luxe make-up vs budget make-up look

Budget of high-end make-up? De ultieme test

Budget of luxe make-up? De ultieme test

Ik ben een nieuwsgierig mens, en ik was benieuwd of je het verschil tussen budget make-up en luxe high-end make-up zou kunnen zien. Om dat lekker extreem te testen heb ik de ene helft van m’n gezicht met zo goedkoop mogelijke make-up gedaan en de andere helft met luxere en duurdere items.

 

luxe make-up vs budget make-up look

 

Dit was het resultaat! Het grootste verschil zit ‘m in de highlighter. Maar die zie je van de voorkant niet eens heel erg goed. En natuurlijk de lipkleuren; die zijn verschillend. Maar dat is omdat ik niet een superdure en supergoedkope lipstick in dezelfde kleur had.

Zie jij nog meer verschillen?

Geloof me, het is enorm moeilijk om je hele gezicht te kunnen make-uppen voor slechts €24. Want ik bedoel ook echt alles. Foundation, concealer, wenkbrauwproduct, oogschaduw, lipstick, poeder, nep wimpers, highlighter, bronzer, blush… Het was me de taak wel.

 

budget high end make-up

 

Voor de budget kant is The Glow Must Go On van Essence m’n redding geweest: hier zat namelijk oogschaduw in, maar ook een kleur voor blush en een bronzer kleur. Hier kon ik dus best wel veel mee.

Super goedkope foundation vinden voor een getinte dame is toch lastiger dan ik dacht. Met super goedkoop bedoel ik echt onder de 5 euro, want hee, het budget was maar 25 in totaal. Het enige merk met foundation en in dit geval dan BB cream in m’n kleur voor die prijs was het huismerk van Etos! Net als de concealer. Etos heeft m’n budget gered. Dankjewel.

De duurdere kant was was leuker: ik kon gewoon m’n favoriete luxepaardjes uit de kast trekken. De totaalprijs van de dure kant had veel hoger gekund trouwens, als ik meerdere palettes had gebruikt om te contouren bijvoorbeeld, of meerdere palettes voor oogschaduw had gerekend. Het enige product waar ik geen superdure variant van heb is foundation, dus dat haalde ook van de totaalprijs af.

Toch vind ik de verschillen wel heel klein voor het grote verschil in prijs! Maar ik blijf nog steeds luxeproducten kopen. Die werken toch fijner, en sneller. Want ook al is het resultaat bijna hetzelfde, de budget kant heeft me wél meer werk en tijd gekost.

 

Zou jij hierdoor minder dure make-up gaan kopen?