luxe make-up vs budget make-up look

Budget of high-end make-up? De ultieme test

Budget of luxe make-up? De ultieme test

Ik ben een nieuwsgierig mens, en ik was benieuwd of je het verschil tussen budget make-up en luxe high-end make-up zou kunnen zien. Om dat lekker extreem te testen heb ik de ene helft van m’n gezicht met zo goedkoop mogelijke make-up gedaan en de andere helft met luxere en duurdere items.

 

luxe make-up vs budget make-up look

 

Dit was het resultaat! Het grootste verschil zit ‘m in de highlighter. Maar die zie je van de voorkant niet eens heel erg goed. En natuurlijk de lipkleuren; die zijn verschillend. Maar dat is omdat ik niet een superdure en supergoedkope lipstick in dezelfde kleur had.

Zie jij nog meer verschillen?

Geloof me, het is enorm moeilijk om je hele gezicht te kunnen make-uppen voor slechts €24. Want ik bedoel ook echt alles. Foundation, concealer, wenkbrauwproduct, oogschaduw, lipstick, poeder, nep wimpers, highlighter, bronzer, blush… Het was me de taak wel.

 

budget high end make-up

 

Voor de budget kant is The Glow Must Go On van Essence m’n redding geweest: hier zat namelijk oogschaduw in, maar ook een kleur voor blush en een bronzer kleur. Hier kon ik dus best wel veel mee.

Super goedkope foundation vinden voor een getinte dame is toch lastiger dan ik dacht. Met super goedkoop bedoel ik echt onder de 5 euro, want hee, het budget was maar 25 in totaal. Het enige merk met foundation en in dit geval dan BB cream in m’n kleur voor die prijs was het huismerk van Etos! Net als de concealer. Etos heeft m’n budget gered. Dankjewel.

De duurdere kant was was leuker: ik kon gewoon m’n favoriete luxepaardjes uit de kast trekken. De totaalprijs van de dure kant had veel hoger gekund trouwens, als ik meerdere palettes had gebruikt om te contouren bijvoorbeeld, of meerdere palettes voor oogschaduw had gerekend. Het enige product waar ik geen superdure variant van heb is foundation, dus dat haalde ook van de totaalprijs af.

Toch vind ik de verschillen wel heel klein voor het grote verschil in prijs! Maar ik blijf nog steeds luxeproducten kopen. Die werken toch fijner, en sneller. Want ook al is het resultaat bijna hetzelfde, de budget kant heeft me wΓ©l meer werk en tijd gekost.

 

Zou jij hierdoor minder dure make-up gaan kopen?

 

Posts created 891

36 gedachten over “Budget of high-end make-up? De ultieme test

 1. Ik vind het verschil niet zo groot.. Toch vind ik vaak dat de luxere producten het gedurende de dag beter doen. Ik maak ook graag gebruik van luxe producten, met hier en daar een erg fijn budget product.

 2. Wat een prijsverschil maar je look is verdee haast gelijk. Volgens mij is er ook verschil in je wimpers? Eigenlijk bewijs je dat high end helemaal geen beter effect geeft.

 3. Je ziet inderdaad bijna geen verschil zeg. Ik koop gewoon wat ik fijn vind werken en waar ik de prijs leuk van vind. Eigenlijk is dit altijd wel budget make-up ja, maar ik moet er bij zeggen dat ik ook alleen maar mascara, eyeliner, wenkbrauwpoeder en lipstick gebruik dus ik ben niet zo’n enorme make-up fan. πŸ™‚

 4. Yassss! Het verschil is ook niet zo groot eerlijk gezegd nee, maar ik vraag mij ook af in hoeverre het placebo effect hierbij is toegepast, haha. Maar ik snap wel wat je bedoeld met meer tijd en werk… en ook met het zoeken naar de juiste producten vind ik met ‘luxe’ op een of andere manier makkelijker. Ach, hoe veel smoesjes ik ook bedenk, luxe merken zijn gewoon leuk en mooi.

 5. Ik koop altijd budgt make-up, maar ik draag gewoon niet elke dag alles. Meestal alleen mascara en daar investeer ik soms dan wel in. (al is die van de action gewoon prima, haha). Maar ik denk dat je in het begin niets ziet qua verschil, maar dat je dat later wel gaat merken. Bij budget lipsticks heb ik het idee dat het echt veel te kort blijft zitten.

 6. Ik vind het verschil ook erg klein eerlijk gezegd! Ik ben zelf een budgetliefhebber, maar dat is omdat ik gewoon graag veel koop haha. En dat kan niet als ik alleen maar high-end spul wil hebben. Er zijn ook wel echt budgettoppers die het supergoed doen. Al doe je ook nog best wel eens een miskoop. The glow must go on is echt een toppertje inderdaad. Prachtige ooglook!

 7. Wat leuk dit! Ik zie inderdaad niet veel verschil. Wel merk ik zelf vaak op mijn gezicht bij budgetproducten, dat het minder mooi wordt aan het einde van de dag en dat het toch wat ”viezig” aanvoelt. Ik gebruik daarom liever wat luxere merken.

 8. Het verschil is inderdaad minimaal, wat leuk om te zien! Toch moet ik ook toegeven dat ik vind dat duurdere makeup de dag door gewoon veel beter blijft zitten en dat is het grootste verschil met budget. In het begin is het prima maar eind van de dag merk je het wel.

  1. Behalve dat het wenkbrauwpotlood wel uitveegt als je er met je hand overheen gaat en de pomade (Anastasia) niet, bleven ze goed zitten … Sterker nog, deze look was zo bijna-symmetrisch dat ik ‘m gewoon de rest van de dag heb gedragen zonder problemen πŸ˜›

 9. Wat leuk om te zien. Ik zie inderdaad maar weinig verschil. Ik mix vaak duurdere en goedkopere make-up met elkaar. Ik koop en draag wat ik mooi vind, dus dat kan zowel duur als goedkoop zijn πŸ™‚

 10. Ik vind de verschillen heel klein voor het grote prijsverschil! Maar er is steeds wel iets net wat leuker als je een luxe product kan gebruiken he! πŸ™‚

 11. Je ziet inderdaad bijna geen verschil! Zo zie je maar weer dat je niet altijd veel geld hoeft uit te geven om een mooie look te kunnen dragen. Zelf moet ik wel eerlijk toegeven dat ik vooral van een mix houd en vooral de producten die je langer kunt gebruiken zoals bijv. oogschaduw, blush en lipstick koop ik nog wel graag binnen het wat duurdere segment, terwijl ik voor mascara vrijwel altijd een budgetvariant kies.

 12. Ik hou van beide. Luxe om af en toe te kopen, vaak is het dan iets wat je al langer wilt. En budget gewoon om lekker impulsief aan te schaffen ( en het liefst heel veel )

 13. Wauw je ziet het verschil inderdaad bijna niet! Wat mooi gedaan zeg. Toch neig ik de laatste tijd steeds meer naar high-end makeup. Gewoon vanwege het luxieuze gevoel en de mooie verpakkingen ed. Maar eigenlijk maakt het ook allemaal helemaal niet meer zoveel uit tegenwoordig! Gelukkig maar want vroeger was het allemaal een stuk minder goed.

 14. Ik zie veel van dit soort filmpjes op Youtube voorbij komen. Soms is het verschil minimaal maar ik denk dat het grootste verschil goed te zien is na een uurtje of 10 of misschien wel eerder. Leuke post!

 15. Leuk idee! Het verschil is inderdaad niet heel erg groot. Ik gebruik zelf van foundation en concealer meer de luxere producten en de rest een beetje budget.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven