tips om de perfecte foundation te vinden

De fijnste foundation per huidtype

Foundation per huidtype

 

Foundation is een belangrijke en fijne basis voor je make-up. Iedereen heeft een ander huidtype, en je wil wel een foundation hebben die daarbij past. Per huidtype laat ik wat foundation-aanraders zien.

 

 

img_1728-2

 

Foundation voor droge huid

 

Laat ik beginnen met m’n eigen huidtype: een droge huid. Dikke, matte drogere foundations helpen hier niet bij. Die accentueren droge plekjes en kunnen je huid ook een doffe uitstraling geven. De volgende foundations geven je huid wat meer een glow en liggen mooi op je huid.

 

Budget:

 • L’oreal Infallible Pro-Glow
 • Maybelline Fit Me
 • Bourjois Healthy Mix

High-end:

 • NARS Sheer Glow
 • Bobbi Brown Moisture Rich
 • Too Faced Born This Way

 

 

L'oreal infallible pro glow foundation review

 

Foundation voor vette/gemengde huid

Als je een vette huid hebt, wil je natuurlijk niet glimmen als een oliebol. Een matterende foundation helpt daarbij. Heb je een gecombineerd huidtype? Dan kan je ook voor één van deze foundations gaan. Het is wél belangrijk dat je droge plekjes goed hydrateert en een bijpassende primer gebruikt.

 

Budget:

 • NYX Stay Matte But Not Flat
 • L’oreal Infallible Pro-Matte
 • Maybelline Fit Me! Matte Poreless

High-end:

 • Estee Lauder Double Wear
 • Makeup Forever HD foundation
 • Marc Jacobs Re(marc)able Full Cover foundation

 

Foundation voor probleemgevoelige huid

Als je last hebt van acne of een gevoelige huid is het belangrijk dat je foundation daar op afgestemd is. Je wil namelijk niet dat je foundation het erger maakt. Als je van jezelf weet dat je huid niet goed reageert op een bepaalde foundation of ingrediënt, vermijd die dan! Elke huid is anders.

 • ELF Acne Fighting foundation
 • Clinique Anti-Blemish solutions
 • Bare Minerals Complexion Rescue

Als je écht een super gevoelige of lastige huid hebt, is het een idee om je te gaan verdiepen in minerale, natuurlijke make-up. Dit type make-up bevat vaak ingrediënten die bedoeld zijn om de huid te ondersteunen. Een BB cream in plaats van foundation gebruiken kan ook een oplossing zijn.

 

L'oreal Infallible Pro Matte foundation review

 

Foundation voor normale huid

Misschien heb je wel gewoon een super normale huid. Geen problemen, geen droogte, geen vettigheid. In principe kun je dan heel veel foundations dragen; het ligt er maar net aan wat voor effect je wilt dat je foundation heeft.

Budget:

 • L’oreal True Match
 • L’oreal Infallible 24H
 • ELF Flawless Finish foundation

High-end:

 • Kat von D Lock It
 • MAC Pro Longwear
 • Armani Luminous Silk foundation

 

Ik hoop iedereen hiermee geholpen te kunnen hebben. Heb je nog steeds een vraag of een suggestie? Laat het me weten!

 

Wat voor huidtype & foundation heb jij?

 

Posts created 884

23 gedachten over “De fijnste foundation per huidtype

 1. Handig!! Soms kan het echt een hele uitdaging zijn om een foundation te vinden die perfect is voor jou. Ook in de winter en zomer verschilt dit weer natuurlijk. Gelukkig heb ik mijn fijne exemplaren al gevonden ?

 2. Wat een super handig artikel zeg! Ik heb zelf een redelijk normale tot droge huid, alleen mijn neus kan soms wat vet zijn. Ik gebruik al een hele tijd de Naked Skin foundation van Urban Decay! <3

 3. Ik gebruik alleen foundation als ik een avondje opstap of weg ga. Maar ik ga eens kijken naar een van je foundation tips als ik in de stad ben haha! Leuke en handige post dit 🙂

 4. Wat een handig artikel! Ik heb een probleem gevoelige huid en gebruik het liefst een zo natuurlijk mogelijk foundation. Ben erg benieuwd naar de Bare Minerals Complexion Rescue!

 5. Ah ja hier heb ik wat aan! Omdat ik de laatste tijd wat meer foto’s probeer te nemen van mijn gezicht, merk ik dat het wel mooi is als mijn huid egaal is ipv sproetjes overal zien. Ik heb een droge huid met vaak schilfertjes en met elke foundation tot nu toe zie je het ZO goed zitten. Ik denk dat ik die van L’oreal eens ga proberen.

 6. Handig rijtje! Kan mooi als naslagwerk dienen als je het even niet weet.Momenteel ben ik helemaal into de foundation van jane iredale, hij is mooi en je voelt hem niet zitten!

 7. Handig artikel! Ik zou wel eens de L’Oréal infallible pro glow willen proberen maar ook de Max factor skin luminizer foundation lijkt me heel fijn! ?

 8. Wat een handig artikel! Ik ben benieuwd naar de foundation van Nyx en van Loreal infallible matt! Ik heb nu de gewone Loreal infallible daar glim ik aan het einde van de dag wel van, dus ben benieuwd of de matte versie beter is voor mij!

 9. Ik heb een super vettige huid, maak niet uit of ik nou een primer gebruik van highend of drugstore merk: het gaat altijd glimmen. Ik gebruik daarom o.a. Makeup Forever HD Foundation die jij aanraad. Ook vind ik Too Faced Born This Way geweldig voor een vettige huid, echt een aanrader aan iedereen met mijn huidtype.

 10. Ik vraag me af wat een goeie foundation is voor een vochtarme en gecombineerde huid. Dit is wat ik namelijk heb. Ik ben al zo lang op zoek naar een goeie foundation. Iemand een idee? Ik zou dit heel erg waarderen.

  1. Denk dat een matte foundation je in ieder geval niet gaat helpen. Zou een satin/radiant/glow finish foundation zoeken en een goede matte poeder voor de vettige zones. En gewoon proberen, samples vragen enzo. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven