Achter het scherm | angststoornis & weer naar school

Achter het scherm

 

Wie me langer volgt weet dat ik een lange tocht heb gemaakt wat m’n angststoornis betreft. Ik ben al ver gekomen, en heb jullie ook laten weten dat ik weer voltijd aan de studie zou gaan. Spannend maar een geweldige stap. Vandaag vertel ik hoe dat allemaal gaat tot nu toe.

Als je m’n hele levensverhaal niet gevolgd hebt: nadat ik eindelijk een dieptepunt van angstklachten achter me heb kunnen laten is het tijd voor wederopbouw. Weer voltijd studeren leek voor mij een enge, grote, zware verplichting, die me aan de andere kant heel veel vooruit kon helpen. En dan nu de update!

 

img_11163

 

Was ik zenuwachtig de eerste schooldag? Ja. En de tweede? Ook. Nog steeds wel een beetje. Ik zit nu al in de vierde lesweek, en vooral de eerste lesweken voelden een beetje onwerkelijk. Zo van, huh? Ik zit serieus op school. Een tijd terug zou ik nooit gedacht hebben dat ik het zou durven, en nu doe ik het bijna elke dag.

Want het rooster is nu gelukkig nog wel mild. 3-4 schooldagen in de week van ongeveer 3-5 uurtjes per dag. Best goed te doen.

Het wennen is wat minder mild. Ik ben natuurlijk een tijd lang gewend geweest om lekker thuis te kluizenaren, nu loop ik dagelijks een schoolgebouw in met OVERAL studenten, geluid, drukte. Ik ben verplicht om me aan bepaalde tijden/afspraken te houden (de lessen natuurlijk), iets wat ik eerst heel eng en benauwend vond. Het zijn een heleboel indrukken en aan het eind van de dag ben ik écht doodmoe.

 

img_12306

Soms even niet zo serieus doen.

 

Ik voel me dan een beetje een omaatje, als ik na een lesdag van 2 lesjes verrot en afgepeigerd ben. Maar het hoort bij het proces van wennen. En dan geeft me dan wel een heel blij gevoel. Dat ik, hoe vermoeiend en zwaar wennen het ook is, daar wel gewoon rondloop. De lessen volg, en het allemaal doe. Dat is voor de meeste mensen misschien heel vanzelfsprekend; als je een jaar of 2 met angstklachten thuis hebt gezeten is dat wel een heel ander verhaal.

Ik studeer trouwens Media & Entertainment Management, voor degenen die het hebben gemist. Een super leuke studie! Hopelijk kan ik jullie ook eens wat inhoudelijke leuke dingen van de opleiding laten zien. Maar eerst maar eens het eerste blok overleven.

Ook al is het een struggle, ik ga ervoor.

 

Vind jij school/werk zwaar?

 

Posts created 902

19 gedachten over “Achter het scherm | angststoornis & weer naar school

  1. Ik vind het zo knap dat je echt je angsten bent aangegaan door weer te studeren. Ik kan me voorstellen dat het zeker in het begin nog lastig en ook best vermoeiend is. Maar je doet het toch maar gewoon! Zet hem op!

  2. Nog steeds superveel respect voor je besluit om weer te gaan studeren. En het gaat volgens mij echt super! Wennen hoort er bij en nieuwe ervaringen vreten energie. Maar je doet het mooi wel!

  3. ik werk zelf 6 dagen per week, zo’n 47 uur XD ik weet alles van kapot thuiskomen haha :p ik moet wel zeggen dat ik het echt super vind dat je weer naar school gaat, kan me goed voorstellen dat het een enorme drempel moet zijn geweest!

  4. Ontzettend knap van je! Ik heb ook een angststoornis gehad (eigenlijk nog steeds want volgens mij gaat het nooit helemaal weg. Maar je hebt mindere periodes en betere periodes). ik snap dus als geen ander hoe het voelt! Ik heb zelf (gelukkig) maar drie maanden thuis gezeten met die klachten + ernstige vitamine D tekort. Maar het was voor mij ook heel erg heftig om daarna alles weer op te pakken. op een gegeven moment kwam ik bijna niet meer uit bed/van de bank en denken aan een supermarkt maakte al dat ik bijna ging hyperventileren. Met mij gaat het nu heel erg goed, maar soms heb ik nog wel terugvallen en moet ik echt mijn rust pakken (en een oxazepammetje erin gooien, haha!). Maar ik heb echt respect voor je en wens je t allerbeste! <3 Go for it girl!

  5. Yaaay super Mariska, ik herken het gevoel maar al te goed. Hier ook na twee jaar angstklachten weer begonnen met studeren (vier jaar geleden alweer). De eerste colleges waren onwerkelijk. En het eerste tentamen ook! Vooral toen ik hoorde dat ik hem had gehaald en dacht wow: ik ben gewoon bezig met het behalen van een diploma.
    Heel veel succes nog 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven