Blogtalk | Waar ik me aan stoor in de blogwereld

Blogtalk | irritaties in de blogwereld

 

Bloggen is leuk, ik doe het met veel plezier en ik word er nog steeds hartstikke blij van. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet eens ergens wat over te zaniken heb. Sommige dingen storen me gewoon.

Dat betekent trouwens niet dat ik geen respect voor die blogs heb of ze minder goed vind, het is gewoon niet mijn stijl of pakkie-an.

 

img_12308

 

Met dikke stip op nummer 1: POP UP RECLAMES.

Stop deze waanzin. Zo’n ding popt up in je scherm, je kan meteen niet meer lezen wat je aan het lezen was, leeservaring geruïneerd. Zo’n kleine Facebook pop-up is dan nog het minst erg, hoewel die ook gewoon je hele scherm vult als je op je telefoon zit. Als ik het te veel op een blog tegenkom ga ik ‘m boycotten. Pop ups, blegh. Doe die zooi lekker in je sidebar.

 

Ongeloofwaardige samenwerkingen

Het is heel leuk om samenwerkingen aangeboden te krijgen. Je mag iets moois proberen en je mag het ook nog eens houden. Ik snap dat het verleidelijk is om allemaal aan te nemen, maar doe het niet. Kies wat er echt bij jou en je blog past. Als ik een product niet van m’n eigen geld zou willen kopen, ga ik het ook niet gratis aannemen.

Want als je een beautyblog hebt en je schrijft opeens een artikel over autobanden of fietstassen (ik roep maar wat), ben ik de draad ook een beetje kwijt. Of als je dat product waar je zo lovend over was opeens te koop zet, geloof ik het ook niet meer helemaal. Dat laatste is eigenlijk een andere zaak, waar ik nog wel wat meer over te zeiken heb.

 

drogisterij make-up look review

 

Ontvangen spullen doorverkopen

Niet iets wat ik streng in de gaten houd –ain’t nobody got time for that- maar ik heb het wel eens op social media voorbij zien komen: een product dat gratis is gekregen doorverkopen. Ja, het is je eigendom. Ja, je hebt moeite en tijd in het blogartikel gestoken waardoor je het product verdiend hebt. Wat je jezelf ook vertelt om het recht te praten: ik vind het niet chill.

Je schaadt er het imago van het bedrijf en product mee, je beïnvloedt hun marketingstrategieën ten nadele en het staat ook een klein beetje gierig, naar mijn idee.

 

Dezelfde artikelen opnieuw plaatsen

Ook niet iets wat ik mega vaak zie, maar ik raak gewoon in de war. Huh, heb ik dit niet al een keer gelezen? Waarom? Wat is het doel?

 

‘Erg leuk xxx’

Een oude bekende irritatie. Volgens mij stoort iedereen hier zich aan, en toch blijft het mega veel gebeuren: een reactie waar alleen maar in staat ‘leuk!’.

Ik weet dan dat je het artikel niet hebt gelezen. Je bent niet verplicht om te lezen of reageren. Doe het dan gewoon niet. Het heeft ook geen invloed op of ik dan weer terug ga commenten op die andere blog of niet, dat doe ik gewoon wanneer ik er zin in heb.

 

Mascara-, zeepjes- en crèmereviews

Dat andere bloggers ze schrijven en maken vind ik prima, soms ook best wel leuk en dan laat ik ook een reactie achter. Maar om ze zelf te maken; vreselijk. Ik maak echt bijna nooit reviews van deze producten.

Het voelt gewoon zo ongemakkelijk. M’n wimpers zijn bijna non-existent, dus het verschil van een mascara zie je toch bijna niet. Bij zeepjes en crèmes zijn foto’s eigenlijk overbodig. Dan heb je het laten zien, en dan? Ik bak er niks van en heb geen idee hoe ik het interessant moet maken, sorry.

 

Wat zijn jouw irritaties?

 

 

Vat het allemaal niet al te zwaar op, ik lees alle andere blogs die ik volg (en dat zijn er aardig wat) met veel plezier!

Posts created 885

59 gedachten over “Blogtalk | Waar ik me aan stoor in de blogwereld

 1. Leuk om te lezen (leuk, haha!) Ik maak zelf juist regelmatig mascara reviews, vind ik 1 van de leukste haha! Verder ben ik het grotendeels met jouw artikel eens, vooral over die pop up bar!

 2. Ik ben het helemaal met je eens! Behalve op het laatste punt dan, want crèmes review ik regelmatig 🙂 Ik voel me juist ongemakkelijk bij make-up. Ik review dat bijna nooit omdat ik a) een enorme kluns ben op dit vlak en b) ik over het algemeen niet meer dan een beetje concealer, bb-cream en wat mascara draag. Ieder zijn ding! Wat betreft doorverkopen: nee, ik doe dat ook niet.

 3. Sommige punten vind ik heel herkenbaar! Ongeloofwaardige samenwerkingen vind ik ook vervelend, hoewel ik dan wel weer begrip heb als het over iets gaat dat je wel interesseert, maar waar je gewoon nog niet veel over hebt geschreven op je blog. Spullen doorverkopen die je hebt gekregen vind ik ook niet netjes en zelf geef ik ze eigenlijk gewoon offline weg aan vrienden of familie. Artikelen dubbel plaatsen snap ik ook niet, dat vind ik zo onlogisch om te doen net als die “leuk xxx insert blogname” reacties.

 4. Het doorverkopen van gratis gekregen spullen vind ik zo meh…. Zeker als ze dan reclame maken voor de plek waar ze het aanbieden. Geef het dan aan een goed doel of aan familie. En dan dat goedpraten er van… zucht
  Schermvullende popup reclames vind ik irritant…en dan huilen dat ze inkomsten mislopen als ik addblock pro gebruik.

 5. En helemaal vergeten…. reviews over huidcreme terwijl ze een porceleinen huidje hebben zonder huidproblemen. Want ja…. die anti-acnee crème werkt haha
  Zo’n creme review heeft pas zin als je een huidprobleem hebt met voor en na foto’s.

  1. Als je geen huidproblemen hebt en een anti acne middel gaat testen, zo niet-efficiënt :/ het is dan ook niet eens geschikt voor je. En sowieso vind ik het jammer om te zien wanneer blogs meer inkomstengericht dan bezoekersgericht zijn. Ik bedoel, je mag er best wat aan verdienen hoor, maar zonder bezoekers heeft je blog bedrijfsmatig gezien geen waarde, dus ik vind dat iemand dat het beste als prioriteit kan houden.

 6. Aan bloggers die zeiken over andere bloggers 😛 nee geintje natuurlijk. Wel grappig, ik zie echt heel veel bloggers door deze fase gaan, heb hem zelf ook gehad hoor. Er is gewoon zoveel verschil tussen iedereen. Je kunt het ook nooit iedereen naar de zin maken uiteraard, zoveel mensen zoveel wensen. Gelukkig hoef je ze niet te volgen/lezen dus dat scheelt weer.
  Eigenlijk bedoel je gewoon dat iedereen best eens beter kan nadenken over zijn toegevoegde waarde op het web, of op zijn minst waarom ze bepaalde dingen doen en niet doen? Merk bij mezelf dat als ik het idee heb dat iemand er in elk geval gewoon over nagedacht heeft, of niet beter weet…, dat ik het allemaal wat beter te pruimen vind.

  1. Beetje nadenken over waar je mee bezig bent is niet verkeerd nee 😛 Maar dat geldt voor meer situaties dan bloggen 😀

   1. Hé die heb ik ook gekregen, meteen afgewezen! Mij werd gevraagd of ik een urn wilde testen voor een nabestaande. Ik ben dan wel eventjes met andere dingen bezig in plaats van urnen testen voor m’n blog…

 7. Haha bij die eerste zei ik gewoon hardop JA!
  Wat een onwijs bekend artikel en irriteer me eigenlijk aan precies dezelfde dingen. Die reacties die een link naar de blog bevatten irriteren mij ook nogal. Like.. Ik heb een vakje voor je website, die hoeft niet in de comment.
  Zo had ik een keer een samenwerking voor dakkapellen.. past ook zo lekker bij mijn blog.

 8. Haha leuk om dit lezen Mariska, ik snap je frustraties wel hoor! Vind het soms ook jammer dat sommige prachtige blogs opeens beginnen te lijken op een ‘ live reclame bord’.. Voor een review over een ‘handig messen opberg systeem’ kwam ik toch echt niet vol enthousiasme op één van mijn favoriete fashion blogs kijken, toch?
  Maargoed, iedereen moet vooral lekker zijn dit doen! 🙂 Fijn weekend chick!

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 9. naja doorverkopen vind ik echt geen probleem maar wel een blog die autobanden gata doen als het een beautyblog is. Ergste is de haat, ik heb 1 hater waaar ik maar niet vanaf kom. heel vervelend met mijn kleine en onbetekenende blog.

 10. Wow…. wat?! De spullen die je ontvangt doorverkopen, dat vind ik wel heel apart. Als je het product echt zo slecht vind kun je hem maar beter weggooien of aan wen vriendin geven, lijkt mij. Zulke korte reacties met alleen: leuk! Zijn inderdaad vervelend. Dan weet je meteen dat het artikel waar je zo veel tijd aan hebt besteed niet gelezen is en dat diegene alleen maar komt om zijn/haar blog te promoten!
  Liefs,
  Elles

 11. Ik review juist graag allerlei producten (ook crèmes en dergelijke) omdat ik weet hoe vervelend het is om een gevoelige huid te hebben. Zo wil ik een mooi ‘archief’ maken voor mensen die ook op zoek zijn naar een fijne crème! Die pop up schermpjes vind ik ook irritant. En huh, artikelen opnieuw plaatsen? Dat heb ik nog nooit gezien 😮

 12. Ik heb een beautyblog maar ben ook een gadgetfreak, dus ja.. sommige samenwerkingen zijn zeker leuk voor mij. Voor ieder wat wils zeg ik altijd. De rollator en begrafenis post heb ik ook aangeboden gekregen. Nee, dat past niet en daar ben ik helemaal nog niet aan toe..zo oud ben ik toch niet, vreselijk gewoon..
  Ik besteed veel aandacht aan anti-aging crèmes, daar is zeker “een markt” voor. Niet iedereen die van beauty houdt is 20-30 jaar.
  Bij crèmes zijn foto’s niet overbodig, je wil de structuur van een crème zien, is hij dik of dun, doorzichtig of wit. En vooral, doet het wat voor je huid?
  Over spullen verkopen… ik test echt alles dus doorverkopen vind ik niet “fris” en dan heb ik het over make-up en crèmes. als je een fashion blog hebt kan ik het mij wel voorstellen, het past niet meer of je bent er na verloop van tijd op uitgekeken.
  Ik probeer overigens altijd (behalve als ik het vergeet) een crème ook uit de pot te laten zien, dus op mijn hand. Zo zie je dat hij aangebroken is. Ik ben bang dat er inderdaad bloggers zijn die wat verzinnen (reviews van anderen lezen) en de boel gewoon door verkopen. Dat vind ik echt niet kunnen tegenover de bureaus die je al dat moois opsturen.

 13. Haha ja sommige dingen zijn wel herkenbaar! Wat gek om een artikel twee keer te plaatsen hahaha, dat heb ik nog nooit gezien! Toevallig heb ik ook een soortgelijk blogje tussen mijn concepten staan, maar dan wel met andere puntjes!

 14. Dezelfde artikelen opnieuw plaatsen heb ik nog nooit gezien. Zijn er echt mensen die dat doen? haha. Pop-up is verschrikkelijk. Vind het zelf al erg dat die ik cookie ding op mijn blog moet hebben maarja is niet anders.

 15. Producten doorverkopen, pop ups en rare samenwerkingen vind ik ook een no-go cremetjes ben ik dan weer dol op dus dat soort artikelen lees ik graag 🙂 zo is er gelukkig voor iedereen wel wat wils.

  1. Iedereen mag van mij doen wat ‘ie wilt hoor, mij zal je niet iemand tegen zien houden. Doe ik zelf ook, als ik even wil zeiken doe ik dat 😛

 16. Erg leuk! xxx

  Maar ook erg herkenbaar. Zelf vind ik het ook altijd een NO GO als mensen een samenwerking aangaan alleen maar voor de heb en ook echt totaal niet wat bij hun concept past. Dan ben ik er vaak ook al op uitgekeken, haha.

 17. Leuk!
  Haha die vond ik echt helemaal waar xD Kan me in het algemeen wel vinden in jouw lijstje en doe mijn best om er niet te veel naar te kijken. Als toevoeging: ik stop met een blog lezen als ik me niet kan vinden in het taalgebruik… Klinkt raar, I know 😛

 18. Haha leuk om te lezen! Ik zie ook het nut niet in van fietsenbanden of iets dergelijks, maar als het om horloges of andere accessoires gaat vind ik het wel leuk! 🙂 Reacties die laten zien dat je het artikel niet gelezen hebt, zijn echt zo irritant! :p Ik vind het wel nuttig om de textuur van een crème te zien op foto en lees dan de bevindingen in de tekst!

 19. jaaa inderdaad die uber korte reacties dat je echt zoiets heb van dude… go away and spam somewhere else XD en die pop up reclames word ik ook niet goed van, ineens heel je beeld bezet door een crappy reclame van iets wat ook totaal niets te maken heeft met die bepaalde blog :’)

 20. Ik vind het vrij irritant dat sommige bloggers denken dat ze nog origineel zijn. Bv : ze hebben een artikel online gezet en een paar dagen later praat jij over hetzelfde onderwerp maar word je boos aangekeken omdat je alles kopieert terwijl dat helemaal niet het geval is. Je bent niet origineel als je over een onderwwrp blogt omdat het al 100000x gedaan is ?

 21. Dit is zoo ontzettend herkenbaar haha. Persoonlijk is mijn grootste irritatie het plaatsen van artikelen die niets met het onderwerp van een bepaalde blog te maken heeft, alleen omdat je er als blogger voor betaald krijgt. En een site die zo vol staat met reclame dat mijn laptop ervan vast loopt vind ik ook irritant 😉 Iedereen moet natuurlijk helemaal zelf weten wat hij of zij doet maar ik verdien dan liever wat minder geld 🙂

 22. Popups, grrr! Super irritant en gewoon kei 1999. Zout op! Ik erger me ook aan nikszeggende comments op mijn artikelen. Ik heb weer dat ik niet echt op zoek ben naar photo diaries. Ik wil juist artikelen lezen over make-up en producten. Dus creme’s en mascara’s vind ik vaak wel leuk. Maar ieder zijn smaak 😉 Ik snap je irritaties dus, soms moet je daar ook even lekker over kunnen zeiken 😉

 23. Erg leuk! xxx

  Ok sorry… Dat was flauw… 🙂
  Ik ben het wel helemaal met je eens.
  Met een kleine nuance bij oude artikelen opnieuw plaatsen; dat doe ik nooit, maar heel soms durf ik wel eens een ouder artikel opnieuw op mijn facebookpagina plaatsen. (maar dan zet ik er wel altijd bij dat het een oud stuk is)

 24. Haha heel herkenbaar vooral die reactie’s ze zijn bijna nooit uitgebreider dan 5 woorden. Maar ik heb nog nooit iets doorverkocht wat ik heb gekregen want meestal vind ik het te leuk om het weg te doen. Ik merk nu wel dat (ik woon nog thuis bij mijn ouders) mijn kamer erg vol word.. ik heb dus echt een nieuwe makeup kast nodig en dan wat meer ruimte in mijn kast creëren.

  Verder vind ik het heel irritant als mensen wel altijd reageren op je (die een blog hebben) maar je niet volgen op bloglovin. als je altijd kijkt en reageert volg mij dan haha

 25. Ik snap je irritaties uit de blogwereld. En iedereen heeft een eigen manier van bloggen. Pop-up reclame vind ik ook echt heel vervelend maar ook die pop-ups voor het liken van bepaalde blog pagina’s stoor ik me aan. Maar een review van dagcrémes vind ik soms best handig dat je vast een beetje in het potje kan kijken hoe iets er uit ziet qua substantie haha. Maar een voor, na foto van een dagcréme zit je niet op te wachten.

 26. Ik zag laatst een artikel van een megagrote blogger. Stonden er ineens reacties uit 2015 onder en het artikel was gewoon een beetje aangepast.
  Dat was wel awkward inderdaad!

  Ik ben echt een dikke nazi maar ik vind grove spelfouten dus mega irritant!
  (en dan bedoel ik geen dt-tjes enzo!)

  ps geweldige foto hahaha!

  1. Haha ik weet over wie je het hebt. Meermalig bij die blogger gehad. Dat ik bij een nieuw geplaatst artikel mijn eigen reactie terug las van 2 jaar terug.

 27. Leuk artikel!

  Haha, geintje 😉 Ik herken best wel veel van die irritaties. Mascarareviews vind ik op zich wel fijn, net als een review over crème. Ik zou dat alleen zelf niet kunnen, want ik heb geen idee hoe ik zo’n product zou moeten omschrijven. Alleen die pop-upreclames stoor ik me wel erg aan. En gekregen producten verkopen? Dat is inderdaad niet echt slim!

 28. Erg leuk artikel xxx …… Hahaha grapje. Maar ik ben het helemaal met je eens in dit artikel. Ik stoor me ook best vaak aan zulke dingen. IK heb zelfs een keer gehad dat iemand bij mij iets gewonnen had en een week later verkocht in de blogsale hahah en dan denk je ook van ehmmmmmm

 29. Ik vind pop-ups vreselijk irritant en daardoor loopt de site ook veel trager en kan niet op mijn gemak het artikel lezen. Dubbele artikelen heb ik nooit gezien maar dat snap ik ook niet helemaal… Ik merk heel vaak aan de reactie’s dat artikelen niet of nauwelijks goed worden gelezen, zo jammer….

 30. Urgh ja, pop ups. Hééél irritant die dingen. Advertenties prima, maar inderdaad gewoon in de side bar. Samenwerkingen die niet bij mij passen weiger ik ook. Ik bedoel, wat moet ik met sokken/t-shirts voor mannen als mijn doelpgroep vrouwen is? :’)

 31. Huh? Dezelfde artikelen opnieuw?
  Ik deel wel oudere artikelen via een plugin op twitter maar een oud artikel weer opnieuw op je blog plaatsen heb ik nog nooit gezien, wat bizar zeg!
  Weet je wat voor reviews ik nooit snap? Parfum! Ik bedoel, dat is zo persoonlijk zo’n geur. Je kunt erover vertellen maar de mening zal voor iedereen anders zijn.

 32. Bijzonder dat bloggers gekregen spullen doorverkopen. Als je het niet wilt houden geef het dan gewoon weg aan iemand die het goed kan gebruiken. Wat ik heel erg vindt in de blogger wereld is als alle photo’s er te gepolijst (te geposeerd) uitzien. Daarmee bedoel ik, als er totaal geen spontaniteit meer te vinden is op een blog.

 33. Leuk om dit artikel te lezen. Ik ben het in heel veel opzichten met je eens. Pop-ups zijn mega irritant, ongepaste artikelen op blogs zijn ook raar en die korte reacties vind ik echt zo nietszeggend en zinloos. Reviews over crémes vind ik dan wel weer erg leuk om zelf te schrijven. Net als over mascara’s. Zo is iedereen goed in andere dingen en maar goed ook! 🙂

 34. Persoonlijk krijg ik best wel jeuk van dit soort lijstjes, niks persoonlijks maar geeft nogal een negatieve lading over op andere bloggers. Geen voorstander van. Pop ups zijn ruk, samenwerkingen tja je post wat je zelf wilt posten en waar je achter staat of toevallig ervaring mee hebt. Ik schrijf dus wel een artikel over de urnen maar hè 7 crematies in een jaar plus onze kat bijna moeten cremeren dat is nogal wat. Voor mij dus wel een toepassing tot een samenwerking, aan ren rollator ben ik nog niet aan toe 😉 en spullen verkopen, dat moet iedereen voor zich weten, ik verkoop ook items waar ik niks meer mee doe of overbodig zijn geworden, PLUS die ik btw zelf gekocht en getest heb maar dan nog..eigen keuze om het te verkopen, te verloten en weg te geven. Vind dat je daar niet over kan oordelen eerlijk gezegd. Het blijf van m’n lijf huis is 3x per jaar blij met een grote doos vol spullen van m’n Blog iig. 🙂

  1. Ik citeer mezelf:

   “Dat betekent trouwens niet dat ik geen respect voor die blogs heb of ze minder goed vind, het is gewoon niet mijn stijl of pakkie-an.”
   “Vat het allemaal niet al te zwaar op, ik lees alle andere blogs die ik volg (en dat zijn er aardig wat) met veel plezier!”

   Daarbij noem ik geen namen en moet iedereen lekker doen waar die zin in heeft. Doe ik ook.

 35. Die ‘leuk!’-reacties vind ik ook erg irritant, haha. Ik heb dan liever dat die mensen helemaal niet commenten. Die ongeloofwaardige samenwerkingen zie ik de laatste tijd erg vaak passeren. Jammer dat ze daarvoor vallen, maar dat moeten ze natuurlijk zelf weten.

 36. Hahah, ik moest echt even in mezelf lachen toen ik jou punt zag van” Erg leuk xxx”. Ik had het er laatst nog over met mijn vriend dat ik niet erg actief ben op andere blogs omdat ik vaak liever lees dan een reactie achter laat, en als ik iets te zeggen heb dat het wel iets boeiends moet zijn. Vaak zie je dat de eerste persoon ook dus snel maar iets plaatst om maar bovenaan te staan. Gelukkig dat ik niet de enige ben die zich daar aan ergert. Daarnaast vind ik dat sommige bloggers niet duidelijk in hun artikelen vermelden of het nou zelf aangeschaft is of ontvangen. Persoonlijk vind ik dat toch fijn om te weten want zo weet ik ook zeker of jou mening objectief is.

 37. Haha, sommige dingen zijn zo herkenbaar! Vooral pop up reclames kan ik zo moe van worden. Ben je net lekker aan t lezen, komt er zo’n ding wat vaak ook nog eens moeilijk weg te klikken is…

 38. Bij sommige punten ben ik het volledig met je eens hoor, zoals die samenwerkingen. Ik krijg ook soms een aanbod maar dan denk ik bij mezelf ik ga het niet doen want het past er totaal niet bij (waarom dat bedrijf dan überhaupt denkt dat mijn blog daarbij past snap ik sowieso niet, maar dat is een ander verhaal).
  Maar ik vind het dan weer niet zo’n probleem als mensen iets doorverkopen wat ze hebben gekregen. Maar ieder daar z’n eigen mening over natuurlijk 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven