Kat von D Shade + Light contour palette review

Kat von D Shade + Light contour palette | review

Kat von D Shade + Light contour palette | review

 

Eigenlijk contour ik niet super vaak, het effect vind ik voor op foto’s namelijk mooier dan in het echt. Toch wilde ik nog eens een high-end contour palette testen. En ook wel gewoon hebben omdat het mooi is. Zo ben ik uitgekomen op het Kat von D Shade + Light contour palette.

 

Kat von D Shade + Light contour palette review

 

Daar is ‘ie dan! Het Kat von D Shade + Light contour palette kun je bij Sephora.com of Elcorteingles.es bestellen. Ik heb ‘m via Shipito bij Allcosmeticswholesale.com besteld, waar die $36 was. Normaal gesproken is ‘ie ongeveer een tientje duurder.

 

Kat von D Shade + Light contour palette review

 

De kleuren die erin zitten. Bovenste drie kleuren zijn duidelijk highlighter kleuren. De meest linkse heeft een beetje roze ondertoon, de middelste neigt wat meer naar geel en de meest rechtse is … iets donkerder. Beetje perzik achtige ondertoon misschien?

De onderste 3 kleuren zijn de contour kleuren. Links een heel koele kleur, in het midden een warmere kleur en rechts een heel donkere kleur.

Alle kleuren zijn trouwens perfect matte.

 

Kat von D Shade + Light contour palette review

 

Goed pigment in deze kleuren! Alle kleuren komen op m’n huid alsnog duidelijk naar voren. Ze zijn een klein beetje poederig, maar als je je kwast even aftikt is dat zo opgelost. Belangrijker vind ik dat de kleuren sterk zijn, fijn blenden maar daardoor niet vervagen. Soms heb je kleuren die verdwijnen als je gaat blenden, deze blenden mooi maar blijven goed zitten.

 

Kat von D Shade + Light contour palette review

Links: make-up zonder contour of highlight. Rechts: make-up mét contour en highlight. Voor het contouren heb ik natuurlijk het Kat von D Shade + Light contour palette gebruikt.

Je zou denken dat ik met mijn huidskleur eigenlijk alleen iets aan de donkerste contour kleur heb. Maar dat is niet het geval! Ik heb de middelste contour kleur gebruikt om de contour op m’n gezicht te kunnen blenden, een mooiere en zachtere overgang creëren. Alle poeders in dit palette blenden heel fijn!

De highlight kleuren in het palette vind ik heel bruikbaar om nog even extra over de plekken waar ik concealer heb gebruikt aan te brengen.

Kort gezegd: Een heel mooi palette! De kleuren zijn sterk en blenden fijn. Als je contouren lastig vind raad ik je aan om met weinig te beginnen, helemaal als je poeders met sterk pigment als deze hebt. Ik denk dat bij alle huidskleurtjes de meeste poeders in dit palette wel bruikbaar zijn. Zo niet voor contouren, dan wel een keertje voor een ooglook! Want dit kan je ook prima als oogschaduw gebruiken.

Heb jij een favoriet contour setje of palette?

 

Posts created 878

32 gedachten over “Kat von D Shade + Light contour palette | review

 1. Ik gebruik meestal een bronzer om te contouren. Ik heb de abh contourkit wel maar vind het overroepen ?, waarom wil ik dit dan toch zo graag NUUUU bestellen ???? ???

  1. Hey an,
   Ik kom een weekje terug van USA en heb 2 contourpallets van de KatvonD
   Ik verkoop er 1tje die gloedniew is voor 59 euro incl. verzendkosten

   Gr.

 2. Jezus, dat effect mag er wel zijn zeg! Ik dacht op de een of andere manier altijd dat er in dit palette creamy product zat in plaats van poeders. Heel gek haha. Ik ben stiekem wel een beetje verliefd geworden…

 3. Mooi palette. Ik heb het wel eens geprobeerd .voor een foto kan wel, maar je zag het bij mij te goed zitten. Goed blenden is idd belangrijk en als dat lastig is.. deze is zeker mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven