kunt genieten <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven