blogfoto's maken hoe

Achter het scherm | hoe ik al m’n foto’s maak & bewerk

Hoe maak ik m’n blog foto’s?

 

Als je ook blogt zul je het wel weten: je plaatst bij je artikelen graag zo mooi mogelijke foto’s. Ik in ieder geval wel! Mooie foto’s vind ik echt een kwalitatieve toevoeging aan een blog. Daar doe ik dan ook m’n best voor. Vandaag deel ik mijn methodes en maniertjes hiervoor.

 

achter-het-scherm

 

Voor m’n blog heb ik eigenlijk 3 verschillende soorten foto’s; productfoto’s, portretfoto’s (voor full face make-up looks) en close-up foto’s (van oog make-up en soms ook lipstick).

Om te beginnen heb ik de volgende gear: een Canon EOS 700D spiegelreflex camera en m’n Falcon Eyes FLC-28 ringlamp. De camera maakt kwalitatieve foto’s en de ringlamp zorgt voor gelijkmatige belichting over m’n gezicht.

 

Productfoto’s

L'oreal Infallible Pro Matte foundation review

 

Voor productfoto’s heb ik 2 verschillende achtergronden: een marmer achtergrond en een witte achtergrond. Voor de marmeren achtergrond heb ik een marmeren werkplaat van de Blokker, als witte achtergrond gebruik ik gewoon een wit A3 vel papier.

Meestal maak ik een flatlay van producten; dat betekent dat ik de producten plat op de grond leg en de foto recht van boven maak. Elke keer is het weer een leuk puzzeltje; hoe ga ik de producten neerleggen? Hoe komen ze het mooist uit? Ik heb daar ook niet een speciale techniek voor, ik ga gewoon puzzelen.

Het bewerken van m’n productfoto’s. Eigenlijk doe ik daar niet zo veel aan. Ik gebruik ook gewoon Windows Photo Editor of iets dergelijks. Meestal verhoog ik de helderheid en contrast een beetje, en verder laat ik het lekker zo.

 

Full face (portret) foto’s

 

make-up blog

 

Deze foto’s zijn eigenlijk heel makkelijk: ik zet m’n ringlamp aan, camera aan en maak foto’s. Qua belichting doet de ringlamp al het werk. Deze foto’s bewerk ik ook niet.

Ik maak dan een stuk of 20-50 foto’s. Waarom zo veel? Ik ben super kieskeurig met foto’s van mezelf, en hoe meer je er maakt, des te meer kans dat er een goede bij zit.

 

Close-up foto’s (oog make-up/lippen)

 

img_11797 img_11798-4

 

Om te laten zien hoe ik deze foto’s maak en bewerk heb ik even de originele foto en het eindresultaat naast elkaar gezet. Ik neem -met ringlamp natuurlijk- een aantal close-up foto’s van m’n ogen. Dan snijd ik de foto bij zodat het zo’n oog-foto is.

Verder qua bewerking verhoog ik de kleurintensiteit soms, als ik het idee heb dat dat door het sterke licht van de ringlamp een beetje is weggevallen. Tot slot probeer ik de huid om het oog en wenkbrauw heen een beetje egaler te krijgen. Maar geen dikkie Photoshop skills ofzo.

 

En dan heb ik de foto’s die ik voor m’n blog en Instagram gebruik!

Vind je dat ik veel of juist weinig aan m’n foto’s bewerk?

Posts created 891

35 gedachten over “Achter het scherm | hoe ik al m’n foto’s maak & bewerk

 1. Leuk dat je laat zien hoe je, je foto’s maakt en slim idee om wit papier te gebruiken als ondergrond! Zelf ben ik nog aan het nadenken of ik een dure camera wil kopen. Ik heb nu een simpele compact camera, maar dat is niet altijd geweldig. Maar tot nu toe vind ik het prima.

 2. Leuk om je apparaten en technieken te zien! Ik zou ook heel graag een spiegelreflexcamera willen. Staat heel hoog op de lijst! 🙂 Ik vind niet dat je teveel bewerkt. Volgens mij zie ik de echte Mariska nog!

 3. Wat leuk om te zien! Ik maak ook meestal een flat lay van producten. Ik heb alleen een super onhandige camera voor foto’s die ik van mezelf maak haha. Altijd een dik gekluns.

 4. Tof om te zien! Grappig dat het per blogger zoveel kan verschillen. De een is uren bezig met dé perfecte foto (zoals ik) en de ander lijkt het allemaal veel ‘makkelijker’ af te gaan. Zo’n ringlamp wil ik ook nog wel 🙂

 5. Altijd interessant hoe andere bloggers het doen. Ik vind je make-up foto’s altijd super mooi, daar kan ik nog veel van leren! Ook een ringlamp op mijn wishlist dus!

 6. Heel leuk om dit soort artikelen te lezen, helpen me heel veel! Ik heb ook helemaal geen photoshop skills, al wat ik doe is de helderheid wat aanpassen haha 🙂 Dringend ook een ringlamp aanschaffen, staat zeker op mijn wishlist!

 7. Ik vind dat je foto’s best mag bewerken, zeker als kleuren niet mooi uitkomen.
  En ik maak ook altijd veel foto’s van mijzelf, en dan pak ik de beste eruit.
  Die ringlamp wil ik ook nog hebben, geeft prachtig licht!

 8. Leuk om te lezen hoe je de foto’s maakt en bewerkt. Ik vind het fijn juist en goed als de foto’s zo min mogelijk bewerkt worden, dat doe ik zelf ook. Ik maakt het alleen soms iets lichter of geef net wat meer contrast meer niet.

 9. Leuk om te zien! Je bewerkt weinig en dat vind ik juist fijn! Dat doe ik zelf ook niet. 🙂 Ik moet wel eens een aantal leuke ondergrondjes gaan halen, want steeds datzelfde witte vlak wordt op de duur ook maar saai.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven