waarom herfst kut is

10 x wat er kut is aan herfst & oplossingen

10 x waarom herfst kut is & oplossingen

 

Herfst, die knusse tijd van het jaar. Kopjes thee, dekentjes, krakend herfstblad onder je schoenen en mooi kleuren aan de bomen. Klinkt mooi, maar eigenlijk heeft de herfst ook best wel veel zure kanten. Die ik nog even in ga wrijven. Maar we houden het positief, want ik heb er ook meteen een oplossing bij.

 

waarom herfst kut is

 

Je kan niet meer met je bakkes op het strand liggen en lekker zwemmen

En ook niet BBQ’en cocktails drinken op het terras. Want het is koud en het regent. Oplossing? Boek een vakantie. Minder groot budget? Ga lekker naar een overdekt verwarmd zwembad. Ben je arm of een struisvogel? Verdrink jezelf in dekentjes en warme chocolademelk. Zorg wel dat je nog net kan ademen.

Het regent super veel. En hard.

Vreselijk. Waar in de zomer je make-up van je gezicht smolt wordt het er nu afgespoeld met een lekkere vieze dikke regenbui. En dan is je kleding ook nog eens doorweekt. Oplossing? Koop een stormparaplu. Niet een gewone. Zodra er een briesje staat waait ‘ie binnenstebuiten en dan sta je voor lul en ben je ook nog eens alsnog doorweekt. Of ga gewoon voor altijd met de bus, taxi, auto, enz.

 

wat er kut is aan de herfst

 

Je krijgt soep voorgeschoteld

Soep is gewoon hartige thee. Is geen eten. Als iemand je soep voorschotelt zeg je vriendelijk maar duidelijk ‘nee’ en steek je je reserve-pizza in de oven.

 

Het waait de hele tijd

En die wind is ook nog eens koud. Bah. Er is weinig in de wereld dat ik meer haat dan wind. Misschien vind ik wind zelfs wel vervelender dan regen. Tegenwind op de fiets, tegenwind wanneer je loopt, je haar waait voor je gezicht en in je lipstick, en irritant. Oplossing? Word kluizenaar. Gezellig.

 

cat-1461372_960_720

 

Het is deprimerend

Het wordt sneller donker. En je weet dat het minstens een half jaar duurt voordat het weer mooi weer gaat worden. Het is koud. Het regent. Het waait. Mensen willen dat je soep eet. Als je een mooie felle kleurtjes wilt dragen ben je off-season. Je vitamine D spiegel daalt als een baksteen die je van het dak gooit. Valt ook helemaal kapot. Drama! Wat kun je hier nou aan doen?

Boek een vakantie. Pak een zonnebankje. Maak tΓ³ch gewoon fruitige cocktails en zet je zonnebril binnen op. Neem een lekker bad. Begin aan een lange, verslavende serie. Organiseer een feestje (liefst zomer-thema). Probeer te denken aan kerst en dat je dan cadeautjes en vet veel eten krijgt. Knuffel een kat of hond. Die zijn lief.

 

Welk seizoen word jij het meest blij van?

 

 

 

 

 

Posts created 884

34 gedachten over “10 x wat er kut is aan herfst & oplossingen

 1. Hahaha! Ik moest wel even lachen om je “rant” ;-). Ik ben persoonlijk ook geen fan van de herfst en de winter maar gisteren waren we heerlijk buiten en toen viel het allemaal wel mee. Maar regen en kou…nee doe mij maar de zomer!

 2. Haha, heerlijk artikel! Ik heb er niet zo’n problemen mee eigenlijk. Vind de overgang wel even wennen van warm naar fris, maar de gezelligheid die de herfst meebrengt heeft ook wel wat. Lekker bakken, wandelen door het bos en erna een warme chocomel met slagroom, kaarsjes aan en ja…soep…Ik vind het wel lekker haha.

 3. Bij de kop moest ik al lachen, hahaha! Ik ben geen herfst of winter mens… ik kan mij er ook niet vinden om dan te gaan knutselen met bladeren en kastanjes etc. Als je binnen zit (kluizenaar, hahaha) bij de kachel is het wel te doen, maar ik kan mij niet voorstellen dat er mensen zijn die ervan genieten om bij de bushalte te staan in de regen en dan in een overvolle bus met natte mensen, dampende, vochtige mensen te gaan staan, hahaha.
  Nee, ik hou van de zon.

 4. Denk dat ik dan maar een vakantie boek, kluizeennaar word en hell veel pizza’s in ga slaan. Haha! Ik vind de herfst minder erg dan voorheen. Ik had er een paar jaar geleden echt een schurfthekel aan, haha, maar nu probeer ik vooral de leuee kanten vamc de herfst te bekijken. Lukt goed!

 5. ik vind het er van binnen buiten heel mooi uit zien but that’s it. de mooie oranje bomen enzo vind ik ook erg mooi maar dat is helaas zo kort.. en de regen.. ugh.. maar leuk artikel en leuk geschreven πŸ™‚

 6. Hahaha nou nou de herfst is bij jou niet favoriet. Bij mij juist wel. Oke de wind en regen zijn rot maar erna weer lekker thuis en met een bakje heerlijk zelfgemaakte soep.

 7. Vergeet vooral niet omdat het zo vroeg donker is dat je geen goede foto’s meer kunt maken als je s’avonds thuiskomt of filmen met mooi daglicht mweh! dislike

 8. Hahaha jij houdt niet van soep he? Ik vind het wel lekker, maar niet als hoofdgerecht. En er moet altijd iets van (uien)stokbrood bij.
  Aan wind heb ik ook hekel. Bleh. Dan inderdaad maar kluizenaar worden:-p

 9. Geniaal artikel hihi. Ik merk het echt aan mijn humeur. Te weinig daglicht is niet goed voor mij! Dus ik zou zeker voor de zomer gaan;) En dan misschien niet de Nederlandse haha

 10. Ik ben een struisvogel xD

  Ik vind je artikel leuk geschreven, ik ben ook niet zo’n fan van de herfst maar ik kan het wel waarderen, de winter vind ik namelijk het ergst! Ik ben echt een zomertype πŸ˜€

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven