nikkietutorials palette namaak

Verraderlijke namaak make-up | Let op!

Neppe & namaak make-up

Ik heb al eens eerder een artikel gemaakt over waar je op moet letten met het kopen van tweedehands make-up, make-up van sites als AliExpress en wat veilig is en wat niet. Daarin heb ik wel genoemd dat er veel neppe make-up in omloop is, maar er is echt HEEL veel van. Veel meer dan je denkt!

Om ook even bij jullie door te kunnen laten dringen hoe veel er wel niet is en hoe echt dit eruit ziet heb ik dit artikel gemaakt. Het is gewoon shocking!

Dus koop, als je zekerheid wilt, alleen van de originele (web)winkel van het merk of een officieel en geautoriseerd verkooppunt. Vraag bij tweedehands altijd naar het bonnetje.

 

kylie cosmetics namaak

Kylie Cosmetics ontkomt er sowieso niet aan, maar dat viel te verwachten. Niet alleen de Lip Kits worden nagemaakt, ook de Kyshadow en Kyliner heb ik al veel namaak van in omloop gezien. Sterker nog, soms zie ik zelfs gesponsorde advertenties op Facebook waar gewoon neppe Kylie wordt verkocht. Trap er écht niet in mensen! Het is nou eenmaal een duur merk, als je het originele wilt.

 

jeffree star cosmetics namaak

Ook als een merk niet zó groot en bekend als bijvoorbeeld Kylie Cosmetics of MAC is, is er gewoon namaak in de omloop! Zo ook met deze Jeffree Star Cosmetics highlighters. Van alle producten van dit merk is er tegenwoordig nep in de omloop.

 

 

colourpop zoeva namaak

Ook van goedkopere merken is er gewoon heel veel hartstikke nep in deze wereld. Colourpop is met 5-6$ per product best een budget merk. En toch worden de liquid lipsticks en oogschaduw mono’s van dit merk enorm veel nagemaakt.  Zoeva is ook een merk dat niet zó duur is, toch zijn er ook gewoon nepperds van.

 

nikkietutorials palette namaak

Denk je dat er ergens (nog) geen namaak van kan zijn, omdat het limited edition is, of nog gewoon heel nieuw? Helemaal fout. Ook van het Nikkietutorials palette, dat pas een maand of 2 te koop is in de wereld, is. er. gewoon. keiharde. namaak.

 

Ik kan nog wel veel meer plaatjes laten zien, maar de boodschap is duidelijk: van bijna elk product dat in de wereld te vinden is, is er wel een namaak product van. En die kunnen echt extreem veel op het origineel lijken. Totdat je het gebruikt, en je dan de dupe bent. (du-pe, ja, geen dupe).

Misschien wil je juist wél een keer bewust een namaak kopen of proberen. Dat kan, en is een stuk goedkoper. Maar let op: de ingrediënten van deze producten zijn NIET bekend. Helemaal niks. Het is echt Russische roulette wat erin zit en wat dat met je kan doen.

Mijn advies: spaar even door voor het origineel van de originele (web)winkel. Dan zit je safe.

 

Wist je dat er zo veel neppe namaak make-up bestaat?

 

Posts created 878

33 gedachten over “Verraderlijke namaak make-up | Let op!

 1. Ja ik wist het wel.. Vind het ook wel heel naief als iets normaal 30 euro kost en je dan denk dat je het voor 5 op de kop kunt tikken.. Gebeurt nog te vaak helaas!

 2. Ik ben er bekend mee dat er heel veel neppe spullen word verkocht. Voor jonge meiden is het natuurlijk leuk om zulke dingen te halen, mijn zusje van 15 heeft ook een neppe LimeCrime lipstick gehaald op AliExpress. Maar ze merkte al meteen dat de geur heel chemisch was, dus die heeft ze gelukkig nooit gebruikt!

  1. Voor deze prijsjes is dat wel logisch, maar er zijn meer dan genoeg webwinkels die het dan voor een hogere prijs doorverkopen waardoor mensen toch wel geloven dat het echt kan zijn …

 3. Ik koop ook geen nep make-up meer. Zeker nu ik het weet van de ingrediënten.Ik heb als test voor de laatste keer toen een keer een product besteld waar ik de echte ook van had. Je zag echt duidelijk verschil.

 4. Toevallig heb ik net een artikeltje online staan met aliexpress finds! Inderdaad, er bestaat veel neppe make-up en dat is soms ook gevaarlijk, maar ik lees altijd goed de reviews, daar zitten ook vaak swatch foto’s bij.

 5. Ik zou zelf ook geen nep make-up durven dragen! Ik ben zo bang dat het zo slecht is voor je huid. Zelf zou ik idd gewoon sparen voor iets en dan toch gewoon de originele kopen.

 6. Echt verschrikkelijk dat er zoveel namaak producten zijn en dat er mensen zijn die het als echt proberen te verkopen, walgelijk! Ik vind ook persoonlijk dat je als consument nooit namaak van zulke websites moet kopen, niet alleen ivm ingredienten maar ook omdat je de namaak industrie alleen maar aanspoort om het JUIST te doen. Boycot die shit en doe het gewoon niet! Koop dan in ieder geval een dupe.

 7. Je ziet het inderdaad heel vaak. Ik koop geen neppe en tweedehandse make-up. Bang dat het niet hygienisch is. Neppe kwasten heb ik wel een paar keer gekocht.

 8. Ik koop nooit neppe troep. Inderdaad, onder andere omdat je niet weet wat erin zit. Wel heb ik pas merkloze cosmetische glitters besteld via AliExpress, die bevielen me heel goed, maar dan weet je vooraf dat het merkloos is. 🙂 Duidelijk artikel!:)

 9. Ik heb ook ooit eens een namaakproduct gekocht, zonder het te weten! Het was een Naked palette van Urban Decay, en ik merkte dat hij fake was doordat het logo op de rug van het palette omgekeerd stond dan bij mijn twee andere paletten (die wel echt zijn). Ik probeerde de verkoper erover aan te spreken, maar die reageerde gewoon niet meer. Uiteindelijk heb ik de échte ergens gekocht en het verschil in kwaliteit was echt immens!

 10. Goed artikel meis! Ik vind het zo jammer dat er zoveel namaak in omloop is. Ik zou het zeker niet bewust kopen maar ik kan me voorstellen dat mensen er soms intrappen. Alhoewel, als iets te mooi is om waar te zijn? ik koop producten daarom altijd maar gewoon in de officiele webshop ;). En vind ik ze te duur of kan ik het niet betalen? Dan koop ik liever helemaal niets dan namaak.

 11. Ik ben bewust van alle namaak make-up. Toch verbaasd het mij toch elke keer weer dat er nog steeds meiden zijn die in bepaalde facebookgroepen vragen stellen over de echtheid van bepaalde producten. Ik snap dat het voor sommige mensen verleidelijk is, maar je gezondheid is meer waard.

 12. Ik vind het zo irritant dat er zoveel nagemaakt wordt tegenwoordig en dan al helemaal van die verschrikkelijke advertenties op facebook alsof het wel echt is en er trappen zo ongelofelijk veel mensen in. Ik kan niet eens op 2 handen tellen hoevaak ik mensen heb verteld dat wat ze wilde gaan kopen nep was, en het vervelende is, is dat de meeste het dan niet geloofde.

  Ik zal niet zeggen dat ik vroeger nooit iets van namaak heb gekocht maar tegenwoordig ben ik er gewoon echt fel op tegen. Ik vind het niet kunnen tegenover een merk, je weet niet wat er in zit, het kan heel schadelijk zijn, het is nooit zo mooi als het origineel en het is gewoon niet oke om zomaar iets te kopieren van een ander merk en al helemaal niet om het dan te adverteren alsof het echt is.

 13. Ik vind het echt vreselijk om te zien. Om heel veel redenen eigenlijk, maar voornamelijk dat er mensen zijn die dit voor ‘echt’ doorverkopen aan mensen die het verschil niet kunnen zien. AliExpress werkt gewoon mee aan oplichting, eigenlijk. Bizar ook dat Zoeva paletten worden nagemaakt…

 14. Ik was er al van bewust dat er veel namaak make-up rond gaat. Wel goed dat je hierover schrijft! Ik had onlangs zelf neppe lipkits besteld via AlieXpress, maar dat kan ik iedereen afraden. Er zit namelijk gewoon LIJM in de liquid lipsticks. Bah.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven