beauty make-over

Mijn beauty transformatie

Mijn beauty transformatie

 

Houd je vast, jongens. Ik heb er niet altijd zo uitgezien. In tegendeel zelfs! Het is tijd geworden dat ik eens laat zien hoe ik er vroeger uitzag, en vertel over hoe dat allemaal zo veranderd is.

 

beauty make-over

Ik presenteer u: de voor en na foto’s. Ja, op de linkerfoto, dat ben ik echt. (dat maffe hoedje was voor een soort verkleed-iets.)

De linkerfoto komt uit 2005, toen ik nog maar 13 was. In die tijd was ik wél ongeveer op m’n zwaarst. Maar daar straks meer over. Echt een wereld van verschil.

 

mijn beauty transformatie

Deze foto komt uit 2007, toen was ik dus 15. M’n zusje is gewoon altijd al schattig en knap geweest en is dat nog steeds.

Over dat gewicht. Vroeger ben ik dus een stuk zwaarder geweest. Op z’n zwaarst woog ik 30 kg meer dan nu. Op de foto hierboven, in 2007, was ik al ongeveer 2 kledingmaten afgevallen. Waar ik me vroeger in een maatje 46 moest wurmen en pieren, rol ik nu in een maatje 34/36. Ruim 10 maten verschil. Hoe de f***.

 

Hoe heb ik dat gedaan?

Ik ben niet in één keer alles kwijtgeraakt. Dat is een proces van jaren geweest. Toen ik op m’n zwaarst was at ik, zonder er echt bij stil te staan, ongelooflijk veel. Veel suiker en vet, grote porties, vaak op een dag. Slechter kan je het niet bedenken.

Het was dus eigenlijk niet zo extreem moeilijk om gewoon te minderen. Meer op fruit en groente te letten. Misschien een keer niét een XL menu bij McDonald’s nemen. Dat soort dingen. Ik houd nog steeds écht van lekker eten hoor. Alleen niet té vaak en niet van die mega-porties.

 

20-7-2008

 

Dit is dan in 2008. Aan m’n gezicht kun je zien dat deze foto perfecte timing heeft.

Al aardig wat gewicht kwijt, volgens mij zat ik hier rond maatje 40 te stuiteren. Probeerde me altijd zo goed mogelijk ‘af te kleden’ . En probeerde qua kledingstijl ook eens iets te ontwikkelen. Soort van.

Je ziet ook wel dat ik totaal niet met make-up bezig was. Geen idee waarom niet. Rond m’n 16e begon ik aan de eyeliner, en heb dat voor een paar jaar als enige make-up gebruikt.

 

IMG_4840 (3)

M’n huidige verschijning.

 

Ten eerste heb ik een flinke make-up verslaving ontwikkeld. Maar zeker niet om me achter te verbergen. Zonder wenkbrauwen vind ik mezelf er een beetje gek uitzien, maar ik heb verder geen make-up nodig om me mooi te voelen.

En natuurlijk veel gewicht kwijt geraakt. Wat mij als persoon ook wel veranderd heeft. Waar ik me vroeger lomp en onaantrekkelijk voelde ben ik nu tevreden met mezelf. Waardoor ik ook socialer ben geworden. Ik durf mezelf te laten zien. Sterker nog, dat doe ik graag, zoals je aan m’n blog kan merken.

En blij met jezelf zijn is zo belangrijk! Heb je een doel? Ga er dan voor. Blijf doorzetten, of het nou vaak mislukt of in 1 keer goed gaat. Dan kom je er wel. Vergeet ook niet om eens knipogend in de spiegel te wijzen en te denken: ‘hey, jij mag er wel zijn’.  En ja, ik heb ook wel eens een dag dat ik me klote voel. Maar toch blijf ik er voor gaan. En op die manier heb ik al veel bereikt, al zeg ik het zelf.

 

Had je gedacht dat ik er vroeger zo uitzag?

Posts created 845

52 gedachten over “Mijn beauty transformatie

 1. Hahahahhaa Maris! Oh God. Ik heb een map op mijn laptop van fotos van 2004-2009 waar ik dus ECHT niet in ga. Echt niet gewoon. Also, dat is wel een hele roze outfit. Ik schrok me de tievus toen ik die foto zag.

  1. Hahaha, ik ben zelf ook die mappen niet in geweest, heb m’n vader wat uit laten zoeken xD Echt erg om terug te kijken. Maar er zijn vast ook nog heel leuke VAVO foto’s xD

 2. Wauw ik had je echt niet herkent zeg, want een verandering heb je door gemaakt maar denk niet alleen qua uiterlijk maar ook innerlijk. Je bent uitgegroeid tot een hele mooi vrouw!

 3. Wow…zeker een verschil! Zo te zien zat je ook niet lekker in je vel toendertijd. Mijn zoon woog 2 jaar geleden bijna 100 kilo, nu 55… hij is gewoon de helft kwijt. Een heel ander gezicht , je herkent hem ook nauwelijks meer terug.En kleding staat weer geweldig, Ben ook echt blij voor hem en hij heeft het op eigen kracht gedaan, volgens mij blijft dat de beste manier, zonder vreemde diëten!

 4. Leuk om die foto’s te zien van vroeger. Je zag er schattig uit. Ook met een maatje meer. Dat maffe hoedje is een surinaamse pangi. Heel normaal binnen onze cultuur. Het meest belangrijke is jezelf accepteren zoals je bent. En als je iets aan jezelf wil doen is dan idd wat jij wil. Niet om te schuilen. Daar sta ik helemaal achter.

 5. Ik vind het trouwens al heel knap dat je fotos van vroeger deelt (weet echt niet of ik dat zou kunnen!!). Je hebt echt een super verandering door gemaakt, knap van je!

 6. Wauw! Een ware transformatie! Wat fijn dat je nu lekkerder in je vel zit. Dat is toch het allerbelangrijkste. Bij mij is het juist andersom. Ik was een spillepootje eersteklas. Xs zakte nog van mijn kont af. Nu ben ik een M en heb ik wat curves en zit ik juist veel lekkerder in mijn vel.

 7. Wat een verschil! Wat mooi om je transformatie te zien, is ook een mooie post geworden. Van jezelf houden is een van de mooiste dingen, maar daarnaast ook een van de moeilijkste! Liefs.x

 8. Wow, ik kan het haast niet geloven! Door medicatie en uiteraard ook slechte eetgewoones weeg ik nu ook 20 kg teveel. Ik weet alleen niet hoe ik eraan moet beginnen en dat is best frustrerend 🙁

 9. Wow wat een verschil! Ik vind het wel heel knap hoe je nu in het leven staat en je opener bent geworden!:) Denk dat veel mensen dit als inspiratie gaan zien.

 10. Poeh, dat is een grote verandering! Al had je vroeger ook al een heel leuk koppie hoor! Heb je niet vaak dat mensen je niet herkennen als ze je na jaren weer tegenkomen?

 11. Wow dit had ik echt niet verwacht. Wat ongelofelijk knap dat je je gewicht kwijt hebt geraakt. Behalve dat vond ik je toen ook mooi. Het is maar net hoe je je prettig voelt. You go girl!

 12. Wauw, dit is nog eens een verschil zeg! Ik ben echt héél veel bewondering voor je. Jeetje, wat knap dat je zo veel bent afgevallen. Je ziet er nu zo goed uit, dat vond ik al maar nu met de andere foto’s er naast is het nog extra, hihi. Topper!

 13. Heel erg knap van je dat je dit met ons wilt delen, ik zou dat zelf niet zo snel durven (ik was niet de knapste vroeger). Ik zie je wel terug in de oude foto’s, nog steeds mooi maar dan zonder makeup. Wat Nikkie Tutorials altijd zegt: the power of makeup. Dat scheelt al gewoon zoveel! Ik struggle zelf nu ook met mijn gewicht, ik zit op mijn zwaarste periode nu. Dat komt vooral vanwege de stress dat ik nu anders eet en dat ik geen horeca werk meer doe. Ik heb wel een doel opgesteld, hopelijk blijf ik gemotiveerd!

 14. Wooh, wat een bizar verschil! Als ik de oude jij op straat voorbij zou zien lopen, zou ik je niet eens herkennen. Wat knap dat je zoveel bent afgevallen en wat ben je een prachtig mens!

 15. Groot verschil qua gewicht, maar vroeger zag je er ook echt heel mooi uit!! 😀 Wel knap van je dat je zoveel afgevallen bent. Ik probeer het ook al een lange tijd, nadeel: overgewicht zit in de genen 🙁 Dus gaat extra moeilijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven